8 здравословни съвета от д-р Светла Балтова за зимен период без болести

03.11.2016 г.
2311
Добавена от: Портал12
2 коментара
Представяме ви няколко ценни здравословни съвета от д-р Светла Балтова, която практикува алтернативна медицина на базата на  психобиология.

Светла Балтова"Времето се сменя, организмът ни трябва да се приспособи, по-лабилни сме. Идва сезонът на хремите и "настинките", които за по-благозвучно са наречени респираторни вирусни инфекции. И започват да ни атакуват реклами за ваксини и противовъзпалителни средства. Искам да споделя и препоръчам някои много лесни,изпитани рецепти за профилактика и лечние.":

1.Плодчета от черен бъз. Доказан ефект върху защитата на органзима. Ако не сте си набрали, на пазарите все още има. Аз лично го слагам в камерата ( има рецепти за сироп без варене - един пласт плод бъз, един пласт захар) и си изяждам по 3-5 зрънца, или профилактично сутрин, или ако съм малко неразположена. На децата могат да се дават по 2-3 такива замразени плодчета на гладно. Обикновено ги схрускват с удовоствие. Внимание, в по-големи количества ( от 10 плодчета нагоре) е отровен.

2. Коренчета от хрян. Също се намират на пазара. Настържете 1-2 коренчета от хрян и ги залейте с лимонов сок. Взимайте си сутрин на гладно по една кафена лъжичка. Може и с мед, защото пари. Хрянът е заместен с по-модерния джинджифил. Може да си настрържете или нарежете на ситно малко джинджифил и да го залеете с гореща вода. Затопля много добре, когато човек е измръзнал. Може да се прибави лимон, мед. 

3.Чесънът е добре известен. Особено при възпалено гърло е добре да се сдъвква една скилидка. Може да се смеси с хляб, за да не пари.

5. Ако вече имаме хрема и започва кашлица - започваме промивка на носоглътката с подсолена вода. В чаена чаша вода разтваряме малко морска или каменна сол. ( поради неизвестни за мен причини от пазара е изчезнала българската сол, вместо нея има тунизиийска морска сол - е, в краен случай пробваме с нея). Каменната сол също е хималайска, интересно, имахме провадийска каменна сол. Също липсва. И така, този слабо солен разтвор смъркаме през посменно през всяка ноздра и изплюваме перз устата. Ефектът е абсолютно освежаващ. Солта, освен че създава неблагоприятна среда за размножаване на бактериите, има и почистващ ефект върху етерното тяло. Използаваме я и като бани за краката с топла вода и повечко сол. Доливаме топла вода, така, че кожата на краката, потопени в солената вода да порозовее. Това са така наречените "еритемни ботушки", като си извадаим краката, ги намазваме със зехтин или сусамово масло, или просто масло и обуваме чорапи.

6. Сухите люспи на лука са много ценни. Във вряла вода пускаме сухите люспи от една голяма или две малки глави лук, прибавяме ленено семе, да ври 5 мин, оставяме го още 15 мин. и прецеждаме, добавяме мед. Тази отвара е много добра при кашлица, хрема, бронхит.

7. Чай от липа, босилек или цвят от бъз. Добре е да изпиваме поне по два чая дневно. 
Много прости неща, нали. 

8. Най-важно, да не се страхуваме. Вирусните заболявания - сигурно сте забелязали - "ни пипват" когато сме уморени, ядосани, свити, извън баланс. Тогава вибрациите ни падат. Във всички епидемии по света са работили лекари и никой не се е заразил - защо? - това е настройката " аз не мога да се разболея", която е била присъща на лекарите в миналото. Активният принцип на действие - ти излъчваш без да приемаш. 

Така, че не се оставяйте да бъдете уплашени, поддържайте добър тонус - най-добрата профилактика!
Коментари: 2
 • Tanya Borisova
  03.11.2016 г., 13:10 ч.
  2     0

  Подкрепям Пресиана напълно! Ако не лично, да познавате човекът, който ги е брал

 • Пресиана
  03.11.2016 г., 12:31 ч.
  4     0

  Да не забравите да си набавите всичко относно рецептите ръчно брано и любов! Иначе билки от аптеката не препоръчвам - заредени са с много отрицателна енергетика и трябва да сте доста напреднал, че да ги структурирате и заредите!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай