Търси

‚Покажи ми дивото‘ търси подкрепа за образование в дивата природа

22.04.2016 г.
1029
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В Световния ден на Земята обръщаме поглед към дивата природа и нашата връзка с нея. Екологичното равновесие на Майката Земя се крепи на всеки един организъм и за да разберем значението на отделните елементи в природата, редно е да я опознаем. Това, разбира се, трудно би станало в градска среда, затова в България, в село Влахи, има център за едри хищници. Там животните живеят в естествена среда и в същото време хората имат възможност да общуват с тях.

Образователният център за едри хищници в с. Влахи започва кампания за набиране на средства за образование на открито. Центърът предлага на децата връзка с дивата природа и фермерския живот чрез взаимодействие с диви животни като мечки, вълци и домашни животни като коне , овце, кози и кучета. Освен това всеки посетител може да се наслади на увлекателни и интерактивни изложби за природата в сградата на центъра или да отиде на вълнуваща разходка в западната част на Пирин планина.

Образователният център за едри хищници във Влахи е създаден от Сдружение за дива природа „Балкани“ благодарение на множество индивидуални и проектни дарения. „Въпреки дългогодишните ни труд и усилия, все още не сме постигнали всичко, за което мечтаем“ – споделят в сайта си членовете на Сдружението. Затова стартират кампанията „Покажи ми дивото“.

Тя има за цел да събере средства за следните подобрения:
-          Допълнителна ограда за вълците
-          Игри за мечките
-          Бърлога за мечока Медо
-          Независимо оградено място за живеене за мечката Буя – това ограждение ни е необходимо, за да можем спокойно да чистим, подобряваме и разширяваме мястото й
-          Укритие за фотография
-          Храна за животните

Цялата сума, която Сдружението има за цел да събере, е в размер на 12 000 лв. „С помощта на тези средства ние ще можем да направим центъра във Влахи още по-вълнуващо „място за срещи с дивото“ и ще подобрим средата за живот на нашите обитатели.“ – обясняват още от СДП „Балкани“.

Можете да помогнете като дарите по някой от следните начини:
По банков път – по сметката на Балкани. Ето данните:
Получател: Сдружение за дива природа БАЛКАНИ
СИБАНК IBAN: BG97BUIB98881043731700
BIC: BUIBBGSF
Основание: Дарение за мостчета;
Чрез PayPal;
Чрез e-pay;
Чрез кампанията “Покажи ми дивото” в Indiegogo (вкл. с дебитна/кредитна карта)

А също така, като:
Разпространите тази информация сред близки и приятели;
„Дарите” рождения си ден – тоест да помолите приятелите си вместо да ви купуват предметни подаръци, да дарят пари за каузата на Образователния център за едри хищници в с. Влахи;
Всяка друга идея, която ви хрумне!

Образователният център на СДП „Балкани“ се намира в с. Влахи, само на 10 км от гр. Кресна и главен път Е79. Там можете да се срещнете с двата вълка – Байто и Въчка и двете мечки – Буя и Медо. Буя е на 12 години и нейната история е тъжна. Тя е родена сред дивата природа на Родопите. Като много малко мече тя е загубила майка си, която е била убита от бракониери. През следващите 10 години тя е била прибрана и гледана в бетонна клетка, защото е нямала шанс да оцелее сама в природата. При нас Буя може да тича на воля, да копае в пръстта и да обръща камъни в търсене на ларви. Ние се грижим средата й да е възможно най-близка до естествената.

Повече информация за това с какво образователният център е по-различен от една зоологическа градина, както и за дейността на СДП „Балкани“ може да намерите в сайта http://balkani.org/
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12