Търси

Христо Нанев ще представи новата книга на Ваклуш Толев - Седемте Лъча на еволюцията (ПОКАНА)

Още по темата ...
Ваклуш Толев

Ваклуш Толев: Има една реалност, по-реална от всички реалности – това е реалността на Духа

Виж повече
филм за Ваклуш Толев

Български жители и гости на Рим останаха очаровани от документалният филм за Ваклуш Толев

Виж повече
История на религиите

Ваклуш Толев: Книгата История на религиите представлява отворените Двери на Храма (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
20.12.2023 г.
1114
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Книгата “Седемте Лъча на еволюцията” ще бъде представена от Христо Нанев на 21 декември от 18:00 часа в Народно читалище “Възраждане” в Стария град, Пловдив.

С мисълта “Еволюцията няма за задача да създава благоденствие, а богове.”, ни предизвиква още в началото на новоиздадената днес книга на Ваклуш Толев. “Той е сред малцината, които формулира много систематизирано тезата за духовната еволюция. Да, ние знаем, че материалния свят еволюира – възникнал е след голям взрив преди 13.8 милиарда години. Ваклуш обаче минава отвъд Големия взрив и говори за духовната еволюция. Приносът му е фундаментален от гледна точка на това, че той посочва фазите на еволюцията, на духовната еволюция и ги нарича Духовни вълни, които пулсират в различни Учения. , казва д-р Илко Семерджиев, министър на здравеопазването в периода 1999 – 2001 г.

Събитието е част от честванията на 100 годишнината от рождението на Духовния учител, което стартира от Пловдив на 7 януари с премиерата на филм “Ваклуш” на режисьора Николай Василев. Лентата е с най-много публика в документалната секция на София филм фест за тази година и се нареди на второ място за най-гледани документални филми на десетилетието в класацията на Националния филмов център. Тя е снимана в периода 1998-2022 г. и съдържа непоказвани архивни кадри от живота на известния духовен водач. Определят я не продсто като филм, а като разтърсващ разказ за житейския път и идеите на една от най-енигматичните личности на България.

През тази година бяха преиздадени знакови заглавия от духовното наследство на Ваклуш Толев като книгите “История на религиите”, “Езотерични школи и мистични учения”, които са на основата на лекциите изнасяни в Пловдивския и Софийския университети. Подготвен е за печат специален албум от 376 страници, който съдържа послания и афоризми и над 160 архивни кадри. 

Очаквайте видео от представянето на книгата, което ще публикуваме в YouTube канала на книжарница Портал12.

 

Препоръчани книги:

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12