'Дясната страна на Бога' е символ на идеята за приближаване до Реалността

30.07.2020 г.
5011
Добавена от: Борислав Борисов
* на снимката: Брат Михаил Омраам - в дясно от Учителя Беинса Дуно.
Учителя е поставил дланта си на дясното коляно, с десен краг напред. Брат Михаил е - ученикът от дясно, който е с десен крак напред. 


"Дясната страна на Бога" е символ на идеята за приближаване до Реалността, Същността, Центъра на кръга.

Който знае на кого да е предан, се домогва до метода и застава отдясно. Тогава сатанинската природа остава похлупена и настрана, т.е. подчинена. Тогава твоят живот съществува като радост и светлина.

Когато жертвата не е поднесена към когото трябва, тогава връзката с "отдясно" не се осъществява и светлината не идва. 

Когато не знаеш метода на преданост, тогава не можеш да се слееш с Него и не можеш да употребяваш Неговото Свято Име по подходящ начин. Затова в Десетте Божии заповеди се казва да не се употребява Името Божие напразно. Името е отпаднало и е останало във вътрешността. Връзката с Името е, която изгражда опората, тоталната опора, според Кабала.

Елеазар Хараш из лекция държана на 19-и Ноември 1993-а година във Варна.
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Спонсори на Портал12