Търси

‘Пътеводител за физиологично раждане’ излиза от печат в подкрепа на майчиното здравеопазване

27.04.2016 г.
1493
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Първото по рода си четиво в България „Пътеводител за физиологично раждане“ беше представено вчера по време на специална дискусия в Център за култура и дебат “Червената къща”. Събитието бе на тема “По-близо до съвременното раждане - дискусия за добри практики и превенция на цезарово сечение” и бе организирано от Коалиция за майчино здравеопазване.

В наши дни пред обществото ни стоят въпроси, засягащи грижата към идните поколения и към жената-родилка.

Как се раждат децата ни в модерния свят?

Познаваме ли достатъчно добре всички механизми на физиологичното раждане?

Кои са добрите практики и възможности за превенция на цезаровото сечение?

Какъв е съвременният прочит на взаимоотношенията между бъдещите родители, медицинските екипи и новороденото?

В международния месец за повишаване информираността за цезаровото сечение Коалиция за майчино здравеопазване открито потърси отговорите на тези въпроси.

Все повече жени в България, които планират бременност и раждане, искат да участват активно и осъзнато в тези процеси. Оказва се обаче, че системата за майчино здравеопазване невинаги има възможност да откликне на тази нужда. Затова периодично в обществото се повдига темата за недоволството на жените от системата и неудовлетворителните показатели на страната ни по отношение на майчиното и детско здраве.

Ние вярваме, че заедно можем да променим тези процеси в полза както на майките, така и на специалистите в сферата за майчино здравеопазване. За целта изготвихме „Пътеводител за физиологично раждане” - заявяват организаторите на дискусията.
 
Коментари 1
  • Гост
    06.05.2016 г. 16:51
    Прекрасно е това! Но не разбрах "излиза", "излезе" или "ще излезе" от печат. Кога? По книжарниците не са чували за тази книга, на няколко места питах вече, и в интернет не се предлага.

Коментари:

Спонсори на Портал 12