Търси

8 здравословни съвета от д-р Светла Балтова за зимен период без болести

03.11.2016 г.
2110
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви няколко ценни здравословни съвета от д-р Светла Балтова, която практикува алтернативна медицина на базата на  психобиология.

Светла Балтова"Времето се сменя, организмът ни трябва да се приспособи, по-лабилни сме. Идва сезонът на хремите и "настинките", които за по-благозвучно са наречени респираторни вирусни инфекции. И започват да ни атакуват реклами за ваксини и противовъзпалителни средства. Искам да споделя и препоръчам някои много лесни,изпитани рецепти за профилактика и лечние.":

1.Плодчета от черен бъз. Доказан ефект върху защитата на органзима. Ако не сте си набрали, на пазарите все още има. Аз лично го слагам в камерата ( има рецепти за сироп без варене - един пласт плод бъз, един пласт захар) и си изяждам по 3-5 зрънца, или профилактично сутрин, или ако съм малко неразположена. На децата могат да се дават по 2-3 такива замразени плодчета на гладно. Обикновено ги схрускват с удовоствие. Внимание, в по-големи количества ( от 10 плодчета нагоре) е отровен.

2. Коренчета от хрян. Също се намират на пазара. Настържете 1-2 коренчета от хрян и ги залейте с лимонов сок. Взимайте си сутрин на гладно по една кафена лъжичка. Може и с мед, защото пари. Хрянът е заместен с по-модерния джинджифил. Може да си настрържете или нарежете на ситно малко джинджифил и да го залеете с гореща вода. Затопля много добре, когато човек е измръзнал. Може да се прибави лимон, мед. 

3.Чесънът е добре известен. Особено при възпалено гърло е добре да се сдъвква една скилидка. Може да се смеси с хляб, за да не пари.

5. Ако вече имаме хрема и започва кашлица - започваме промивка на носоглътката с подсолена вода. В чаена чаша вода разтваряме малко морска или каменна сол. ( поради неизвестни за мен причини от пазара е изчезнала българската сол, вместо нея има тунизиийска морска сол - е, в краен случай пробваме с нея). Каменната сол също е хималайска, интересно, имахме провадийска каменна сол. Също липсва. И така, този слабо солен разтвор смъркаме през посменно през всяка ноздра и изплюваме перз устата. Ефектът е абсолютно освежаващ. Солта, освен че създава неблагоприятна среда за размножаване на бактериите, има и почистващ ефект върху етерното тяло. Използаваме я и като бани за краката с топла вода и повечко сол. Доливаме топла вода, така, че кожата на краката, потопени в солената вода да порозовее. Това са така наречените "еритемни ботушки", като си извадаим краката, ги намазваме със зехтин или сусамово масло, или просто масло и обуваме чорапи.

6. Сухите люспи на лука са много ценни. Във вряла вода пускаме сухите люспи от една голяма или две малки глави лук, прибавяме ленено семе, да ври 5 мин, оставяме го още 15 мин. и прецеждаме, добавяме мед. Тази отвара е много добра при кашлица, хрема, бронхит.

7. Чай от липа, босилек или цвят от бъз. Добре е да изпиваме поне по два чая дневно. 
Много прости неща, нали. 

8. Най-важно, да не се страхуваме. Вирусните заболявания - сигурно сте забелязали - "ни пипват" когато сме уморени, ядосани, свити, извън баланс. Тогава вибрациите ни падат. Във всички епидемии по света са работили лекари и никой не се е заразил - защо? - това е настройката " аз не мога да се разболея", която е била присъща на лекарите в миналото. Активният принцип на действие - ти излъчваш без да приемаш. 

Така, че не се оставяйте да бъдете уплашени, поддържайте добър тонус - най-добрата профилактика!
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 2
  • Tanya Borisova
    03.11.2016 г. 13:10
    Подкрепям Пресиана напълно! Ако не лично, да познавате човекът, който ги е брал
  • Пресиана
    03.11.2016 г. 12:31
    Да не забравите да си набавите всичко относно рецептите ръчно брано и любов! Иначе билки от аптеката не препоръчвам - заредени са с много отрицателна енергетика и трябва да сте доста напреднал, че да ги структурирате и заредите!

Коментари:

Спонсори на Портал 12