Търси

12 тайнства за Метатрон и окултният Христос в Ерата на Водолея

05.10.2016 г.
3358
5
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Портал12 този път навлиза в дълбочината на Христовото учение през призмата на окултизма и езотеричните познания, като методи за тълкуване и приложение на древната мъдрост.

В книгата „Окултният Христос“  на Тед Андрюс се разглежда ролята на психичните явления и на метафизичните науки и създаването на истинските Христови тайнства.Топ12 | Окултният Христос

Най-важните качества за ускоряване на растежа и за духовна еволюция са вродени у всеки човек. И все пак, дори и да знаят за тях, повечето хора се нуждаят от някаква система, за да ги освободят. Това трябва да бъде такава система, която да дава възможност за по-широко разбиране, да е приспособена към индивида и да му помага да пробуди и да преживее божествените сили, без това прекалено да го обремени. Такава е била задачата на древните тайни школи, такава трябва да е била и целта на християнството. Както ще видим, християнството е било предназначено да бъде една осъвременена тайна школа.

Окултизмът поставя религията на основата на преживяването - не на сляпа вяра или за изкупване на чужда вина. Това е търсене на истината и на просветлението, които са отразени в много неща и могат да бъдат намерени на много места. Истината винаги е истина независимо дали е отразена в таро, или в Библията. Откриването на истината може да бъде вдъхновено от Корана или разкрито в Упанишадите. Окултизмът премахва пердето на суеверието, което прави сляпо човечеството. Той ни връща възможността да израстваме. Връща ни християнството, за което сме достойни. Няма нищо лошо в това, да бъдеш окултен християнин. Това всъщност е повече от християнин. То е разгръщането на Човека-Христос!

Окултното християнство е опит за възстановяване на мистичната свързаност и космология на нашите животи и Вселената. То ни дава възможност да преживеем вътрешния мистицизъм, силата и отговорността, които ни свързват с всички времена и с цялото пространство. Съвременната християнска теология е станала твърде рационална и нечувствителна, за да докосва човешката душа. Приближаваме се до времето, когато окултните учения на християнството ще трябва да бъдат изведени на дневна светлина за ново разбиране и мъдрост - в ново преживяване на християнския гностицизъм.

Теолозите може да се подсмиват. Строгите традиционалисти може да се обидят, но истинският гнозис е особен вид знание - знание, чиято сърцевина е личностната трансформация чрез личното преживяване. Християнският гнозис е вид знание, скрито в ученията му, знание, което не е разкрито чрез науката или религията. Това задължително изисква автентично преживяване - едно "изворно преживяване" както е дефинирано от Карл Юнг. То изисква пробуждане живота на сенките и съживяване на трансцедентните енергии на сърцето. Изисква още човек да се научи да върви по пътя на сенките, където живее скритото знание на душата.

Окултното християнство поставя отговорността за духовния растеж на човечеството там, където й е мястото - не в ръцете на свещениците, пасторите или проповедниците, а в ръцете на индивида. В това е вълнението и радостта, и приключението на човешкото съществуване. Силата на израстването и радостта от него се нуждаят от ново знание, ново разбиране, нова правдивост и нова жертва, която да подложи на изпитание нашата зрялост.

В разгръщащото се ново съзнание скритите аспекти на християнството се разкриват сами. Изявата на духовната страна на уроците, дадени ни от Учителя Исус, ще бъдат разбрани в истинския си вид от все повече и повече хора. Духовните енергии и уроци на Христос - проявени и дадени на човечеството чрез носителят им, познат като Исус - ще бъдат достъпни за онези, които през последните двадесет века са се отворили към по-висшето съзнание чрез по-широко разкриване на древните тайнства.

Щом скритата страна на християнството се разбули, ще се появят и по-големи възможности за всички в устрема им към по-висши цели. Новото и старото ще се съединят и напълно съзнателно ще се свържат с невидимите царства. И ще се стигне до още по-голямо единение между мистицизма, физиката, биологията, инженерните науки и изкуството. Тогава негативното отношение към езотеричните учения ще изчезне, а това ще предизвика още по-висше разгръщане на ритуалните и обредните аспекти във всички религии. Всеки ще има възможност да развие Христовото съзнание.

Учител и Господар на тази слънчева система и на целия живот в нея е Космическият Христос, или Метатрон. Голяма част от специфичната еволюция, която Земята стимулира у човечеството, е свързана с това, то да се научи да развива и да изявява по-действено проявите на любовта и мъдростта. То се учи да се справя с тъмните страни на енергията, разбирайки съзидателните възможности на ограниченията, като в същото време се учи да превъзмогва тези ограничения чрез съответна изява на любов и мъдрост.

Според една легенда началото на процесите било сложено от Метатрон - Космичният Христос - в края на съществуването на Атлантида. Тази високо развита цивилизация от преди 850 000 години е била общество, разполагащо с голямо знание за енергиите на Вселената. Със знанието обаче било злоупотребено и това довело до големи катаклизми на Земята, последният от които бил в годината 9564 пр. Хр. според информацията, дадена на Солон от египетските жреци. Но групи хора все пак оцелели и те укрили древните учения и мъдрост в различни части по света.

Чрез Метатрон, като Христос, влизащ направо в земната сфера, за да даде нов стимул на човечеството, процесът е започнал така, че да успее независимо от "цензурирането на ученията", независимо от "възможността за променяне и заличаване", независимо от съзнателните манипулации и промени в ученията. За да се отнемат тайнствата от ръцете на привилегированите и избраните, целият живот на Исус и на Христос е трябвало да стане аналог на тайнствата. Цялата подготовка, всички събития, тайнството само по себе си - всеки аспект от живота на Исус Христос - съответства на преживяването в процеса на посвещаване в Архангелските тайнства.

Чрез съзнанието и материалното въплъщение на Исус, който преминал обширна подготовка в тайните учения, аспектите Любов, Мъдрост, Преданост и Идеализъм са могли да се вкоренят във физичното, в етерното и в духовното тяло и в самия живот на Земята. По време на Кръщението на Исус съзнанието щяло да напусне физическото тяло, давайки възможност на Христовите енергии да овладеят и да действат пряко върху самата Земя.

Човечеството винаги е имало определени енергии, които служат като противовес. Този противовес на процесите на инволюция и на впримчване в материалното са еволюцията и просвещаването. Метатрон (т. е. Космическият Христос) е просветителят на нашата слънчева система, така че физическата планета Земя и целият живот на нея се къпят в просветителните енергии на Любов-Мъдрост, предназначени да помогнат на индивида да постигне божествено съзнание - съзнание, което е обвързано с Христос. Целта е да се разгъне потенциалът, който лежи във всички животи, използващи Земята за свое училище.

Свързани публикации

Теодосий Теодосиев
19.01.2016 г.
6332
17

Теодосий Теодосиев: Светът има крещяща необходимост от нова християнизация

Религията, също както в науката, има една еволюция – нови теории, които отхвърлят старите. Нови идеи, които отхвърлят старите идеи.Бог е любов и любовта ще спаси света – това е най-голямото откритие в историята на човечеството. Няма богоизбрани народи , има богоизбрани хора.
Виж повече
Тимен Тимев
29.04.2016 г.
6121
13

Тимен Тимев: Христос е върхът на човешкото въжделение! (ВИДЕО)

Когато се чувстваш бурмичка, в матрицата, захвърлен в тази враждебна вселена, когато не си поет и композитор да знаеш, че Вселената е на твоя страна..., когато се чувстваш отчужден в природата или потиснат в обществото, когато се чувстваш малък, дребен, нищожен, незначителен, временен и смъртен в този кръговрат на природата, тогава се явява Христос!
Виж повече
Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
31490
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече
свещи в храм | © 2016 снимка: Портал12
23.06.2016 г.
2014

Отец Валентин Георгиев: Днес много хора си лепят етикети, че са християни (ИНТЕРВЮ)

И такива християни са външни, формални, номинални. Дори те да изпълняват всички правила, които църквата предписва. Ако не се вникне в тези правила.... значи Бог не се крие зад правилата. Бог в правила не може да го намерим. Бог го намираме в Любовта. Така, че много хора живеят в духовна слепота.
Виж повече
-
03.07.2016 г.
1801
1

Отец Валентин Георгиев: Любовта е тази, която обръща хората и ги води в правия път (ИНТЕРВЮ)

В крайна сметка църквата е общност. Трябва всички заедно да си помагат, да се разбират и да живеят общ живот. В една църква, ако не се познаваме и не си помагаме, каква църква сме?
Виж повече
Коментари 5
 • EFI
  06.12.2016 г. 08:40
  :C
 • Memento
  08.10.2016 г. 12:41
  Sofia, mnogo dobro vkluchvane - i ti ni dade tema na razmisal i chetivo. Vse pak nali za tova sme tuk da obmenqme poznanie, i vseki da nameri istinata za sebe si!
 • До Sofia
  07.10.2016 г. 10:23
  Sofia, ако Метатрон и Христос не са едно и също нещо, то поне не са ли и двете същества от Архангелския свят? Тоест, Ако са от Архангелския свят не са ли от една йерархия? Или ? Благодаря.
 • Sofia
  06.10.2016 г. 22:14
  Metatron ne e Kosmitseskia Christos. Metatron ima dve "dlajnosti": Arachangel i Lord na Svetlinata, sasdatelja na elektrona. Toi e tosi, koito stoi ot djasnata strana na Gospod- Christos. Mejdu drugoto preporatsvam knigata na Prof. Dr. J.J. Hurtak: "Klutsovete na Enoch" (nemski) ili "The Keys of Enoch" (angliiski), sa sajalenie njama ja na bulgarski.
 • Bilko Begins
  06.10.2016 г. 10:50
  :O добре добре... тема за размисъл относно това ново за мен понятие Метатрон! :)

Коментари:

Спонсори на Портал 12