Търси

2016 – година на промени, хармония в семейството и пътешествия

08.02.2016 г.
4088
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
2016-a e година на промени, хармония в семейството и пътешествия. След относително кротката Година на овцата астролозите очакват 12 месеца на по-голяма несигурност през Годината на маймуната. Според китайския календар 2016 година ще премине под знака на Годината на червената огнена маймуна. Тя настъпва на 8 февруари и ще продължи до 27 януари 2017.
Комбинацията между елемента огън и знака на Маймуната води до много промени във всички сфери на живота, така че накратко – очаквайте неочакваното.


Годината на маймуната е 4713-та в китайското летоброене. То води началото си от митологията. Легендата разказва за дивия звяр Ниен, който се явявал в края на всяка година – нападал и убивал селяните. Хората се страхували. Събирали се на големи групи и с много шум, викове, червени предмети и ярки светлини успявали да го прогонят.

Така се зародили символите и елементите на празненствата – фенери, червени пликове, танц на дракона, искрящите фойерверки. Фойерверките и бомбичките при посрещането обаче тази година доведоха до образуването на токсичен смог в Пекин.

Очаква се годината на Маймуната да бъде период на промени в живота, любопитство, нови открития. През този период се увеличава комуникацията, хумора и остроумието.
Ще имате възможност с лекота и финес да се измъкнете от стресови ситуации. Бизнеса процъфтява, рисковете са преодолими, успешно може да решите стари проблеми, чрез нестандартни решения.

Ако през този период се осмелите да бъдете различни, успехът Ви е гарантиран.
Според китайския хороскоп, годината на Маймуната е благоприятна за бизнес, но сделките трябва да се сключват въз основа на факти, а не на емоции. Особено подходящо време за изобретения, поемане на рискове и нови начинания. На индивидуално ниво, ще бъдат възнаградени усилията на онези, които вярват в себе си.

През годината на огнената Маймуна хората могат да очакват необосновани претенции, критики и в последствие взаимни обиди. Маймуната е много изобретателна и е в състояние да защити своите интереси. Нейното основно оръжие е хуморът.

Да се правят сериозни планове и да се очакват глобални промени през 2016 година е малко вероятно. Просто хората трябва да се отпуснат и да приемат своенравната хазайка на годината и тя ще им донесе любов и благополучие.

Хората не трябва да разчитат само на своя късмет, а да работят добросъвестно, за да могат да постигнат своите цели и да осъществят своите мечти. И най- главното хората не трябва сами да си създават неприятности. За да се радвате на успех в годината на огнената Маймуна да се отпуснете и да плавате по течението без паника.

Съгласно източния хороскоп Маймуната обича дома и семейството. За това 2016 година ще особено благоприятна за създаване на щастливо семейство където ще цари любов и разбирателство. Маймуната ще дари хората с пътешествия и много нови и запомнящи се впечатления.


Маймуната е деветият знак от китайския зодиак
Щастливи числа са 4 и 9
Цветове носещи късмет бял, син,зелен
Подходящи партньори за Маймуната са Мишката и Дракона.
Маймуната успешно решава проблемите си и преодолява трудностите, като същевременно демонстрира независимост.
На Изток това животно е на висока почит. Определяно е като разумно и интелигентно създание, което много прилича на човека.
Положителни черти – маймуната е вярна, искрена, интелигентна, духовита и находчива
Негативни черти - голяма емоционалност, капризност, небрежност.
Символа на 2016 година има ексцентричен характер и силна интуиция. Тя е капризна и непредсказуема, действията и са хаотични и се изменят според настроението. Двойствеността е характерна за хората, родени в Година на маймуната. Маймуните са весели, енергични, уверени и гъвкави, но могат да бъдат и арогантни, коварни и неспокойни.

Свързани публикации

Научни открития 2015 | снимка: Shuuterstock
30.12.2015 г.
4586

12 забележителни научни открития през 2015, върху които трябва да се замислим

Представяме ви 12 забележителни научни открития през 2015-а година, върху всяко от които е добре да се замислим за хода на еволюцията, за научните открития и за мясотото на човека във Вселената
Виж повече
взаимопомощ
24.12.2015 г.
14448
9

По-малко от 1000 българи могат да доведат Новото време на духовна осъзнатост и свобода

Не се поддавайте на страх, на паника, на групови настроения, винаги опитвайте да създадете едно пространство вътре във вас, което никой не може да наруши, където може да се оттеглите, да си почивате и да събирате сили, призовава д-р Стоилов
Виж повече
Летящи звезди 2016
20.01.2016 г.
3944
6

Летящите звезди за 2016 според Фън Шуи или как да защитим дома си?

Всяка година енергиите се променят, влизайки в нашия дом от различни страни на света и оказвайки особено влияние на нашия живот. Във Фън Шуй тези енергии се наричат образно летящи звезди.
 
Виж повече
Коментари 3
 • Зорница Найденова
  10.02.2016 г. 20:28
  Все по-луди с всяка изминала година ;)
 • Ангелина Златева
  08.02.2016 г. 15:42
  Ехааа... очаква ни една луда, забавна и предизвикателна година :D
 • Bonka Lekova
  08.02.2016 г. 10:03
  Хубаво:L:D;)

Коментари:

Спонсори на Портал 12