Търси

Шри Рамана Махарши: Любовта не познава страх. Тя е най-висшата форма на съществуване

Още по темата ...
Огюст Роден

Единен творчески и духовен импулс среща Огюст Роден, Райнер Мария Рилке и Морис Метерлинк

Виж повече
Музиката

Музиката е израз на вътрешния свят и състоянието на Сърцето. Музиката е духовно оръжие (ВИДЕО)

Виж повече
Елеазар Хараш

Голгота е Шепотът на Тайната Истина на Бога. Тук Бог посочва ясно Пътя към себе си, както беше и на кладите

Виж повече
26.05.2024 г.
1886
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Шри Рамана Махарши е един от най-значимите духовни учители на 20-ти век. Неговото учение е изпълнено с дълбока мъдрост, мистицизъм и лекота. Роден е на 30 декември 1879 г. в малкото селце Тиручули в южна Индия. На 16-годишна възраст преживява първично духовно просветление, което напълно променя живота му в последствие. Напуска дома си и се установява в подножието на свещената планина Аруначала, близо до град Тируванамалай. Той прекарва по-голямата част от живота си там, живеейки първоначално като аскет в пещери и по-късно в ашрама, който се създава около него. Неговата чиста и изпълнена със състрадание аура привлича последователи от цял свят.

Шри Рамана Махарши е духовният учител на Пападжи - един от неговите най-предани ученици (който впоследствие също става Учител), който разпространява Учението за себепознание по целия свят. През 40-те години се случва и една знакова среща между Свами Шивананда и Шри Рамана Махарши, на която Шивананда признава неговата духовна мощ. Малко по-късно пък, Свами Шивананда се среща с духовния Учител Михаил Иванов - Омраам, който е ученик на Мировия Учител Беинса Дуно

Една от най-забележителни срещи обаче, която е документирана и с видео (по-долу в статията), се случва на 29-и Ноември 1935-а година. Тогава, Шри Рамана Махарши се среща със Свами Йогананда (автор на емблематичната книга "Автобиография на един йогин").


Шри Рамана Махарши казва:

Истината е като Слънцето. Тя може да бъде засенчена за известно време, но никога не може да бъде напълно скрита.

Мъдростта е способността да виждаш Единството във всичко и да живееш в хармония с това осъзнаване.

Любовта не познава страх. Тя е най-висшата форма на съществуване.

Любовта е езикът на душата. Тя говори на всички, независимо от тяхната религия или култура.

Чистото сърце е това, което е свободно от его и е изпълнено с безусловна любов.

Мъдростта е да знаеш, че ти не си тялото или умът, а вечната душа, която ги наблюдава.

Истината е вътре в нас. Не я търсете извън себе си.

Чистото сърце е храмът на Бога. В него няма място за страх и омраза.

Истинската мъдрост идва не от книгите, а от директното преживяване на себе си.

Любовта е силата, която разрушава всички бариери и обединява всичко в едно Цяло.

Само този, който е осъзнал себе си, може да разбере истинската същност на Любовта.

Божията благодат се състои в това, че Той свети в сърцето на всеки човек като себе си; тази сила на благодатта не изключва никого.

Любовта не е нещо, което се придобива. Тя е нашата истинска природа. Когато всички слоеве на егото са премахнати, остава само Любовта.

Чистото сърце е това, което е свободно от желания и привързаности. То е в състояние да вижда ясно и да живее в хармония с Истината.

 

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Свързани публикации

Елеазар
16.04.2024 г.
2349

Елеазар: Когато влезем в Любовта постигаме Единство с Бога (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Любовта и Божественото Единство са изход от света и от времето. В Божественото Единство, изчезва всичко човешко. Упованието в Бога означава, да приемеш това, което Бог ти е предопределил и да се замислиш, каква е Неговата по-дълбока Воля. Искам да кажа, много важно е да знаеш, че всичко, което Бог ти дава е най-доброто, и което не ти дава - е най-доброто, защото те предпазва и не знаеш какво искаш. Упованието в Бога е отказ от свободната воля.
Виж повече
Даскалос
27.03.2024 г.
8862

Кой е Даскалос и защо неговото учение - Търсачи на Истината, е свързано с Древен Египет и Ехнатон?

Даскалос е роден на 12-и Декември 1912 година в Кипър. Известен е още като Магът от Строволос, е една от най-забележителните и влиятелни фигури в съвременната духовна история на Кипър, с последователи в цял свят, особено в САЩ, където дава няколко интервюта за медия, собственост на Опра Уинфри
Виж повече
Слизането на Духа
26.03.2024 г.
1963

Слизането на Духа е Жива вода - Водач за душите - реално подадена ръка за завръщане към изгубеното Единство (АУДИО)

Основната наука в Древен Египет е била Науката за слизането на Духа - за проявата на Духа в условията на сътворението. Това е бил Пътят за облагородяване на земното в неземно (надземно). Затова и жреците са показвали именно този път, който е преди всичко път на пречистване с цел придобиване на осъзнатост в живота и буден
Виж повече
Лекция на Елеазар Хараш
03.04.2024 г.
2857

Единство в Любовта - Лекция на Елеазар Хараш, Перица Георгиев и Мустафа Татджъ (ПОКАНА)

Идеята за това събитие дойде мистично, като едно видение, лятото на миналата година, запали се като искра от Любовта и намери своите пътища, за да се реализира. Във времето когато разделителните линии между хората стават все повече, Портал 12 заедно със своите лектори искаме да излъчим посланието на Любовта
Виж повече
познаеш себе си
19.03.2024 г.
1994

Когато познаеш себе си, ще влезеш в едно по-дълбоко незнание – това е правият път

Учителят казва: Когато познаеш себе си, ще влезеш в едно по-дълбоко незнание – това е правият път. Когато любовта в човека е сляпа – за злото става въпрос, става въпрос за грешките, когато не вижда грешките нито на хората, нито на света, става въпрос в този смисъл, когато вижда само Божественото
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12