Търси

12 години е разликата между двамата Исус, обединени в Христос (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

06.12.2016 г.
3029
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Лекция на Таньо Танев и Ангел Манев по време на Историческа конференция, Варна 2016, организирана от Сдружение "България - Дух и Култура"

"Християнските църкви са две. Едната е тази на Духа Христос или на Горящото Слово на Всевишния, който се инкарнира в тялото на Исус, разпнатия на кръста и чиято история описват евангелистите Матей и Йоан. "

"Другата църква е на вторият дар. Тя е преминала човешката еволюция и слязла в тялото на вторият Исус, роден 7 г. от н.е., а първия е роден 5 г. пр. н. е. – разликата между двете дати е цели 12 години. Битието на този втория Исус описват евангелистите Лука и Марко. Това е проблемът, по който си чупят зъбите всички хронисти, с изключение на Георги Синкел и Теофан Изповедник."

"Ерата на Георги Синкел и Теофан Изповедник е направена по Евангелието на Матей, а Константинополската ера, с която Константинополската, Гръцката църква смени Византийската ера от 5509 г. пр. н. е. е направена, за да събере двете дати и да се говори за първият и вторият Исус като за едно лице. Оттам нататък се създаде т.нар. Константинополска ера, която направи скок във времето, в хронологията с цели 8 години."

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО: (по темата от 26 минута нататък)
 
Коментари 1
  • Милена
    06.12.2016 г. 15:22
    Изключителна информация,ще очаквам още по темата.БЛАГО ДАРЯ!

Коментари:

Спонсори на Портал 12