12 високо енергийни места в България (СНИМКИ)

12.12.2015 г.
341336
Добавена от: Таня Борисова
62 коментара
Представяме ви 12 зареждащи с енергия места в България, които препоръчваме да посетите. Важно е да се знае, че повечето от тези места имат огледална ефективност - с каквито вътрешна енергия и настроение ги посетите - те ще се мултиплицират многократно.

Белинташ
Древното скално светилище Белинташ е една от трите точки (Белинташ <> Кръстова гора <> Караджов камък), образуващи една от най-силните енергийни зони в Европа. На скалното плато са очертани огледални проекции на важни части от звездната карта. В зоната на Белинташ и наоколо се чувства силна енергия, а разказите на стотици хора свидетелстват и за чести паранормални явления. В близост е село Мостово, където има места за настаняване.

 Белинташ

Белинташ - релси

снимки: Асоциация на българските села

Бегликташ
Изключително интересно място в близост до брега на Черно море, недалеч от Приморско. Древното тракийско светилище е особен енергиен център, но препоръчваме да се посещава през работните дни или извън активния сезон, тъй като има много туристи. Мястото е впечатляващо!

Бегликташ

Begliktash Bulgaria

снимки: Асоциация на българските села

Татул
На 14 км. източно от Момчилград се намира едно от най-значимите тракийски светилища в Родопите. То носи името на село Татул, непосредствено до което се намират добре запазените останки, датиращи от около VI в. пр.н.е. Според научните изследвания този древен култов център е бил място за жертвоприношения към бога на Слънцето, за което подсказва и формата на най-високата част от мегалита – вдълбан полукръг наподобяващ изгряващо слънце. Най-особеното тук е, че пирамидата е насочена точно към Слънцето в дните на равноденствие. Тук не можем да не споменем връзката с близката пещера "Вулвата", чиито олтар-матка се "опложда" от слънчевия лъч единствено по време на есенното равноденствие, когато прониква докрай през тесния и процеп. Тези факти ни навеждат на мисълта за степента на развитие на цивилизациите живели преди нас по същите земи, където стъпваме и ние днес.
 
Татул

Татул - скално светилище

снимки: Асоциация на българските села

7-те Рилски езера
Това категорично е един от най-силните енергийни центрове не само в България, но и на Планетата. За съжаление през последните години тук е налице силно екологично и отчасти енергийно замърсяване, което е отражение на състоянието на България като цяло. Заблатяването на част от езерата е предречено от Учителя Беинса Дуно, като фаза за преминаване през трудни години, белязани от духовно падение.

Рилските езера

снимкa: Асоциация на българските села

Регионът на древните Плиска и Преслав
Местата, където са запазени археологическите останки от първата българска столица са едни от най-енергийните места у нас. От региона на село Осмар, до Преслав, е тръгнало Богомилството в света. Тук Аспарух се завръща и поставя началото на Нова България. Тук е намерена розетата от Плиска, която е своеобразен носител на кода на тайните на Земята и специфичността на ДНК-то на българите.

древна Плиска
снимка: Shutterstock


Караджов камък
Разположен в източните Родопи, недалеч от асеновградското село Мостово, това е втората точка от силно енергийния триъгълник Белинташ <> Караджов Камък <> Кръстова гора


 снимка: Wikipedia


Гроба на Св.Иван Рилски
На 4 км. източно от Рилския манастир се намира гробът на Св.Иван Рилски. До там се стига по хубав тесен път и кратко изкачване на пътека през гората, която води до параклиса. Точно до него има голям къс надвесена скала, която създава впечатлението, че ще се срути всеки момент. 

гроба на Свети Иван Рилски

Рилски манастир
снимки: Асоциация на българските села

Рупите
Храмът на пророчицата Ванга в месността Рупите, под изгасналия вулкан - днес вр. Кожух, е неслучайно избрано и високоенергийно място. Именно тук Ванга черпи силите си и хората, посетили храма, ще усетят част от тази неверояна енергия. Според Ванга някога на това място е горял страшен огън, а хребетът над храма (вр. Кожух) крие една голяма тайна.

Храмът на Ванга в Рупите

Рупите и връх Кожух
снимки: Асоциация на българските села

Кромлех - село Долни Главанак
Българският Стоунхендж. Така е известно това място, което е един от многото древно тракйиски култови комплекси у нас, свързан с цялостната енергийна решетка на България и Планетата. Това място определено трябва да се посети, но внимавайте да сте настроени с положителна енергия, защото негативните емоции може да се мултиплицират.

кромлех село Долни главанак
снимка: Wikipedia

Платото над село Мадара и Мадарския конник
Мадарското плато и региона на Мадарския конник са силно енергийна зона. Легендите разказват за енергийните и магически центрове на района. Светлите и черни биополета в резервата могат да те излекуват или дори да убият човек. Сутрин с първите слънчеви лъчи, в околността се твърди, че има камъни, които са способни да излекуват всяка болест.

Мадарски конник

Мадара плато
снимки: Асоциация на българските села

Стаичката на Преподобна Стойна в село Златолист
Мястото носи необикновена енергия, която според много хора се запазва през годините и помага за изсветляване на съзнанието и сбъдването на чисти желания. Село Златолист се намира в Санданско-Петричката котловина в югозападното подножие на Пирин планина на 32 км югоизточно от град Сандански.

Преподобна Стойна

картина на художника Илиян Генов
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...

Свързани публикации

Коментари: 62
 • Talisman
  12.09.2017 г., 14:10 ч.
  2     0

  Скоро обиколихме северното черноморие и много силно усетих енергията около Дуранкулажкото езеро, както и Яйлата до Ка мен бряг.

 • пепито6920@абв.бг -на латиница
  03.09.2017 г., 22:44 ч.
  0     0

  ИНДИПАСХА В СТРАНДЖА КАРАЙ МАЛКО ТЪРНОВО-ПОСЕТИХТЕ ЛИ ГО?.....................................?  

 • Таня
  06.06.2017 г., 00:40 ч.
  5     0

  Деветашката пещера

 • Тан
  17.05.2017 г., 16:42 ч.
  7     0

  Градището до с.Православ, Старозагорско. На върха му има останки от стар градеж, може би кула. За съжаление не е изследвано. Енергията е невероятно силна ,но различните сезони се усеща по съвсем различен начин. Самият хълм ( заедно с околните) местните открай време наричат Десетте могили. село Православ също е със свой особен климат. Има силна балансираща енергия.

 • Мария
  19.03.2017 г., 00:45 ч.
  3     0

  Село Осмар-има пещера силно енергийна.

 • Sofia Bogdanova
  25.02.2017 г., 09:47 ч.
  3     0

  На Демир Баба Теке и аз се чувствах ужасно и не исках да се задържа и минимално, тръгнахме си буквално, избягвайки от там! Ужасно място!

 • бг
  22.02.2017 г., 16:53 ч.
  2     0

  На Демир Баба Теке се чувствах ужасно. Не знам защо. А мъжа ми ме накара почти да бягаме обратно нагоре, за да се махнем от там. Нямам никакво обяснение...

 • България
  23.11.2016 г., 15:49 ч.
  9     0

  С.Гела, Перперек, Бузовград и много други земята ни е пълна с такива места!България е една от трите енергийни точки на Земята!

 • Стиф
  22.11.2016 г., 07:42 ч.
  8     0

  Съгласям се с Мона Рупите го усетих като подтискащо място.Платото на Арбанаси за мен е силно енергийно поле.Рилските езера е невероятно място зареждащо с положителна енергия.

 • Калин
  09.10.2016 г., 22:08 ч.
  7     0

  Кръстова гора да не забравим също .... том има доста голяма енергия....

 • Валери
  17.09.2016 г., 12:13 ч.
  17     1

  На много малко хора в страната е известно, че връх Руй в Трънско също излъчва силно постоянно енергийно поле. Но трънчани това го знаят. На върха още личат останките от древно тракийско светилище на Бог-Слънце. Когато човек започне силно да подскача на върха, от долу се чува силно кънтене, което показва, че под него има огромна земна кухина. Самата заоблена форма на върха подсказва, че като че ли нещо огромно се е опитвало да излезе от долу, но не е могло. В някои местни легенди и предания се разказва, че от скрити дупки в склоновете на планината, при пълнолуние, излизали дяволи, караконджули, нави, самодиви и други тъмни сили, който слизали нощем по околните села и вършили големи пакости на хората. В местния фолклор винаги се споменава за местности край селата, в които се появявали подобни същества. За връх Руй много малко се знае, защото през него минава държавната граница с Р. Сърбия, поради което информацията е оскъдна,а и до 1989 година той е бил гранична зона. Изкачването му е малко трудно, но не невъзможно. Най удобно е изкачването по пътя през село Туроковци.

 • Даката67
  16.09.2016 г., 18:25 ч.
  7     1

  До гр Исперих има едно свято място наричасе Демир Баба Теке .Вървете там да видите какво значе енергия.

 • Мона
  15.09.2016 г., 21:32 ч.
  15     0

  На Рупите ми беше много некомфортно, неприятно и притеснено без причина, а в последствие се оказа, че и на майка ми също. Докато в Златолист в храма на Стойна, душата ми сякаш пееше и ми беше едно такова светло, уютно и спокойно ... И тази енергия 1-2 седмици след това я усещах при спомнена за Стойна. А до днес (вече 4ти месец) при спомена за Преподобна Стойна ме залива вълна на позитивна енергия. Може и да е самовнушение, защото от години исках да отида дотам и все не успявах... Била съм и на други места в България, но такава силна енергия усетих само там и в Белоградчишко.

 • вал
  06.09.2016 г., 04:38 ч.
  3     2

  Hemy Varnalius, разликата между "енергия" (скаларна физична величина, която характеризира способността на дадена система да променя състоянието на заобикалящата я среда или да извършва работа) и "енергетика" (отрасъл от икономиката, в който се произвежда електроенергия в различни видове електроцентрали) е като тази между "компютър" и "компот". Освен това, мястото, за което говориш, се казва Дикилиташ (една дума). Комбинацията "въпросителни-удивителни" няма да коментирам. Невежеството на някои хора е изумително!  

 • емо
  04.09.2016 г., 17:43 ч.
  5     0

  а село върбово - белоградчишко

 • Georgi
  04.09.2016 г., 16:22 ч.
  1     0

  Za vrisq da ste 4yvali ?? Edva li tam e nai silnoto energiino pole zase4eno ot kosmosa mnogo malko hora go znaqt tova mistook  

 • Любо
  01.09.2016 г., 17:34 ч.
  3     0

  Не забравяйте и тракийското светилище Гидика, край р. Арда, в Източните Родопи

 • Adi Seikova
  28.08.2016 г., 20:40 ч.
  3     0

  Жалко е,че нямя маршрути от туристическите агенции за местата извън дванадесетте , които за щастие съм посетила , благодаря за ценната информация и жалко , че нямам собствен транспорт.  

 • меги
  28.08.2016 г., 18:57 ч.
  6     0

  Камен бряг

 • Таня
  22.07.2016 г., 09:50 ч.
  3     0

  Искам да ви попитам, ако случайно (или не) знаете къде да закарам детето си, което се подмокря нощно време

 • Ели
  16.07.2016 г., 17:17 ч.
  12     1

  БЪЛГАРИЯ-ЕНЕРГИЙНО МЯСТО.

 • Aldi
  16.07.2016 г., 11:23 ч.
  2     0

  едно не особено посещавано енергийно място с тракийска крепост е най-високият връх в Западни Родопи, Виденица (Гьозтепе) 1652м. в близост до селата Чала и Змейца.

 • Нели Николова
  14.07.2016 г., 21:14 ч.
  9     3

  Руската църква в София, Стобските пирамиди.

 • Живка Скерлева
  14.07.2016 г., 15:50 ч.
  9     0

  "Глухите камъни" край с.Малко Градище невероятно енергийно място.  

 • Rumba
  14.07.2016 г., 07:01 ч.
  4     0

  Ами нос Калиакра?

 • Bilko Begins
  12.07.2016 г., 12:39 ч.
  8     0

  абе кой ви пише, че е пълен списъка бе хора.... избрали сасамо 12, щото сайта тъй се казва портал12.... еййй начи кога почнете да мислите ми пишете на лични. Останете със здраве!

 • Милена Желева
  01.07.2016 г., 08:23 ч.
  9     3

  Не е пълен списъкът-къде е Зайчи връх до Кабиле/Ямбол/

 • Кака Тонка
  30.06.2016 г., 16:24 ч.
  23     0

  Имаме късмета да живеем на уникално място!Благодаря за хубавата статия!  

 • Марина
  14.06.2016 г., 19:10 ч.
  4     3

  И къде са 12-те енергийни центрове в габровско, както в озаглавена статията???

 • MylenaS.
  08.06.2016 г., 00:24 ч.
  11     1

  Много силно енергиен е манастирът Св. Мина до София, кв. Бенковски: усеща се получаване на жизненост, но и успокоение. Чувството е особено, уникално и не се описва с обикновени думи.  

   

 • Feel the Energy
  01.06.2016 г., 14:50 ч.
  13     0

  Аз усещам енергията на всяко енергийно място по коренно различен начин ... Примерно: Въпреки, че Белинташ и Кръстова Гора са в 1 и същ регион и много близко 1 до друго, усещам енергията на двете напълно различно. Енергията на Белинташ ме прави жизнерадостен, енергизиран ... еуфоричен, а на кръстова гора - смирен, спокоен с чисти мисли. И двете ме държат по около 1 седмица след посещаванато им като с всеки изминал ден усещането намалява. Имам многобройни посещения и на местноста Богородична стъпка край Старозагорските мин бани. Там всеки път усещам енергията по различен начин, като не всеки път усещанията са положителни, явно там се намесват и други фактори.  

  Как вие усещате енергийните места?

 • Рени
  31.05.2016 г., 18:21 ч.
  20     0

  На "Перперикон"имам усещането,че Земя и Небе се сливат.

 • детелина
  31.05.2016 г., 17:31 ч.
  11     3

  Всички манастири около Велико Търново и Арбанаси  

   

   

 • Paladin60
  31.05.2016 г., 16:59 ч.
  8     0

  Богородична стъпка при Старозагорски минерални бани

 • MrIonkov
  30.05.2016 г., 19:51 ч.
  6     0

  почти всичките съм видял,това място също не е за изпускане...храм-кладенец край село гърло

 • В
  30.05.2016 г., 17:13 ч.
  6     0

  Триутробната пещера на богинята Хеката до Татул,както и Харманкая наблизо.

 • Наталия
  30.05.2016 г., 08:09 ч.
  2     0

  Благодаря Ви!

 • Йорданка
  30.05.2016 г., 00:35 ч.
  8     1

  И още една енергийна местност - около кръста над остан  

  ките на Гушовски манастир - 5 км западно от Чипровци

 • Анонимен
  29.05.2016 г., 20:32 ч.
  12     1

  Богородична стъпка край Старозагорските минерални бани!!!

 • Varbovo
  28.05.2016 г., 15:34 ч.
  14     0

  Липсва енергийния кръг над село Върбово, община Чупрене - може би мястото с най-силна енергия, в пъти и напълно осезаема физически, но странна и непозната, а за някои плашеща.

 • pamgor
  28.05.2016 г., 07:20 ч.
  13     2

  Не може да се пропусне Мястото в кв. Изгрев, София.  

 • andin
  27.05.2016 г., 19:34 ч.
  6     0

  Как измервате енергията?

 • Провъртеник- древната обсерватория
  08.05.2016 г., 20:42 ч.
  9     4

  http://wikimapia.org/20028167/bg/Природна-забележителност-“Провъртеника”

 • ПРОХОДНА- очите на Бог
  08.05.2016 г., 20:39 ч.
  5     9

  https://otbivki.com/2014/11/28/близо-до-бог-пещера-проходна/

 • Елена Иванова
  03.05.2016 г., 11:12 ч.
  2     5

  http://www.tsarevo.info/zabelejitelnosti/tsarkvata-uspenie-bogorodichno-v-tsarevo/  

 • Или
  01.05.2016 г., 22:21 ч.
  8     1

  Липсва и Соколовски манастир.

 • Даниел Сираков
  30.04.2016 г., 14:22 ч.
  9     0

  Районът около Беклемето е също силно енергийна зона,обследвана и доказана от руския професор Александър Доброволно през 2003г.

 • Виктор
  29.04.2016 г., 14:56 ч.
  29     0

  Странджа - "Бастет" и "Мишкова Нива", "Побитите камъни" - в близост до варна, "Пробития камък" - село Равна (Провадийско), "Тракийско светилище Баджалията - Жреца Залмоксис" - край село Стрелково (Силистренско)и много други !

 • АнямуР
  18.04.2016 г., 18:42 ч.
  15     0

  Липсва Магура и Белоградчишките скали.

 • Радо
  28.03.2016 г., 19:25 ч.
  25     1

  Пропуснато е можеби най енергийно място на България, а именно Връх Мусала. Дънов сам казва колко много енергия има там и колко прекрасно място е!  

 • пако
  28.03.2016 г., 15:09 ч.
  10     0

  Базиликата Св. София в подземието. От входа в дясно има дупка. Много силна енергия.

 • Nedjo
  22.03.2016 г., 00:25 ч.
  6     4

  Vcichki tia energini tochki daistvat na opredelen den.

 • barin
  09.02.2016 г., 22:37 ч.
  5     0

  В общи линии това са най-съществените от многото, които са на територията на България. За Белинташ:http://barin.blog.bg/history/2016/01/19/svetilishteto-belintash.1423680

 • Hemy Varnalius
  05.02.2016 г., 23:34 ч.
  3     1

  КАКВО СЕ ЗНАЕ ДА ЕНЕРГЕТИКАТА НА "ДИКИЛИ-ТАШ" - КРАЙ ВАРНА!?!

 • Ireni Taneva
  04.02.2016 г., 09:29 ч.
  2     2

  На какво растояние действа тази енергия около споменатия обект?

 • Ireni Taneva
  04.02.2016 г., 09:26 ч.
  0     0

  На какво растояние действа тази енергия около споменатия обект?

 • Ireni Taneva
  04.02.2016 г., 09:24 ч.
  0     0

  На какво растояние действа тази енергия около споменатия обект?

 • Ireni Taneva
  04.02.2016 г., 09:23 ч.
  6     2

  На какво растояние действа тази енергия около споменатия обект?

 • 06.01.2016 г., 20:10 ч.
  3     3

  :Н:Н:Н:НБлагодариа ви!

 • 05.01.2016 г., 21:24 ч.
  31     0

  Самодивските езера на Пирин.Много силна енергийна точка.За съжаление тези свети места привличат и много говеда които не могат да траят читотата и светлината и омърсяват всичко.

 • 09.01.2016 г., 01:10 ч.
  34     3

  България освен показаните по-горе местности има и много, много други места. Тя е осеяна с енергични местности и енергийни стълбове, които свързват земята с космоса. Едно историческо место, което малко хора го знаят но силно енергийно и лековито това е "Софрата" село Веселиново общ. Смядово област Шумен. Там също има светилище и още преди повече от 15 години беше заснет филм за лятното равноденствие. Там е изключителен обект силно енергиен и загадъчен. Посетете го ням да съжалявате.

 • 09.01.2016 г., 01:10 ч.
  22     0

  България освен показаните по-горе местности има и много, много други места. Тя е осеяна с енергични местности и енергийни стълбове, които свързват земята с космоса. Едно историческо место, което малко хора го знаят но силно енергийно и лековито това е "Софрата" село Веселиново общ. Смядово област Шумен. Там също има светилище и още преди повече от 15 години беше заснет филм за лятното равноденствие. Там е изключителен обект силно енергиен и загадъчен. Посетете го ням да съжалявате.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай