Търси

12 зодиакални знаци като проява в четирите свята

25.10.2016 г.
3741
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Портал12 се докосна до науката астрология чрез трудовете на един всеотдаен човек и астролог от близкото минало - Иван Антонов. Това уникално издание съществува благодарение на група добротворци, "видими и невидими", за което благодарим от сърце.Топ 12 | Иван Антонов за 12-те зодиакални знаци в 4-те свята:

Огнените зодиакални знаци са представители на Божествените светове, от които човек възприема Божествените идеи.
 
Въздушните зодиакални знаци са представители на умствените светове, от които човек възприема Божествените мисли.
 
Водните зодиакални знаци са представители на духовните светове, от които човек възприема Божествените чувства.
 
Земните зодиакални знаци са представители на материалните светове, от които човек черпи материали за устройството на своето тяло, както и сили за неговата дейност.
 
Чрез огнените зодиакални знаци човек може да изучава и да придобива истински познания посредством Духа и душата си за дейността и проявите на Господа като принципи във всички светове и вътре в себе си.
 
Чрез въздушните зодиакални знаци човек може да изучава и придобива познания посредством висшия си разум за дейността и проявите на Бога като закони във всички видове светове и вътре в себе си.
 
Чрез водните зодиакални знаци човек може да изучава и придобива познания посредством сърцето си за дейността и проявите на Бога като сили във всички светове и вътре в себе си.
 
Чрез земните зодиакални знаци човек може да изучава и придобива познания посредством ума, сетивата и тялото си за дейността и проявите на Бога като форми и да придобива познания чрез формите въобще във всички материални светове и вътре в себе си.
 
Така например, както в тялото на Космичния човек, така и в тялото на земния човек огнените зодиакални знаци имат отношение към устройството, развитието, дейността и проявите на централната нервна система, както и към лъчистата светлинна материя, която влиза в устройството на човешкото тяло изобщо.
 
Въздушните знаци както в Космичния човек, така и в земния човек имат отношение към устройството, развитието, дейността и проявите на дихателната и кръвоносната система, както и към въздухообразната материя, която влиза в устройството им.
 
Водните знаци както в Космичния човек – макрокосмоса, така също и в земния човек – микрокосмоса имат отношение към материята и силите, които образуват устройството на симпатиковата вегетативна нервна система, състава на кръвта и лимфата и въобще на
течностите в организма. Следователно водните знаци имат отношение към устройството, развитието, дейността и проявите на тези системи.

 
Земните знаци както в Космичния човек, така и в земния човек имат отношение към твърдата материя и нейните сили, които влизат в устройството на костната и мускулната система, на стомашната и храносмилателната система и на други органи. Следователно земните зодиакални знаци имат отношение към дейността, развитието и проявите на тези системи.

Свързани публикации

Биоенергийна съвместимост с растенията във вашата градина
16.04.2016 г.
3171

12-те зодиакални знаци и растенията, които ги обичат

В съответствие с астрологичните  принципи всичко в света изпитва влиянието на планетите и звездните закономерности. Използвайки мъдростта, натрупана от астролозите, може да съставим прогноза за астрологичната съвместимост на човека и посадените от него растения.
Виж повече
Д-р Светла Балтова | © 2016 Portal12
23.09.2016 г.
12807
3

Д-р Светла Балтова: Тялото ни показва процесите, които стават в нашата душа (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания
Виж повече
Атнтична астрология, том II – Планети, Планети в Аспекти
30.09.2016 г.
2428
3

Астрологично знание на 2000 години отново възкръсва в книгата на астролога Румен Колев

Книгата е създадена на база изумителните трактати на Хермес, които ни потапят в една друга Вселена, където хората със затаен дъх наблюдават знаците на Бог, нарисувани в лазурното небе.
Книгата е очаквана с голям интерес в средите на професионалните астролози, така също и от любителите на тази древна наука, тъй като тя навлиза дълбоко в древното знание за звездите.
Виж повече
духовно развитие
06.10.2016 г.
3732
3

Когато осъзнатият човек е избрал Бог и Истината, той има подкрепа от невидимия свят (ВИДЕО)

Здрав е този, който има приятно разположение при най-големите трудности. Ако една трудност идва, ти трябва да знаеш, че тя е от тайната на Бога, приемаш я с разположение - това е здравия човек. В Света има само един лекар, казва Учителя, всички други са само асистенти. Лекуването става от Господа, а не от хората
Виж повече
хиромантия - форма и линии на ръцете
07.10.2016 г.
3826
2

Хиромантията свързва характера на човека с четирите природни елемента

Има 4 типа длани, свързани с природните елементи: земя, огън, въздух и вода. Сега имате възможност да проверите доколко може да се доверите на тази наука и ще разберете какво разкриват за вас формите на ръцете ви, като следващите описания са свързани със съответния природен елемент.
Виж повече
Коментари 1
  • YG
    26.10.2016 г. 15:38
    :L

Коментари:

Спонсори на Портал 12