Търси

12 Велики идеи и мисли на Васил Левски

18.02.2016 г.
5493
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
1. Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи. 

2. Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили

3. Ние вече се уверихме, че европейската ингелизка цивилизация, човешките немски идеи, християнските проповеди на протестантите и пр. и пр. са нищо друго освен ,,стани куме да седна".

4. Ако ли от нийде няма помощ за българина, то работата си ни е пак работа.

5. Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си.

6. Цели сме изгорени от парене и пак не знаем как да духаме.

7. От никого странного нищо не се надяваме и никому за нищо не се молиме. Всичко се състои според нас в нашите задружни сили. Против тях не може противопоставя и най-силнатa стихия. Защото туй дело е дело за народно освобожде-ние ДЕЛО БЪЛГАРСКО.

8. Ние не гоним турския народ, ни вярата му, а царя и неговите закони, с една дума турското правителство, което варварски владее не само нас, но самият турчин.“; тези народности ще бъдат ,, равно-правни във всяко отношение“ , а след освобождението ще ,,спадат под един общ закон, който по вишегласието на всички народности ще се избере.

9. На драго сърце да обичаме онова, който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел.

10. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате.

11. Всичките неразбории, зависти, укори, които произлизат, повечето от глупостта, са причина за разделянето на един народ.

12. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.
 
 
 

Свързани публикации

Център ДоброДея и Сдружение Азбукари стартират инициатива в чест на Националния ни празник 3-ти март
17.02.2016 г.
1683
4

Родолюбиви организации инициират за трети март обединение на българите по света с хоро

Център ДоброДея и Сдружение Азбукари стартират инициатива в чест на Националния ни празник 3-ти март, чиято благородна цел е да обедини българите по света с повдигащ духа ни народен танц. Началото на инициативата е днес от 12 часа в 122 ОУ Николай Лилиев в кв. Лозенец , когато малки деца от 1 до 4 клас ще изиграят едно хоро с техните родители.
Виж повече
Коментари 2
  • Роза българска
    20.02.2016 г. 00:44
    Не остана време и ще се прероди душата му и ще се прояви чрез духа български! И ще дойде ден кога всякой ще съди сам себе си и всякой на другия ще прости! Тогава ще да пребиде чиста и свята Република!:D
  • Загрижен
    19.02.2016 г. 15:07
    До Bob: Граф Игнатиев е виновен за доста неща, а софиянци му се радват на булеварда, радват ли радват... :)

Коментари:

Спонсори на Портал 12