Търси

16 неотклонни правила от Елеазар Хараш за ученикът търсещ Истината

05.05.2019 г.
2735
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Първо правило:
Ученикът е зает само с доброто. Какво мисли, какво прави, какво крои, какво замисля, това е мярката - ученикът е зает само с доброто.

Второ правило:
Ученикът е свободен, когато нищо не го отклонява от пътя му. Той не позволява на професия, на интимни отношения да го отклоняват. Може да ги допуска, но те не трябва да посягат на свободата му, на израстването му отвътре.

Трето правило:
Когато ученикът минава през трудно място - става въпрос за тежко страдание, нещастие, приближаващо нещо, защото нещастията хвърлят сянката си предварително за учениците - той се насочва само към най-същественото!

Четвърто правило:
Учениците на Всемирното Братство са души, а не мъже и жени.

Пето правило:
Ученик, който познава Бога в себе си, намира своя Учител

Шесто правило:
Ученикът разрешава най-мъчните въпроси в абсолютна тишина. 

Седмо правило:
Обикновените хора изучават всичко, което им е угодно, от което имат полза, а ученикът изучава тайната на Пътя.

Осмо правило:
Ученикът различава второстепенните неща и знае, че те образуват отклонението от Пътя.

Девето правило:
Ученикът знае, че истинското разбиране идва от Любовта, а не чрез методи, техники и размишления.

Десето правило:
Ученикът знае, че който спазва съкровеното, Истината го защитава, а който не спазва съкровеното, Истината го руши, т.е. хармонията го руши, доброто го руши, защото те показват другото си лице. Истината показва строгото си лице и човек не може да издържи. Тук не става въпрос за дявола или някакви други същества. Тук работи Истината.

Единадесето правило:
Ученикът знае, че само който живее в Любовта лесно разрешава всичките си въпроси - това е мярка. Има една лекота, независимо дали изпитанието е голямо, сложно, дълбоко...

Дванадесето правило:
ученикът знае, че Любовта е нещо духовно и Божествено и че в Любовта никога няма раздяла.

Тринадесето правило:
Ученикът държи мисълта си високо и всякога над земните неща, над земните проблеми и работи.

Четиринадесето правило:
Ученикът не забравя, че винаги има съдействието на невидимия свят.

Петнадесето правило:
Законите и правилата на ученика са писани вътре в него. Всеки трябва да знае кога трябва да е благороден и кога постъпва благородно. Душата знае. 

Шестнадесето правило:
Ученикът слуша Духа. Не духовете, не астрални същества. Ученикът не е медиум, медиумите слушат всичко и оглупяват, слушат всякакви гласове. Ученикът слуша Духа.
 
* Елеазар Хараш, Варна 2000г.
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12