Търси

Христо Нанев: Човечеството ще излезе от принизеността, тъй като в нас е и част от Космическият Разум (ИНТЕРВЮ)

Още по темата ...
Дон Мигел Руис

Дон Мигел Руис: Виждам свят на справедливост. Духът ни подтиква да променим своя сън и съня на планетата

Виж повече
Безкрая

Василид: Гносисът се отличава от вярата, както Духът се отличава от материята

Виж повече
Елеазар

Елеазар: Тайната на одухотворяването е във връзката с Любовта (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
Преслав

Вотан - Синът на Тайната, живял в Сирия, е бил учител на Боян Мага и учениците му

Виж повече
16.04.2022 г.
3141
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

Христо Нанев: Аватарите на Новото време идват от други звездни системи (ИНТЕРВЮ)

 
 

Здравейте, господин Нанев! Радвам се, че сме заедно по повод премиерата на вашата нова книга - втората част от “Мистериите на българските регресии - земен и Неземен Разум”.

В началото на нашият разговор, искам да го стартирам с едно изречение, което прочетох още в самото начало на книгата и което силно ме впечатли:

“В духовните светове ботуши няма.” - Ако трябва да направим един паралел със сегашните събития, които вълнуват всички нас, какъв е ботушът, който сега отново затиска съзнанията?

Това е една перифраза на мисъл на големият писател и прогностик Джордж Оруел, който казва:

Ако искате да узнаете бъдещето на човечеството, представете си ботуш стъпил върху човешко лице завинаги.

И аз се питам дали този ботуш не е стъпил завинаги? Мисля, че не е. Това са временни състояния - минава се през тях. Човечеството ще излезе от тези съприкосновения с принизеността и тъй като в нас е и част от Космическият Разум, предполагам и съм уверен дори, че ще се върнем към себе си.

 

Гледайки и наблюдавайки събитията, които са около нас, виждам едни паралели с преди 100 години - отново вирус, отново война. Това, на някакъв поправителен ли се явяваме в момента? И кои са уроците, които явно не сме научили, за да се повтарят нещата, дори в някаква омекотена форма?

Когато озаглавих тази книга “Земен и Неземен Разум”, за мене беше ясно, че земният разум е много по-надолу от Неземният Разум. И затова тези изпитания, малко или много помагат да растем в нашето развитие. Тъй като е казано и това, че когато ние долу на Земята страдаме, Горе - в Духовният свят се възторгват, защото това е форма на растеж - страданието. Минава се през този период и почти винаги човечеството воюва. Когато и да погледнете все някъде има стълкновение, което е нисшата страна на човешкият дух. Но тази нисша страна също е в развитие. Дори и тези стълкновения помагат да се преподреди, да се пренамести света, да се подреди и да поеме в нова посока, защото след всяко голямо стълкновение, след всяка чума има Ренесанс (възраждане, властва смисъла, горивото).

Така че и нашите изпитания ще бъдат възнаградени с едно развитие в посока на по-голяма Разумност в крайна сметка.

 

Във вашата книга споделяте, че духовната еволюция извисява. Духовната еволюция ли е тази, която всъщност би могла да обърне линията, по която се движим?

Да, защото човечеството се люшка между еволюцията и революцията. И двете вървят, сменяйки местата си. И понеже почнахме с “ботуша” - това е един марш в човешкото развитие.

 

Естествено еволюцията е градивният метод, в по-голяма степен, но периодично се минава и през революции.

 

В Духовният свят революции няма. Те са изцяло на земно ниво. Това са големите натрупвания, които избухват неудържимо и разкъсват, и препращат много Души в Отвъдното. Но ние отидохме много в духовен прочит.

 

Извънземието аз се опитвам да го прочета в човешки план, за да бъде по-достъпно, защото може би в този миг някои си казват “Ние гладуваме все повече, а той говори за Извънземие, той говори за ясновидство, той говори за абстракции.” - Да, ние ще гладуваме и ще бедстваме докато нещата вътре при нас не се наместят, в човешки план. За сега са на ниски нива. От тук идват и големите изпитания. Няма път към духовното развитие или ако има, то е в отделни групи, единици, но не в общочовешки мащаб. Властват на Земята, уви, по-примитивните сили на този етап.

 

Ако трябва вече да навлезем по-надълбоко в книгата, има ли граница между земният и Неземният Разум? Така да се каже, между този и Онзи свят?

Този и Онзи свят е нашият свят и паралелният свят на другите форми на живот. В този смисъл, да, има разлика и тя е сериозна и регресиите го доказват.

Всъщност моите изследвания са най-вече на основата на регресиите, но и не само на тях, но и на митологиите на древните народи, следите от посещение на Боговете на Земята и това как те са повлияли на човешкият род. Така че това преливане на Разума от Космоса, който е по-високо развит (ние тук на Земята сме също част от Космоса). И когато казваме “земен и Неземен Разум”, по-скоро би трябвало да имаме предвид комуникациите между тези две форми на еволюционно Развитие. И от тази гледна точка това ги разграничава.

 

Още от най-древни времена Земята е посещавана от висши форми на Космическият Разум - проявления на Космическият Разум. Една част от тях са хуманоиди - те пристигат тук.

Много следи от НЛО има още върху древни рисунки. Дори рисунки на НЛО има върху някои икони, върху средновековни гравюри, тоест човечеството е пред един въпрос: “Само ли е или не е само?” И никога не е било само. Затова пак се връщам назад - тая комуникация между висшите форми и по-нисшите форми на живот.

Когато говорим за нисшите форми не значи, че Космосът е изцяло изграден от висши форми. Това е едно разнообразие от по-напреднали и по-изостанали. Ако приемем, че Вселената - “Млечният път”, я определят някъде на около 13-14 милиарда години Разум, а Земята е на около 4,5 милиарда години Разум - Разумът се е развил тук след 4,5 милиарда години.

Обаче, преди време на Земята падна астероид, върху който учените откриха следи от аминокиселини. Този астероид е на повече от 4,5 милиарда години. Аминокиселините са в основата на клетъчният живот, на въглеродна основа. Това поставя въпросът, че някъде в Космоса, преди 4,5 милиарда години, когато Земята възниква вече има най-елементарни съставки на органичният живот. А това доказва, че Космосът има също своето население на форми на живот.

 

Това е една голяма тема: Животът в Космоса, реално съществуващ, дори и да си затваряме очите за него.

 

Регресиите проникват по свой начин в изследванията, които се опитвам аз да направя в един опит да се извърши класификация на формите на живот в Космоса, чрез различни регресии.

 

Основно формите на живот бихме могли да ги разделим на земни и неземни форми на живот.

 

В регресии сме попадали на такива съществувания, които са не само органични, а и съществувания на етерни същества, ефирни същества, плазмоиди, които са разумни, съществувания на какви ли не разновидности на живота - медузоподобни образувания, които имат някаква форма на Разум.

Аз се опитвам в тази книга да направя една доста обстоятелствена класификация на различните проявления на Разума, на другите форми на живот.

 

Специални въпроси съм си подготвила за етерните форми на живот - ще стигнем и до там.

Нека да ви върна в началото на книгата. Тя започва с търсенето на отговора на въпроса: Откъде идват човешките Души?

От Първоизточника.

 

От точно това, което назовахме в началото - Всемирният Космически Разум. Наречете Го “Бог”, наречете Го “Абсолют”, но това е Една Висша Разумна Форма, която изпълва целият космос, цялата вселена - мултивселените. И ако някога нашите предци са си мислили, че Земята е център на света, тоест това е така наречената геоцентрична система, след време се доказва че Земята не е център. Слънцето след Коперник се разбира, че е център на света. След време се разбира, че и Слънцето не е център на света, а ние живеем в една голяма галактика Млечен Път. И учените считат, че всичко е вътре в тази галактика Млечен Път. А още по-късно се разбира, че има множество галактики, че има мултивселени (сега дори говорят за различни форми на вселени). Ето как човешкото познание се разраства все повече и повече. И точно някои изчисления, като изчисленията на Ферми - един физик, математик, който доказва по математически път, че в космоса няма как да няма Разум. Да има!

Действително има различни напреднали и по-изостанали форми на живот. И най-интересното, че по пътя на регресиите, когато възстановяваме спомен от предишен живот някои от хората, които са се подлагали на регресия са се виждали в различни форми на живот, които не са човешки винаги. И прослушвайки, анализирайки тези техни проявления нещата започват да се подреждат по някакъв начин. Те се подреждат, защото се оказа че регресията се оказа изследователски метод.

 

Учените се опитват да открият кътчета от вселената, където има планети подобни на нашата планета, тоест с подобни условия на живот, и считат че там ще има форми на живот. Да, обаче регресиите показват друго. Ние не сме единствената въглеродно клетъчна форма на живот в космоса.

 

Както казах, има етерни същества, ефирни същества, които не се нуждаят от кислород, от храна, от въздух, от вода и пак у тях има Разум.

 

На база на тези регресии и съществувания, които вие сте засекли, отчели в тях, къде в стълбицата, ако има такава, се намира човешкото съществувание?

Тоест, казахте има по-висши, по-нисши, но като земно съществувание тук на Земята, къде се намираме в тази пирамида, ако мога така да я кажа?

Ние сме една от съставките от проявленията на Космическият Разум. Дали сме горе или сме долу?

Ако погледнем астрофизически на Земята, тя е в периферията на Млечният Път. Ние сме провинциалисти сред нашата галактика. Но това нищо не означава, защото форми на Живот има и в центъра на галактиката, има и в покрайнините. И освен това тук на Земята има и присъствие на Същества - те ни наблюдават, те ни помагат. Те са помагали винаги на човечеството. Тоест, ние не сме в изолация от света, от Разума. И благодарение на тези посредници е и нашето развитие.

 

Ако се върнем назад още в епохата на атлантите, тогава така наречените “Богове” свободно са се движели между хората и са им предавали информация. И те са влизали в контакт с тях директно. По-късно същото става с шумерите. Дори и тук на Балканите имаме следи от съхранена информация от присъствието на извънземните, и то много сериозна информация.

 

Защо този пряк контакт е прекъснат днес? Защо Този Висш Разум е наложил връзката така, да има затишие?

Тя е е Една Непрестанна Връзка, но вече не е толкова директна както е била някога, тъй като някога извънземните, които са се представяли или са имали проявления като хуманоиди са слизали директно на Земята, най-напред в Атлантида. Тогава, когато Боговете, както казва Библията, са се движели между хората. И те са контактували с тях.

 

Да, има доста регресии, които показват (мен това ме е вълнувало) как изглеждат извънземните, под какви форми се проявяват. И някои ги рисуват така - действително хуманоиди. В някои регресии се появяват като холографски образи, които сменят формата си, контактуват мисловно. При трети регресии те се движат свободно в пространството. Те могат да летят дори и без апаратура, могат да сменят собствената си форма, а това говори за висок стадий на еволюционно Развитие.

Така е било в миналото, така е било при Шумерия - анунаките, когато те слизат на Земята и ги рисуват шумерите с едни птичи глави, защото могат да летят, докато ние хората не можем още да летим (по онова време).

Нещо подобно става и когато слизат извънземните, инопланетяните и тук, и по нашите земи. Има съхранена информация, примерно в пещерата Магурата, която е точно на около 12 хиляди години. В резултата на радио въглеродният анализ се доказва, че тези рисунки са от това време. Това е времето на Атлантида. (Онези Богове, които са застанали в пещерата в една молитвена поза, онзи календар, който е нарисуван там.)

Всичко това поставя много въпроси за това, че не сме в изолация.

 

Друг е въпросът, че формата на комуникиране на инопланетяните с нас става все по-индиректна, а това говори че ние имаме развитие.

При един първобитен човек ще влязат и директно ще показват, както са показвали - обработва земята, какви прибори…

И в Египет и в Шумерия - навсякъде е казано “Боговете слязоха от Небето. Те ни учеха. Те ни учиха как да изградим каналите, как да напояваме, как да се грижим за реколтата.” - Всичко това го има.

Но пак комуникират - контактът не е прекъснал. Има много случаи когато, примерно по време на военни сблъсъци, техните летателни тела кръжат там - наблюдават човечеството…, преди опасност от авария на атомни централи, виждат се НЛО там - заснети са. Или когато астероида пада над Челябинск НЛО разбива този астероид на части, за да не пострада Земята.

Те са наши Пазачи, те се грижат много индиректно за нас. Не толкова открито.

 

Господин Нанев, тъй като думата НЛО е наслоена с много негативни разбирания от това че НЛО е свързано просто с едни летящи чинии, с едни зелени човечета, все пак нека да разясним Извънземният Разум.

Този Неземен Разум какво всъщност представлява, неговата еманация? Това силно енергийни форми ли са?

Искате от мен невъзможното в момента.

 

Не мога да го изясня това, защото също е разслоен на различни нива този Извънземен Разум.

 

Все пак, на база вашите наблюдения, които имате от регресиите, споделете вашето виждане.

Добре.

Изкушавате ме да дам откъс от опита за класификация на извънземните, тоест на Разума.

 

Общо космическите пришълци могат да се разделят на:

 • Тези, които живеят в ефира, в Космоса, в Небето;

 • Тези които са в атмосферата;

 • Тези, които са на Земята под водата;

 • Тези, които са под земята.

Тоест, дори и тук на Земята, те се разделят на три вида.

 

Според структурата на строеж:

Едни от инопланетяните са изградени на въглеродна основа. Тоест като нас. Обаче има и други, които са на етерна основа. Това са плазмоидите. Има и други, които са изградени от сгъстена светлина. Не можем да кажем дори какво ги изгражда, но са носители на Разум. Едни от тях са хуманоидни - подобни на хора. Други са киборги - между хора и роботи. Дори и в някои регресии попадам и на случаи, когато самият космически кораб е носител на Разум. Тоест, има някакъв изкуствен интелект при тях, това за което напоследък все повече се говори.

Извънземните форми на живот могат да бъдат високо и не толкова високо разумни.

 

На външен вид:

Една част от тези, които се проявяват като хуманоиди са надчовешкият ръст - два и повече метри. Други са ниски. Защо едни са високи, други са ниски?

Сега тука е много интересно. Тези, които са израснали по-високи са подобни на нас - имат тела. Сега, дали са от плът и кръв не знаем, но тела…някаква хуманоподобна форма.

Високите са израснали на планети, които са с по-ниска гравитация, тоест на по-малки планети. Тези, които живеят на големи планети - гравитацията е много силна и съществата там са по-ниска, поради гравитацията.

 

По външен вид:

Една част от тях се проявяват като зелените човечета. Смехотворно звучи, но да - някои…и аз не случайно в зелено съм я сложил обложката.

Но ако погледнем в митологиите, примерно на египтяните, ще видим, че някои от Боговете са представени в зелено. Защо в зелено? Озирис навсякъде е рисуван в зелено.

Дали няма някаква връзка с онези зелени същества?

Защото египтяните казват: “Озирис дойде от Звездите, слезе от Небето.

 

Ако погледнем по цвета, някои от Боговете са представени в синьо.

Тук е много интересно. Кришна навсякъде е представен в синьо. Защо в синьо?

Или Бог РА навсякъде в жълто. Това поставя въпроса за цветовите разлики на хуманоидните инопланетяни.

 

Бихме могли да ги разграничим като проявления на Космоса, които са в различни измерения.

 

Ние сме в нашите три измерения, вече и четвърто, да - четири измерения. Но някои от тях могат да навлизат в други измерения. А това променя.

 

Слава Севрюкова ги разделя от своя страна на два вида: технически цивилизации и духовни.

 

И тук има резон с въпроса, който поставихте и който е свързан с НЛО-то. С други думи, техническите цивилизации ползват така наречените летящи чинии или други форми: пурообразни, триъгълни обекти, с които се придвижват. Те са технически цивилизации.

Но има и духовни цивилизации. Те могат да пътуват свободно в пространството без да ползват никакви технически пособия. За Слава Севрюкова това са извисените цивилизации. И ако питате “Ние на кое място сме?” - (Да ви отговоря на въпроса.)

 

Да.

Ние между Космическият Разум, ние сме техническа цивилизация - по-изостанала по тази мярка. Защото не можем да пътуваме свободно в Космоса и пространството без совалка, без сонда, нали да опознаваме света. Но и тук на Земята има хора със свръх сетива, които могат да пътуват като извънземните. Слава Севрюкова беше една от тях. Тя можеше да се пренася на всеки обект от Космоса и да го проучи и да предаде информация.

 

Българските пророци говорили ли са, че тази пряка връзка би могла да бъде възстановена и кога?

Фактът че контактуваме с инопланетяните, ние подобряваме и шлифоваме нашата форма на разум.

 

Но как ще възстановим връзката като ние сме още много агресивни, на този етап - няма да давам примери. Те са видни за всички. Все още много сме първични в начина си на реализация, агресия, привитивизъм - много го има при човека на този етап. Дори самият поглед към извънземието е примитивен, преобладаващо примитивен. Защо? Погледнете игралните филми. Навсякъде ги представят като някакви агресори.

Извинявайте, да прекосят Космоса и да дойдат тук на Земята да ни завоюват или да се хранят с хора, ами много е примитивно това обяснение.

То издава нисше ниво на егоистично мислене в създателите на тези представи за разумните форми на Живот. Няма такива работи!

 

А можем ли да кажем, че тези филми са един тип подготовка за това как да реагира човечеството, когато дойде момента за този пряк контакт? Тоест, да има вече един изграден подход.

Повечето филми дават елементарният подход - агресия. Да се отбраняваме с оръжие. “Боже мой, отиваш срещу Разума да воюваш с оръжие?” - Давам конкретен пример:

На Антарктида са открити Плазмоиди.

 

Не една полярна експедиция забелязва появата на кръгли тела, които са около 10-20 до 30 метра. Те целите искрят от Светлина. И реакцията на учените на Антарктида: някои от тях ги вземат като заплаха - изваждат пушките и стрелят. И телата им отвръщат (тези Плазмоиди) и ги изпепеляват буквално. Тоест на агресията с агресия. Което означава пак вид Разум, но не агресивен разум - отвръщаш на агресията с агресия - “Каквото попитало, това му отговорило.” Това означава “Замислете се! Не реагирайте агресивно към другите форми на Живот, като примитиви.” - Защото засега така реагираме.

 

Науката за сега е в голямо неведение по отношение на този тип Плазмоиди. Учените казват: “Плазмата е реално състояние на полето - полевата материя.”- Това е плазмата.

Те казват “В плазмата не може да има Разум.” - Да, обаче точно тия примери, които даваме, не само разум, но и интелект. Защото има разлика между Разум и интелект.

 

Разум е смислен начин на възприемане на света. А интелектът е разумна реакция. Тоест, вече има и реакция.

 

От тази гледна точка, тези наблюдения опровергават мненията на учените на този етап. В плазмата може да има Разум. И не само на Антарктида. И тук има, и по нашите географски ширини има заснети светещи тела, които донякъде наподобяват кълбовидна мълния, но не са кълбовидни мълнии.

Темата е голяма, защото тук би трябвало да разграничим НЛО, което е като продукт на космическата цивилизация с НЛО, което е земен продукт. Защо? Защото някои от изобретенията на Никола Тесла - големият учен и изследовател, който самият казва “Аз получавам информация от Космоса.” - И цялата ни цивилизация в голяма степен е изградена благодарение на придобивките на Тесла. Той оставя след себе си чертежи на летящи чинии и обяснение как да се преодолее - антигравитация. И вече в някои от базите са изградени земни НЛО-та на основата на антигравитацията на Тесла. Разбира се всичко това е дълбоко засекретено и се спекулира с темата, че летящи чинии са само от Космоса. - Не, има и земни летящи чинии. Но това е военна стратегия. Още е рано да се признае на този етап.

Виждате в какви сложни отношения сме с Космическият Разум.

 

Казахте, че все още сме агресивни за възстановяването на този пряк контакт. В този смисъл, можем ли да очакваме, че всъщност може да бъдем облагородени и от самият по-висш Разум? Вие във вашата книга казвате, че: Младото поколение, което днес идва на Земята като Души, всъщност идват от Космическият Безкрай.

Какво имате предвид това?

Разрастването на земното човешко поселение няма как да бъде обяснено само с прераждането - тоест Души, които са се явявали на Земята и които отново се явяват, и Души, които идват от Първоизточника.

Има и част от човешките Души, които са били в предходни техни въплъщения космически същества. Точно те дават основание за този тип нестандартни изследвания. Това е изцяло нестандартно. Досега не ми е известно друг да е правил подобни опити за систематизация. Осъзнавам колко е новаторско, рисковано и въпреки това има събрани достатъчно доказателствен регресивен материал… - доказателствен! За мен е отговорно това!

 

Има ли нещо, което отличава тези хора на Земята, тоест като способност? Те придобили ли са друг тип способности от тези извънземни съществувания,

Да.

 

…които тук могат да ползват?

Да, това променя много.

Човешки Души, които в предишен живот са били Плазмоиди, ефирни същества, или други форми на Живот, те разработват у себе си други качества.

Със силно развит аналитизъм, много здрав разум, свободолюбивост и избягване на манипулациите, докато останалите, които многократно се връщаме на Земята - от живот в Живота, ние сме твърде поддържани към едни по-елементарни ходове и ценностни системи. Там ценностната система е друга.

 

Тоест, те имат способността да проявят своята индивидуалност.

Точно така. Точно така. И това е едно младо поколение, което постепенно променя Земята и развитието, и цивилизацията.

Тоест, я облагородява.

Да, да, да.

Да, за мене те са новаторите. Те са аватарите на Новото време. И те влияят много добре, защото промяната в света ще я направят младите хора, а част от тях идват от други Звездни системи. Това го показва регресията.

 

От кои?

От кои системи?

Добре.

Една част идват от Орион, една част идват от Плеядите,... - От къде ли не? - Говорим за Млечният Път. Но други идват от други галактики. От там идват странните форми на живот, които са много интересни.

Ето, давам ви откъс от регресия, за да илюстрирам по-добре това, което говоря. Ще ви чета директно:

 
 • Аз съм свободно същество сред Космоса. Мога да пътувам натам накъдето реша.

От какво е изградено твоето тяло?

 • От Светлина.

С каква форма?

 • Сияйно кълбо.

Носиш ли в себе си Разум?

 • Мисля и разсъждавам. Следователно - да.

Самотно ли е сред безбрежното пространство?

 • О, там има същества, а някои от тях са като мене. Общуваме мисловно и с по-висши енергийни форми.

 

(И сега, забележете нещо интересно!)

 
 • Идва време, когато животът ти приключва. Изнизваш се от сияйното тяло.

Какво се извършва с него (с това тяло)? Къде поемаш?

 • Смърт при нас няма. Светлинното кълбо, чиято изпълваща духовна съставка бях продължава да се носи в пространството и след мене.

Аз питам: Въпросът се отнася за твоята Духовна Същност - Къде след финала отива Тя?

 • Една част от нея остава в кълбото. Тя и сега, когато съм в плът на човек, пак е там. (Една част от духовната Същност.) Друга - поема с мене. Необходима ми е да сляза на Земята и да приема потребните нови уроци и опитности.

 

Ами, нещо подобно и с човешките Души. Много пъти, след смъртта, една част от нас - тук, които сме живели на Земята и отиваме в Отвъдното и отново се връщаме, а една част остава Там - в Отвъдното от Душата. Друга част от Там ни помага и тя е част от нашият Аз, дори Свръх-Аз. Ние контактуваме с тези светове, които са вътре в нас.

 

Добре. Какво дава на тази Душа, която от прочетеното се вижда, че е на много по-високо еволюционно ниво?

Не е задължително да е по-високо еволюционно ниво. Това са Души, аз ги наричам Души-служители.

 

Примерно, каква е тяхната мисия в Космоса?

Тяхната мисия - на една част от тях е да наблюдават и да изпращат информация за това: Как функционира космоса? Добре ли се справя? - Тук си спомням една друга регресия на една също такава полева високо разумна Духовна Същност, която сподели така (това беше по-друг тип сияйно, разумно, светлинно Същество) и каза:

 • Ние следим различни планети и различни Звезди как те функционират.

 • Добре, как ги следите?

 • Звездите, планетите имат свои вибрации. Ние по вибрацията следим тяхното Развитие. Ако има отклонение подаваме сигнал по-нагоре, на по-висши от нас Същества.

 • Защо го правите това?

 • За да защитим част от Разума, който е на някои от планетите, които са населени.

 • Е, как ще защитите?

 • Много просто: Ние не сме изолирани едни от други. Да, ние сме енергийно полеви Същества. Но когато опасен астероид се насочи към дадена планета и застрашава Живота там, ние се организираме. И десетки, стотици подобни същества обхващаме астероида в нашето енергийно поле и леко изкривяваме неговата орбита, така че да го отклоним от заплахата да унищожи Живота на тази планета.

 • Добре. А как го правите?

 • Ние не го правим сами. Над нас има по-висши форми на Разум, които контролират нас. Те ни насочват и е толкова прецизно изчислена орбитата на този астероид, че той повече няма да застраши Живота на тази планета или на друга планета.

 

Звучи фантастично, нали? Звучи фотористично, като от научно-фантастичен филм. Аз съм онемявал при подобна информация. И тук последва още по-необичаен въпрос:

 • А, ако свръх голямо космическо тяло застрашава Живота на дадено място сред Вселената, вие можете ли да го отклоните?

 • Не, не можем.

 • А, какво става тогава?

 • Предаваме информацията на по-висшите от нас. Те контролират нас, те имат повече енергия. Те чрез своята енергия също могат да се организират и да не допуснат погром над Живота.

 

Спомням си регресия, в която “Те” бяха дошли на Земята. И на Земята хората (така ги описаха в регресия) са дребни същества. Властват гущерите - динозаврите. И аз естествено питам:

 • Е, добре, а хората какво правят между динозаврите, когато са първични елементарни създания?

 • Абе, те не са страшни.

(Защото нашите предци са били дребни хапки за ония огромни гущери. И не с били обект на прехрана за динозаврите.)

И когато пристига тази високо разумна форма на Живот се решава да се даде път на тези миниатюрни човечета - да се всее в тях Разум. Първото, което предприемат е да изпратят на Земята един астероид с много строго прецелена орбита, с такава големина и с такава експлозия, която ще унищожи динозаврите, но ще останат предците на хората. Това е много интересно, защото после започват и генетични експерименти върху тия малки човекоподобни създания - да се влее Разум в тях, да се подкрепят. И така ако приемем поднесеното от регресиите, ние в един синхрон между Космическият Разум и наченките на земният разум, който те са засадили, засели и се Грижат за него, е Нашето Развитие.

 

Ние сме Деца на Творците на Звездите.

 

Можем и така да приемем.

 

От всичко, което споделяте за този Неземен Разум, който е конструиран на нива, който се грижи за целият Космос, какво е отношението на извънземните към Бога?

Има ли такова отношение?

Чудесен въпрос!

 

Действително, регресиите показват че не само има степенуване на онези други форми на Разум, но има и тип подвластност на по-висшите от тях. И това е много добре, много добре!

 

Ако се върнем в земен план, ще започна от тук с една мисъл на Достоевски:

Ако нямаме представа за Бог, светът би свършил зле.

 

Достоевски вече го забраниха в някои университети в Европа.

Да оставим нисшите форми на Разума.

 

Да продължим с по-задълбочените неща, които ще останат и след това, защото това е епизод, малко по-нискокачествен.

 

Оказва се, въз основа на немалко регресии, че онези други форми на Живот имат по-висши представители от себе си.

И аз съм бил поставен в това изкушение да ги питам:

 • А, над тях има ли други?

 • Има.

 • А, над тях има ли други?

 • Има.

 • А над всичко това какво стои?

 • Най-Върховната Форма на Разум!

 

Значи, Извънземието дава отговор за Бога - най-Висшата Форма на Разум. Над нея няма друго!

 
 • А, къде е този най-висш Разум?

 • Той е Разпръснат навсякъде.

 

Той не е Старецът, който стои на една планета с бялата брада и различните такива земни символи, които ни дават представата за Бога. Той е много мъдро разпределен в тази Мултивселена, като я изпълва изцяло.

 

Това поставя големият въпрос за потребността от човешкият Стремеж към Върховният Разум.

 

В крайна сметка Идеята за Развитието на земната цивилизация е Стремеж към Висшето Съвършенство, Стремеж към Космическият Разум или към Бога! (Те са синоними.)

 

Върховният Космически Разум, това е Бог!

 

Водили ли са воини,

…да.

 

…така да кажем, в този Космос?

Водени са воини.

И точно митологиите са съхранили следи от тези воини. Още при шумерите има стълкновения между анунаките; при древните китайци се говори за “Боговете, които воюват помежду си.”; В древноиндийският епос има цели сражения и то сражения с вимани - космически тела, които с мълнии се унищожават и изпепеляват.

И ако се върнем на Земята, единият от градовете, които е оставил следа от онези космически воини, това е Мухенджударо в Индия, който е изцяло изпепелен неясно от какво.

 

Значи, в Оня Разум, който уж е на високо ниво, също на даден етап са воювали помежду си някога.

 

Или, връщаме се отново към класификацията на Слава Севрюкова: духовни и технически цивилизации. Техническите, които са по-изостанали са воювали. Ние сме още сред тях. Духовните - не. Но ние вървим също към Духовно Развитие. Ще стигнем някога, и след нашите воини.

 

Вие казвате, че именно “Духовното развитие ще спре разрухата…” във вашата книга?!

Да!

Да, Развитието на Духа, което е свързано с много натрупвания, с много промяна, със Стремеж към Съвършенство. И не само Стремеж, но и реално постигане на това Съвършенство!

 

Е, то това е бъдещето. Тогава вероятно тези човешки Души ще спрат да се проявяват в хуманоидна форма каквито сме ние. Вероятно тогава ще получат друга форма на реализация Там във Всемира и тя ще бъде на много по-високи нива.

 

Отново Слава Севрюкова цитирам:

“Ние ще престанем да обличаме тела от плът и ще станем Сияйни Същества, когато се издигнем на по-високо ниво на Разум.”

 

А какво би станало с тази планета тогава, това е въпросът?

Е, всяка планета след време минава по своят път.

 

Знаем какво ще стане със Слънцето - учените са го предсказали. Естествено след…около милиард години дават, че Слънцето ще се разрасне - това жълто Джудже почва да расте, топлината се разраства, изпепелява по-близките планети, по-далечните, и се връща Земята отново към Космическото тяло Слънце. Тогава Слънцето ще избухне, на негово място ще остане Черна Дупка и тази черна Дупка ще роди Нови Звезди.

 

Ами, същото е било със Слънцето. То някога е било родено от Черна Дупка. Това вече е Космическата Еволюция на Небесните Тела. И там продължава Съществуванието чрез някакви сложни форми на развитие.

 

Така че Вселената не остарява. Тя се обновява непрекъснато.

 

Мене много ме е занимавал въпроса с Черните Дупки. Тия “творци на материя, на енергия”. Там властва тъмната енергия - учените още не я познават.

 

Правили сме записи на регресии, които се опитват да надникнат в тъмната материя и записите са изтрити - не остават, не остават!

 

И точно в тази книга - аз тук публикувам снимки на летящи чинии, които сме осъществявали в контакт с човек, който е със свръхестествени сетива и който контактува директно с Извънземието. И чрез контакт с него ни е давана възможност да ги заснемем. След това се спуска щита за Невидимост и те изчезват. Това не са земни летателни тела, това са космически летателни тела. С други думи, те контактуват с нас по мисловен път.

 

Или, вие поставихте въпроса за Душите - тяхната еволюция. Представителите на Висшият Космически Разум прекрасно владеят телепатията. И част от регресиите го доказват.

 

Тези ефирни, Сияйни Същества Плазмоидите, те не контактуват речево помежду си, те контактуват телепатично, така както някога човешките предци също са владеели телепатия. В това отношение ние сме в регрес - инволюция, сриваме се надолу в материята. И по-нататъка го говорим - за следващата книга “Атлантида” - ще видим, че атлантите са имали специализирани училища (регресиите сочат това), където са работили за развитието на телепатията. Специализирани Училища, в които се работи за развитие на човешката свръхсетивност, за развитие на психометрията - да местим предмети от разстояние, телекинезата, предаване на мисли от разстояние, хипноза от разстояние!

Е, ако се върнем към Древна Атлантида с нейното високо ниво и нашата цивилизация, колко нива под нея сме по отношение на духовното развитие на човека?

Но Атлантида се срива, защото постига много неща, но се срива тогава когато вземат връх човешките, първични качества…А може би участва и в Космическа война?

(Това, за което говорихме. Но затова ще стане дума нататък.)

 

Ако трябва да обърнем поглед и към земният разум и инкарнациите на Гея - имате специално отделена глава върху това в книгата: Кое дава право на една Душа, била тя със земен или Неземен Разум, да се инкарнира на Земята? Защото вие казахте преди малко, че и Души с Неземен Разум слизат на Земята. Кое въобще дава право на една Душа да се инкарнира тук на Земята?

 

Стремежът към Развитие и Съвършенство!

 

И ако оставим онези, които са били по-високо еволюирали Души и слизат на Земята, за да ни поддържат сега, по-голямата част от нас сме като “повтарячи” - ние идваме тук да вземаме дадени уроци - пак да се усъвършенстваме, но много пъти преповтаряме старите грешки и отново отиваме в Отвъдното и пак се връщаме на Земята. И в крайна сметка, много бавен е този процес на Духовната еволюция с човешката Душа.

Този процес продължава и в Отвъдното. И там Душите се усъвършенстват, така че пак вървим в един позитивен план.

 

Но на мен ми беше много трудно в тази книга да свържа земните проявления тук на Земята, с Космическите Проявления - амплитудата е много голяма. Вярвайте ми, Ей Богу, на трудно беше да направя тази връзка и приех това предизвикателство въпреки това. Защото там Развититете в другите форми на Живот е много по-безметежно отколкото тук. Тука е много трудно, изключително трудно: много страсти, много емоции, много его…Его!

На формите на Живот в Космоса няма его, при Земята - ние пращим от его.

Не трябва да преодолеем това всевластно его, което прекрасен двигател ако бъде включено за смислени, задълбочени, преспективни, задълбочени разумни неща; И ако обслужва нашите примитивни страсти, каквито са в повечето случаи…

Аз си позволих да поставя една алтернатива в развитието в Развитието на Космическият и земният Разум и уви, негативите по отношение на земният разум се оказаха доста големи…доста големи…много бавно развитие, много тежко развитие, много мъчително вървим по пътят си. Е, до тогава, онези там Горе ще ни гледат от разстояние и ще ни спасяват от някой астероид, та бавно, постепенно да вървим напред.

 

Казахте, че ви е било много трудно да направите връзката, но все пак: Кое е онова свързващо звено между земният и Неземният Разум? Трябва да има нещо, което да ни свързва, щом и те ни пазят, грижат се за нас.

Свързващото звено е Духовният свят. Това е свързващото звено…, и света на Отвъдното - също. Защото и земните Души и космическите, които имат космически проявления, когато изчерпят своята мисия (реализация) отиват в Отвъдното.

 

Тоест, всички Души - и земните и неземните…

Да, да.

Това ни свързва с Извънземието. Ето пресечната точка.

 

Всички отиваме в Този Отвъден свят.

Точно така. Това е мястото, където се презарежда “акумулатора” да го кажем, където се осмисля всичкото тук и се предначертава новият път, по който ще продължим.

 

А там имаме ли връзка помежду си или отново имаме нива, на които сме разделени?

Нива, нива.

Нива, които стоят над нас, нива които ни помагат, които ни поддържат, поощряват, стимулират, и ни отпращат отново тук на Земята.

Земляните растем на Земята, най-вече. Но след време някои от нас отиват и Горе.

 

И какво се оказва?

Тук е много интересно.

В една регресия попаднах на тази информация за свръх напредналите Души.

Оказва се, че някои от световните, духовни водачи са минали през Космоса - Буда…

Че самият Буда казва:

“Във вселената има толкова разумни светове, които и най-умният човек не може да ги преброи.”

 

За какво говорим?! Откъде го знае Буда това - за Разумните светове? Ами, я да се върнем тук, в западна Европа - напредналата, когато Галилео Галилей започва да говори и го пише в своите трудове - този монах, който е бил много отворен към космоса - че има различни форми на Живот - не сме само ние, и Инквизицията го изгаря за това. Говорим за Джордано Бруно, или Галилей, който ще бъде наказан със съответните санкции и ще спрат развитието му, защото отваря път към космоса. Тези изследвания са изпреварили според мене нашето време…Изпреварили са!

Малко или много, и аз се чувствам, колкото и на някои може да изглежда смешно всичко това или игра на човешкото въображение, но чувствам как тече изпреварваща информация в регресиите.

Някъде е толкова изпреварваща, че се изтрива на записващото устройство.

 

Щом е изпреварваща тя ни носи определени послания.

И ние не сме готови за тях.

 

Кои са те?

Кои са те ли? Технологичното развитие, високите технологии.

Всяко едно научно откритие първо тук на Земята, при нас се засекретява и се вкарва при военните. Това е принцип в цял свят. Ако то не получи реализация при военните тогава се дава на мирните граждани - на цивилизацията се дава. Но има ли военна реализация - първо там, за унищожение на хора. Е, на какво ниво на Разум сме?

Докато не израснем и не минем през този период ще тъпчем и ще преповтаряме, и ще се връщаме на Земята да учим ненаучените уроци. Бавен е процесът!

 

Ние отново сме в такъв период.

Да, да. И той ще продължи. И всичко е за Добро в крайна сметка…За Добро!

Защото и голямото разрушение е основата на Ново Съзидание. И когато се хвърли камък в блатото, блатото вече не е блато. Е, понякога ще разквакаме жабите, но пак е вид промяна.

На Земята сме понякога като в блато - имаме нужда от разтърсване, за да продължим Напред!

 

В такъв период ли се намираме в момента?

Да, точно в такъв. Точно в такъв. И ще се мине и през това. То се минава вече. Вижда му се края и на това и на продължението напред, и не са трагични перспективите. Това е много важно да знаем - оптимизма!

Всичко, което се извършва сега на Земята първо е станало в Духовният План, в Духовните светове и после се свежда тук. То е изпробвано вече - видяло се е. От там ясновидците надничат и виждат Там-Горе какво е закодирано, за да ни подготвят за някои изпитания.

Нека да бъдем изпълнени с позитивизъм и да не влизаме в масовките. Това е най-страшното! За съжаление човечеството още е много стадно - страхотни манипулации: манипулации със страх - особено със страха. Като почнем: страх за живота, страх от оцеляването, страх за работата, страх за живота на Земята, страх, страх, страх…страх от вируси, страх от пандемии - това е една върховна манипулация, която е много настрани от Космическият Разум. Много сме отишли и сме се смъкнали назад.

Когато преодолеем този тип масовки: управление на едни хора от други чрез страха - ако щете и страха от смъртта - също е една върховна манипулация.

 

Че най-голямата сила в човека е тази: да не се бои от смъртта!

Още по-голяма сила: Да знае, че отново ще се върне в този Живот и че ще продължи това, което не е успял да направи. Огромна е силата на човека!

Затова този тип разсъждения малко не се гледат с добро око(ухо), защото пречат на масовите манипулатори.

 

Това ли е всъщност и синджира, който ни държи…

Вие го казахте. Вие го казахте.

 

…и ни дърпа?

Да. Това е! Това е!

 

А как можем да го разхлабим?

Е, няма как да не го разхлабим. Няма как!

Ние вървим натам.

Трудно, но ще стане. Ще бъде!

 

Казвам: “Не се страхувайте!” - Това е основното - да нямаме страх!

 

Преодолеем ли страха ние сме надмогнали всичко.

 

Когато преодолеем един страх ще ни спуснат друг страх - да надмогнем и него.

Защото ако надмогнем всички страхове, манипулацията на Земята ще рухне и тогава ще сме готови за Среща с Великият Космически Разум!

 

Благодаря ви, Господин Нанев, за това интервю!

Благодаря и аз!

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Христо Нанев
Христо Нанев
Христо Нанев  е автор, езотерик, изследовател и специалист в областта на регресията вече над 15 години. Роден в Пловдив. Писател на книги посветени на българските феномени и пророци. Той е от малкото допуснати в близкия кръг на пророчицата Слава Севрюкова и впоследствие създал серия от книги за нея.

Христо Нанев изследва феноменалните способности на човека - ролята на енергийното поле и влиянието му върху здравословното състояние на човека, енергийните атаки, разкодиране на информация по фотография, човешка ръка, лице и други. Изследва хиромантията, френологията, енергоинформационния обмен и скритите програми в човека - минало, настояще, бъдеще. С регресии възстановява спомени от предходни животи за преодоляване на трудно решими проблеми в настоящето. С прогресии разпечатва програмата на бъдещето. 

Като езотерик и изследовател на паранормалното Христо Нанев е автор на книгите:  "Прераждане и еволюция", "Хроники на подсъзнанието". Има две книги посветени на пророка Дядо Влайчо. 
 

Хора, надарени свише, като Слава, дядо Влайчо, Ванга, Дънов са говорили със символи и са повтаряли, че предопределеното може да се измени за добро, чрез свободната ни воля.Както и Дънов казва:"Щете, не щете ще ставате по-добри!
Спонсори на Портал 12