Търси

12 медитации в дванадесетте Свети Дни за свързване с Христовото съзнание

Още по темата ...
Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи

Виж повече
Упражнението Мога

Упражнението Мога изгражда директна връзка с Душата и Духа

Виж повече
Жената жрица

Галя Маджарова: Жената трябва да се самоусъвършенства постоянно

Виж повече
24.12.2023 г.
7211
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Всяка година с настъпване на коледните празници имаме шанс да се превърнем в творци на самите себе си. Това е време, когато можем да използваме вътрешния си огън (кундалини, който довежда до състояние на себеосъществяване), за да направим трансформация и да преминем от съществуване в съзнание и самосъзнание в един по-висш живот – в подсъзнание и свръхсъзнание.

Нека помним, че пламъците в огнището по време на Бъдни вечер са огънят на Богинята Майка – огънят на трансформацията.


Не случайно от незапомнени времена в дългите зимни вечери топлият блясък на домашното огнище е създавал дух на единство, съживявал е мечтите, така Богинята Майка е подготвяла децата си за онова Великото, което ги чака. Затова и Зимата е времето на магическата мощ на приказките на баба и дядо, които се редят край камината.

Следвайки Звездата на Висшата си природа можем да издигнем енергиите по канала на гръбначния стълб от сърцето към главата до епифизата, където се осъществява Висшето Раждане. Да балансираме и да изявяваме съзидателно в условията на живота си двете енергии Ин и Ян. Това е свързването на центровете на Светлината в тялото – чакрите – по-специално тези на хипофизата (челната) и епифизата (теменната).

Епифизата е седалище на Мъжката енергия на човека. Седалище на Женските енергии е хипофизата.


Дните от 26 декември до 06 януари са дни на усилена вътрешна работа за тези, които искат да направят трансформация. Във всеки от тези дни трябва да намираме време да се откъсваме от външната суета и да се свързваме с духовните енергии на Зимата.


За вашата духовна работа през тези Дванадесет Свети Дни ви предлагаме медитации за придобиване на Христово Съзнание дадени от Галя Маджарова в нейната книга “Зимни тайнства”.

26 декември
Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Овен. Нейното енергийно влияние се подсилва от участието в процеса на Яков, брата на Йоан. Неговият символ е Жезъл на Пилигрим Той подпомага развитието на стремежа и надеждата чрез усилване на волята. През деня трябва да се концентрираме върху инициативата за постигане на нови духовни нива на ученичеството.

Медитацията е върху евангелския стих:

“Ето всичко ново творя”


27 декември
Върху тази земя действа и работи Ангелската йерархия на Телец. Нейното енергийно влияние е усилено от работата на Апостол Андрей, чийто символ е Кръст. Той подхранва развитието на смирението.

Медитирайте върху думите:

“Бог е Любов, и който пребъдва в Любовта, пребъдва в Бог и Бог в него.” ( I Йоан 4:16)


28 декември

На земята работи Ангелската йерархия на Близнаци. Нейното енергийно влияние се усилва от участието на Апостол Тома. Неговият символ е Метърът на зидаря.В този ден размишлявайте върху съмнението и как да го преодолеем чрез усилване на Христовата сила у нас.

Медитирайте върху думите от Библията:

“Млъкнете и разумейте, че аз съм Бог. (Пс. 46:10)


29 декември

Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Рак. Нейното влияние се усилва от участието на св. Вартоломей, чийто символ е Големия нож. Това е ден, в който е добре да размишляваме върху интуицията.

Медитирайте върху думите от Евангелието:

“Ако ли ходим във Ведилина,
както е Той във Ведилина,
имаме общение между нас” (Йоан I 1:7)


30 декември

Ангелската йерархия, работеща този ден е Лъв. Нейното енергийно влияние са подсилва от участието на Апостол Юда или Матей, техният символ е Копие.
В този ден е добре да размишляваме върху качествата страст, изкупление, разрушение и да се съсредоточим върху преобразяващата сила на Любовта.

Медитирайте върху думите: 

Любовта е изпълнение на Закона. ( Рим 13:10)


31 декември

В света празнуват изпращането на старата година. Върху земята работи ангелската йерархия на Дева под влиянието на апостол Яков. Неговият символ е Тояга. Той подхранва с енергията си способността на търсещия в развитие на методичност и постоянство. Дава възможност за израстване и разширяване на Духа.

Това е ден за размишление върху чистотата на характера и себеотрицанието.

Размишлявайте върху думите:

“По големият от вас да ви бъде слуга” ( Матей 23:11)


01 януари

Светът празнува настъпването на Нова година. В този ден работи ангелската йерархия на Везни и апостол Тадей. Негов символ е Копие. Това е ден за размишление и преоткриване красотата на душата.

Медитирайте върху думите:

“И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни”


02 януари

Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Скорпион. Нейното енергийно влияните се подсилва от участието на апостол Йоан.Неговият символ е Потир. В този ден следва да работите за развитие на мистичност, Любов и Мъдрост.

Разсъждавайте върху думите:

“Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога” (Мат 5:8)


03 януари

Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Стрелец. Нейното енергийно влияние се усилва от участието на Апостол Филип. Неговият символ е Жезъл с Кръст. Това е ден за развитие на висши умствени способности.

Медитирайте върху думите:

“Вие сте Ведeлината на света” (Матей 5:14)

04 януари

Върху земята работи  работи Ангелската йерархия на Козирог, под въздействието на Апостол Симон, а неговият символ е Трион.  Той помага на търсещия за придобиване на устрем. В този ден се пробужда енергията за пълна преданост. 

Думите за медитация днес са:

“ Докле се изобрази във вас Христос” (Гал. 4:19)

05 януари

Върху земята работи  работи Ангелската йерархия на Водолей, под въздействието на Апостол Матей, а неговият символ е Кесия.  Той помага на ученика да изгради воля и сила за служба на Духа. Време е да се отречем от илюзиите на физическия свят заради духовното просветление. 

Медитирайте върху думите от Евангелието:

“Вие сте ми приятели” (Йоан 15:14)

06 януари

Това е последният от 12 те благословенни дни за духовна работа в края на годината и началото на следващата. Върху земята работи Ангелската йерархия Риби под влияние на апостол Петър.Неговият символ е Ключът. Той помага на търсещия за развитие на неговата вяра. В този ден става въплащението на Христос в тялото на Исус и поемане по пътя към Голгота. Ден в който всеки следва да намери своята пътека.

Медитацията в този последен ден е:

“И сътвори Бог човека по Свой образ”. (Битие 1:27)


Из „КОЛЕДНИ ТАЙНСТВА” (сборник беседи) Включени са материали от Елвилюри, Христо Маджаров, Галя Маджарова, Макс Хайндл, Парамаханса Йогананда, Михаил Иванов - Омраам

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Галя Маджарова
Галя Маджарова
аля Маджарова е писател, изследовател и езотерик. Родена и учила във Варна, тя изоставя професията си на инженер и се отдава на изследване на духовното и работа за цялото. Авторката засяга в трудовете си въпросите за възвръщането на световната хармония чрез издигането на Женския принцип.


Книгите й “Златна България” и “Отново Амазонки” са резултат на дългогодишното й проучване на мястото на Жената в световната история и по-специалната роля на българката. Създател е на списание „Еликсир на Живота”, в което се съчетават древното познание на българите със здравословния начин на живот.

Книгата и “19-ят Път. Българските царици на Граала” разбулва още една тайна, обвита в мистерия – защо Бастет е погребана точно в нашите земи. Изследва се също потеклото и духовния път на българските владетелки: Савската царица, Бастет, Семирамида, Тамарислу.
 

Нарушаването на тишината изисква смелост. Ето защо приканвам да повдигнем воала на забрава, който от векове забулва същността на амазонките! Да си спомним за тези мъдри жрици, носителки на светлина и хармония!
Не е необходимо отново да яхваме белите коне и да вземаме лъка и меча за да спасим Свещенния Граал. Сега е време с Мъдрост и Любов да пробудим Космичното съзнание у всеки Човек. И с настъпването на Новата Епоха да изградим свят на разбирателство и благородство, където Новата Жена – Слънчевата Дева ще стане жрица на изкуствата и науката, освободена от гнета на миналото, просветена и обновена. 

Спонсори на Портал 12