Търси

'Съврѣменниятъ общественъ моралъ и Дъновъ' е новата книга на Лулчев, която ще има официална премиера на 1-и Ноември (ПОКАНА)

Още по темата ...
Петър Дънов и Любомир Лулчев спасяват българските евреи

Петър Дънов и Любомир Лулчев спасяват българските евреи. Нямат нужда от Нобелова награда (ВИДЕО)

Виж повече
Любомир Лулчев

Маргарита Капсъзова: Вуйчо ми Лулчев беше скромен, гениален, чист - в думи и дела

Виж повече
Христо Нанев

Христо Нанев: Посланието на Лулчев днес е нуждата от саможертвен дух в общество

Виж повече
29.10.2022 г.
2728
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

На 1 ноември от 19:00 часа в Народно читалище „Светлина 1921“, гр. София, ул. „Гео Милев“ 136

 

ще бъде представена официално книгата на видния български общественик, съветник на цар Борис III и един от най-нестандартно и свободно мислещите за времето си български интелектуалци Любомир Лулчев,

 

Съврѣменниятъ общественъ моралъ и Дъновъ


Това издание идва 100 години след написването и издаването на книгата за първи път. Издател е Сдружение „Синовете на вдовицата“ /Widows sons-Bulgaria/

Сред гостите на събитието ще са писателят Христо Нанев, редакторът на книгата Спаска Миховска, родственици на Любомир Лулчев, представители на общество Бяло братство, както и всички, ангажирани с каузата за преиздаване на творчеството на големия пророк и писател Любомир Лулчев. Портал12 е медиен партньор и ще отрази събитието, което по този начин ще бъде споделено с всички българи, независимо къде се намират по света.

 

Кой е Любомир Лулчев?

 

Любомир Лулчев е един от най-близките ученици на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) и пряката връзка на Учителя с Цар Борис III. Роден на 18.10.1886 г. в Кнежа, той е осъден е на смърт от Народния съд и екзекутиран на 1 февруари 1945 г.

 

След тежко раняване през 1915 г. изпада в кома и това вероятно засилва ясновидските му способности, които е притежавал още като дете. Това е началото на неговото тръгване по духовния път и на избора му да се свърже с последователите на Учителя Петър Дънов. Това влияе по-късно на позициите му в обществото като журналист и като съветник на цар Борис III, защото новите му идеи определят свободомислието и заслугите му за спасяването на българските евреи от унищожение в нацистките концлагери. Заради нестандартното си мислене и проникновения си ум Лулчев е търсен за съветник и от други български политици.

 

Написал е 15 книги и стотици статии. Много от книгите му никога не са издавани след първото им излизане на книжния пазар преди 1945 г. До наши дни са достигнали малко заглавия. През 2019 г. Сдружение „Синовете на вдовицата“ /Widows sons-Bulgaria/ издава отново романа „Нови хора“. Следва „Думите на видния странник Буди-Са“ през 2020 г., а сега вече е готова и третата книга – „Съвременният обществен морал и Дънов“.

 

Първото издание на „Съвременният обществен морал и Дънов“ е през 1922 г. от Кооперативна печатница „Едисон“, София. Авторът я подписва с псевдонима Waniel. С тази малка книжка Любомир Лулчев се нарежда сред защитниците на Учителя във време, когато Българската православна църква обявява Петър Дънов за еретик, пречи на разпространението на учението му и ограничава свободната изява на последователите му. Затова „Съвременният обществен морал и Дънов“ предизвиква възхищение както заради интелектуалната зрялост и сила на текста, така и заради смелостта на автора да защити и приеме един нов обществен идеал.

 

Средствата от разпространението на книгите са изцяло за благотворителни цели. Всяка стотинка от всяка книга на автора се използва за дейностите, свързани с изпълнението на заложените предварително проекти в инициативата "Помощ на две колела". Тя е част от дейностите на Сдружение „Синовете на вдовицата“/Widows sons-Bulgaria/, които обхващат деца, настанени в институции, помощ на социалнослаби хора и прегледи с мобилна линейка. Всяка зима социалнослаби хора се възползват от възможността да получават топъл обяд на спирка "Вишнева" в кв. Лозенец. И всичко това е със средствата, които организацията събира чрез продажбата на книгите на Любомир Лулчев.

 

За връзка: Росица Букова, 0894606188

 

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Свързани публикации

Христо Нанев
03.12.2019 г.
2909
1

Христо Нанев: Посланието на Лулчев днес е нуждата от саможертвен дух в общество

Христо Нанев представя своята трета книга от трилогията Пророкът на Короната - Любомир Лулчев. Премиерата ще се състои на 10 декември в град Пловдив във Военния клуб от 18 часа. Разговаряме с писателя дни преди събитието за Лулчев, връзката между него, Цар Борис III и Учителя, посланията актуални и днес и сензациите, които се разкриват в последната част на трилогията
Виж повече
Христо Нанев | © Портал12
11.05.2016 г.
5959
1

Христо Нанев: Духовната връзка между българските феномени не е случайна (ВИДЕО)

Христо Нанев говори за богомилите през погледа на големите български феномени Слава Севрюкова, Дядо Влайчо, Преподобна Стойна, а също така направи някои аналогии между богомилството и учението на бялото братство.
Виж повече
Христо Нанев
06.12.2019 г.
2398

Христо Нанев: Каним всички на среща - премиера, посветена на Лулчев (ВИДЕО)

Писателят Христо Нанев кани всички приятели на Портал12 на едно специално събитие, което ще се проведе в Пловдив.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12