Търси

15 годишният пианист Николай Маринов ще представя България в Роял Албърт Хол (ВИДЕО)

29.02.2016 г.
1944
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
15 годишният пианист Николай Маринов ще представя България в Роял Албърт Хол в Лондон през март. Той е единственият българин, включен в концерта на победителите от Международния конкурс „Grand Prize Virtuoso“. Възпитаникът на пловдивското музикално училище „Добрин Петков“ е спечелил Първа награда в своята възрастова категория.


В конкурса са участвали пианисти от цял свят, като отличия в различните възрастови групи са спечелили таланти от Русия, Тайланд, Япония, Великобритания, Люксембург, Германия, Хърватска, Малта, Китай, САЩ, Италия.  

„Искаме да поздравим родителите ви и вашия преподавател Светлана Косева за качеството на вашето изпълнение. Благодаря ви, че го споделихте с нас!“ пишат организаторите. Концертът в прочутата зала, където са свирили Бийтълс, Ролинг стоунс и най-известните музиканти в света,  е на 28 март.

Изминалата 2015 година беше една от най-успешните за Николай. Младият виртуоз взе Първа награда на "International Internet Music Competition 2015", Белград. Финалист е на Трети Международен конкурс "YOUNG TALENTS AND ORCHESTRA" 2015, Италия, където от 60 участника, само 8 са допуснати да свирят симфоничен концерт с филхармоничния оркестър на Барласина, Италия.

През декември той изправи на крака публиката в Националната опера „Бастилията“ в Париж, където успешно представи България в гала концерта на лауреатите от Международния конкурс „Grand Prize Virtuoso-Paris“. Пианистът участва и в Коледния концерт в Карнеги хол в Ню Йорк.
Коментари 3
 • Маги
  04.03.2016 г. 22:00
  Гордост за България са такива деца! Уникален талант!!!
 • Любов Симеонова
  01.03.2016 г. 12:31
  Децата носят божествен талант! Дай боже всеки родител да дава възможност на децата си да проявяват талантите си. Особено е важно за децата да се занимават с музика в ранна възраст. Това им осигурява добър щит срещу саморазрушителност и влияние на простотията отвън! :D
 • Симо
  29.02.2016 г. 09:56
  Брей, много талант, много чудо :) Поздравления, още повече успехи занапред!

Коментари:

Спонсори на Портал 12