Търси

12 вдъхновения за развиване на волята, магнетизма и силата на мисълта от Ханшу Хара

08.09.2016 г.
3602
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Портал12 препоръчва книгата на О. Ханшу Хара „Развиване на магнетична сила“. В нея ще откриете вдъхновения и практически съвети за активна работа със себе си.Топ 12 | О. Ханшу Хара

Според мен местоположението на волята, или висшата душа, може спокойно да се постави в нервната аура, заобикаляща мозъка.

Етерът пронизва цялото ни тяло и благодарение на този чудесен невидим посредник, мисълта, магнетизмът и други познати вещества от подобен характер могат да привличат към себе си различни неща от цялата вселена.

Знаем, че светлината пътува през етера с помощта на непрекъснато разпространяващи се вълни и че лъч от светлина всъщност не съществува. Светлината пътува чрез незабележими частици, или атоми, и мисълта преминава през етера и мисловното пространство по начин, подобен на светлината.

Законът за вибрациите винаги се движи от високи към по-ниски степени и обратно. Той следва свободното движение и се завръща от своето пътуване, натоварен с поръчките, които е трябвало да изпълни.

Чистият дух е степен на вибрация, която е много интензивна – най-бързата възможна. От сферата на духа чистият дух пътува със скорост, която намалява постепенно, и естествено той става по-плътен, докато не достигне състояние, при което практически е материален. Това може да се интерпретира като шествие на духа през грубите сенки на материята.

От сферата на материята обратно до тази на духа етерният поток става все по-бърз и по-бърз, докато накрая отново придобива най-голямата си скорост и след като се е отървал от ограничаващите елементи на материята, отново се слива с чистия дух.

В центъра на мозъка енергията е толкова интензивна, че е почти неподвижна и спокойна. От този неподвижен център навън се излъчва мисълта, като качеството и количеството й зависят от машината, която създава силата. Процесът на създаване е подтикнат изцяло от стимулиращото действие на волята, или висшата душа, онази част от човека, която никога не умира. Това действие се подпомага, често в много голяма степен, от правилното дишане, което има удивителен ефект върху концентрацията на мисълта.

Мисълта е динамична, или, по-точно казано, кинетична – разбира се, двете обозначават едно и също нещо. Под натиска на силна и добре развита воля, или висша душа, мисълта пътува направо към онова, върху което се е концентрирала. Колкото по-интензивна е тази форма на концентрация, толкова по-бързо и по-пряко ще е пътуването на мисълта.

Лъчите на мисълта могат вместо да се излъчват навън, да се обърнат директно навътре към сърцето. Тези лъчи, или вибрации, се движат от мозъка към физическото сърце, олтарът на етерните центрове на тялото.

Докато дишате, мислете, мислете с всяка частица на мозъка си. Любов, Мъдрост, Живот, Божественост – трябва да мислите за това с цялото си съзнание и да продължавате да го правите, докато го приемете изцяло. Вие трябва да го попиете и когато го придобиете, продължавайте да го държите здраво и никога не го изпускайте.

Клетките на мозъчната тъкан се променят значително от процеса на правилно мислене. Чрез него те реално могат да бъдат увеличени, докато онези, които са били оформени в резултат на погрешно мислене, ще бъдат заставени да се погубят. Всяко усилие към правилно мислене, или концентрация, донася ново количество атоми, които се стремят да изградят новите тъкани и в същото време да погълнат и унищожат старите.

Когато мислите за нещо силно и позитивно, докато дишате, това има ефекта на изпращане на съобщение до всяка част на тялото по нервите, артериите и кръвоносните съдове, докато цялото тяло не запее и не се изпълни със силата на вашите мисли.

Свързани публикации

Георги Жеков | © Портал12
06.05.2016 г.
6388
3

Георги Жеков: Осъзнатото живеене променя както самите нас, така и Света (ВИДЕО)

Най-хубавото на проекта „Осъзнато живеене“ е това, че той е една развиваща се идея, която според мен и хората, с които го осъществяваме, е нещо, което ще се развива в бъдеще до безкрайност
Виж повече
Тимен Тимев | © 2016 Портал12
08.05.2016 г.
10545
3

Тимен Тимев: За да открием призванието си, трябва да премахнем социалните маски! (ВИДЕО)

Призванието на всеки един индивид е да почувства огромната значимост, която той носи, която е родена от  неговата абсолютна уникалност. Във всеки човек има нещо, което е несравнимо с никой друг. Всеки от нас е изключение
Виж повече
общността Живо село
14.05.2016 г.
7757
7

Животът на село дава свобода за това да реализираш вътрешните си стремежи

Животът на село дава много свобода, за това да реализираш вътрешните си виждания и потребности по начина, по който искаш, във всеки един момент, в който искаш. 
Виж повече
Босненска пирамида на Слънцето
29.06.2016 г.
8173

Пирамидите в Босна стимулират духовните сетива и активират здравето на човек (ИНТЕРВЮ)

Чрез георадар открихме, че вътре в тези блокове има кварцови кристали. А под тези блокове има потоци от подземни води. Знаем, че когато водата се движи, тя освобождава енергия. Тази енергия се удря в кварцовия кристал и го активира. Той е обграден от керамика, която резонира и това резониране генерира електро-магнетични полета, обясни Д-р Османагич
Виж повече
Бог е навсякъде и ни го показва чрез всичко!
10.07.2016 г.
14022
20

Вселената се нуждае от живи Души, а не от въглеродни копия и реплики. Как да познаем стара Душа?

Старите души имат необичайно влияние върху хората със своето прозрение и мъдрост, а също и с разбирането за живота много повече, отколкото обикновения човек. Те не са за първи път тук, добре запознати са с живота, и са в състояние да помагат на другите в техните преживявания
Виж повече
Елеазар Хараш
16.07.2016 г.
19329
6

Елеазар Хараш: Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите (ВИДЕО)

Чистия дух е древният път. Само той познава безкрая. Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите – и физически и невидими…, астралния свят е илюзорна реалност. Той пак е невидим, но е беден свят
Виж повече
Коментари 3
 • Дете на Природата Данчето
  16.09.2016 г. 13:57
  Ин Ян - електрическо - магнетично - мъже -жени... това не е да си намериш половинката в живота, а да преоткриеш твоята половинка вътре в теб чрез човека отсреща и да я използваш да творите любов и магнетизъм
 • Мерион
  12.09.2016 г. 12:05
  Тоест, ние сме светлина, натиснала спирачката... :~)
 • Радостната Радост
  08.09.2016 г. 12:52
  мисълта на всеки от нас е силно разпиляна в ежедневието... Наистина има върху какво да работим

Коментари:

Спонсори на Портал 12