Търси

Христо Нанев: Феномените са свързани помежду си - свързва ги Духът (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Още по темата ...
Христо Нанев

Христо Нанев: Човечеството ще излезе от принизеността, тъй като в нас е и част от Космическият Разум (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
Петър Дънов и Любомир Лулчев спасяват българските евреи

Петър Дънов и Любомир Лулчев спасяват българските евреи. Нямат нужда от Нобелова награда (ВИДЕО)

Виж повече

Христо Нанев: История на Атлантида от Древността до днес (ИНТЕРВЮ, част 1)

Виж повече
Христо Нанев

Христо Нанев: Настъпват промените. Събужда се Духа на българина! (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
07.08.2022 г.
6133
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Мислех... Как да започна тази тема днес?
Мислех я снощи и се появиха няколко мисли, с които исках да започна…И когато тази сутрин седнахме на закуска на чашка кафе (бяхме 7 души), застанахме в кръг като в този кромлех - кромлех от Живи хора, и един от присъстващите изрече тези мисли, с които исках да започна. Няма да се изненадам ако те звучат във вашите умове и сега, и това, което ще кажа няма да бъде нещо ново.

Когато вчера, космическият диригент Йордан Камджалов, поиска от нас да изречем спонтанно, отвътре една Дума, и всички казаха единно “Радост!”, аз се замислих още тогава: Къде се изрече тази Дума? В Раювци! - втори път “РА”.
След което имах разговор с Любо Пашов, който каза така:
“Ние днес ще имаме Среща, докато завехне Райчо.” - (народният израз на Слънцето) - българският израз “Райчо”.
Човек отново се замисля: Кои сме ние българите?; “РА” от Египет ли идва? От “Райчо”, който ние наричаме много свойски “Нашето Слънце”.

По-късно, когато се завихри това хоро (с изненадващото участие на Валя Балканска), огромната енергия, която бе събрана при всички нас, някак си се разтовари - предадохме я по една верига и тя пое Нагоре към Небето. И това ме хвърли в още един размисъл:
Моят прадядо, някога, е участвал в три войни. Веднъж той разказваше как превземат Одрин и когато българите се настаняват в Одрин и са толкова щастливи, се хващат да играят хоро на центъра на Одрин. И той ми говори за генералите, които са превзели Одрин.

И аз му казвам: “Дядо, нама такива генерали! Ние в учебника по история не сме ги учли.” - “Как да няма? Генерал Иванов беше, генерал Георги Вазов..!” Не, ние не ги учихме в историята - други имена. Човек се замисля: Историята ли сме учили? И аз спорих с него. И прадядо ми каза: “Виж, моето момче, аз играх хоро заедно с Георги Вазов, с генерал Иванов.” - Цял живот това хоро беше останало в ума на този мъдър старец.

И така, да поемем към Аватарите на Духа...
Условно ги нарекох “Аватари”, за да бъдат по-близко до младото поколение. При това, тук има и “Арии” - българските Арии - старинният Корен, изграждащ част от нашият Дух.
Когато ние, нашите прорицатели ги назоваваме, ние си служим с родственото - Леля Ванга или Баба Ванга, Дядо Влайчо, Леля Слава.

Или, както казваше Теди Москов: “Ние, българите, сме родственици с Бога, защото ако в другите народи наричат “Домини” - Бога (от латински Dominus: Бог, Господар, Господин; Christus Dominus - Христос Господ ), ние Го наричаме “Дядо Господ” - И тука Родственост; или “Santa Claus” - Коледа, ние го наричаме “Дядо Коледа”
Е, това са нашите феномени - те са част от нашият Корен, част от нашият Дух, но не всички са “лели, баби” и “дядовци”. Има някои от тях, които носят особени названия, духовни названия: Преподобна Стойна - никой не може да я нарече “Леля Стойна” - там е съприкосновение с Духа, едно Признание. Или Учителя - Беинса Дуно - никой няма да Го нарече “Чичо Петър” или “Дядо Петър” - Не! Това е Призванието, което Той получава Свише!

Тези феномени са свързани помежду си - свързва ги Духът. И Заветите, които оставят към нас, това са Завети на Духа.
И когато Стойна-Преподобна примира, подготвайки, тоест пътува в астрала, за да изведе важните Послания за България (а, те са го правили това и непрекъснато са възстановявали Връзката с изгубения понякога Дух), тя 7 дни лежи в несвяст. И когато се пробужда и съобщава на сънародниците - казва: “Отгоре ми казаха (това е след втората национална катастрофа - ударите на Европейската, или Първа световна война): Ние ще пратим трима Божии Посланици по българските земи. Единият от тях ще го зоват “Учителя” (Всички знаем Кой е Учителя. Учители много, но Един е Учителя), другата посланничка - тя още не знае какво я чака, защото Духът още не е влязъл в нея и тя е незряща като мене. Но когато Духът влезе в нея, тя ще влиза и миналото и настоящето и бъдещето - Ванга. Третият е един пророк от село - Дядо Влайчо”. Тези трима велики личности…, тук има и техните послания на кромлехите, и човек не може да не се вълнува, когато говори за тях.

И понеже темата е: Заветът на Аватарите и силните на деня, ще ми се да кажа за съприкосновенията на българските духовни Аватари със силните на деня, които изграждат едно особено съприкосновение - неспецифично, и същевременно толкова дълбоко и силно.

При Стойна-Преподобна, идва царица Елеонора. Това са известни неща…за срещите им, за това как Стойна я подготвя как да остане царица Елеонора в България - да не предприема пътуването за Америка. И нейният гроб, виждайки смъртта ѝ, да бъде тук, по нашите земи. И двете си говорят като едни духовни посестрими, само че едната е с короната на властта, а другата е с короната на духовната власт. - Не знаем коя е по-голяма?…Вие се сещате…
От тук - другата връзка - Слава Севрюкова и силните на деня. Трябва да отворим една скоба - повечето от нашите прорицатели приживе са имали много проблеми и това е известна истина.

И Слава Севрюкова е предупреждавана да не се занимава с ясновидство. Отгоре на всичко - белогвардейска съпруга, ненадеждна, опасна. Обаче, когато спасява съпругата на тогавашния армейски генерал Иван Михайлов (тогавашният министър на отбраната), той казва: “Не я закачайте!” И тя остава там тихичко, тайничко - да работи за науката и същевременно да прави своите предсказания за бъдещето на България, които отиват далеч, далеч преди тези на Ванга, защото тя говори какво ще стане с човечеството след хиляда, след две, след три хиляди години. Ще изчезне ли човешкият род? Ако изчезне - как и кога? Впечатляващи, потресаващи неща. И понеже току-що беше лекцията на моят приятел (светла му памет!) Константин Златев, някога той ме водеше по следите на Слава Севрюкова и се срещах с хора, благодарение на него, които отваряха дневници 6 тома и разказваха неща, които аз записвах с едно джобно касетофонче и това разширяваше още и още предствата.

Тук сме на едно великолепно място, където се срещат Небето и земята - и Бога и човека изграждат Едно.
Някога бяхме на една такава среща със Слава Севрюкова. Срещата беше на хижа Бунтовна. Тази мила старица се движеше едва, едва - тя беше на 88 г., с две малки бастунчета, ей така сред природата. Всеки искаше да се докосне до нея, а тя говореше за Космоса, за Живота Горе във Вселената. (Извинявайте, преди 10-ти ноември, много еретично беше тогава и много смело.)И при един от разговорите тя подсказа за това, което ни чака. Каза: “Близко е времето, когато ще настъпи промяна.” - Ние българите винаги променяме, променяме, променяме, а понякога и тъпчем на едно и също място след толкова промени. Както и да е. И каза: “Скоро ще бъде - гответе се. Ще има промяна - за добро е. Но после някои от вас ще се разочароват от това, което ще дойде.” - Разбирате ли, какво означава да знаеш преди 10-ти ноември какво се задава?
Във връзка с това, имах един разговор с художника Панчо Панев, който разказвайки тази история сподели:
“О, тя и на мене, когато я питах: Лельо Славе (връщам назад - млади хора повечето тук и се радвам на това), кога ще падне Тодор Живков?” - Тя му отговаря: “Ако аз ви кажа, че Живков ще падне след 10 дни от власт, мене ще дойдат и ще ме арестуват.” - Художникът каза: “Точно след 10 дни Живков падна от власт.” - Уникални съприкосновения!

Дядо Влайчо:
И Преподобна Стойна и Дядо Влайчо имат комуникации. Слава Севрюкова и Дядо Влайчо - своите съприкосновения, най-често. Ванга и Слава Севрюкова (и на живо) имат живи срещи и от разстояние, което е най-силното и най-вълнуващото.

Известната среща на Дядо Влайчо с цар Борис III. Тази среща се осъществява благодарение на тайният, тайнствен царски съветник - ясновидец, Любомир Лулчев. Това се знае, но ще го повторя, за да направим по-нататък връзката със Завета и виденията, и становищата и Мъдростта на великите Аватари на Духа.

Любомир Лулчев е направил своето предсказание (това е 1936-та година) пред цар Борис III. Той е дясната му ръка. По-нататък, ако остане време, ще говорим и за него, защото остава изключително в сянка - непризнат и неразбран този уникален ясновидец и патриот. Той е предсказал, че царят ще има син, най-сетне престолонаследник, след княгиня Мария-Луиза. Но цар Борис III иска потвърждение. Лулчев се сеща за простонародният мъдрец Дядо Влайчо и го води в двореца със селските дрехи. И на тази среща Дядо Влайчо му казва: “Радвайте се ваше Величество - момче ще бъде!” - А, как е? Ще царува ли? - пита царят. И тук той го полива с леден душ: Няма да бъде цар… (Да бъдем коректни към Словото)-“Няма да управлява като цар.” - Царят повече не иска да го види. За подобни предсказания някога са падали глави в едни по-древни и по-жестоки времена. Да, но на тази среща присъства и един адютант на царя - армейски офицер, който пита Дядо Влайчо: “Ако Хитлер нападне Русия, ще победи ли?”. (Царят присъства на този разговор.) И Дядо Влачо отговаря: “Ако Хитлер нападне Русия ще го бият от всички страни.”

Цар Борис III е знаел какво се задава - Заветът на Духовните Аватари и силните на деня - но не може да промени съдбата - и своята, и позицията си, ако щете, и кармичната обвързаност на България, защото явно е трябвало да вземем някакви уроци и то сериозни уроци. Да не говорим за богомилските карми, натрупвания и т.н.
И понеже стигнахме до най-тайнствената, и за мене най-магическата от тези личности, Любомир Лулчев, ще ми се да въздадем необходимото и на него. Защото много онеправдана личност, с много клишета, с много щампи, с много обвинения срещу него, че е некоректен, че злоупотребява с позициите си. Дори някъде си позволяват да го сравняват с Распутин. - Любомир Лулчев? Нищо общо! Абсолютно нищо общо! Ами че Распутин е неук, пияница, със съмнителен морал. Лулчев има 26 книги. Лулчев работи в духовни общности. Той е близо до Учителя, близо до царя, вярно. Обаче неговата мисия, неговият Завет, с който е слязъл на Земята, е да бъде връзка между царя и Учителя. Нещо уникално! Пак го упрекват: “Не си свършил бил добре работата!” - Хора, моля ви, четете дневниците…Четете, четете историческите хроники. Не влизайте в клишетата, които ви се поднасят, които ви манипулират!

Това са годините от 1934-та до 1939-та година. Преминал е 19-то майският преврат. Царят управлява без партии, без парламент и има нужда от съветници - да не греши. Този съветник е Любомир Лулчев. И ще сбъркаме ако кажем “Любомир Лулчев”, защото зад него стои Учителя Беинса Дуно. Лулчев кръстосва от Двореца до Изгрева. И преди всяка среща с царя се среща с Учителя и си води записки - какво да Му каже? Какви насоки да му даде за промяната в България (от новопромяната)? Как да управлява?
Царят го слуша и Лулчев се опитва да го убеди: “Добре е царю, да те срещна с Учителя.”
Да, те са имали една среща - Цар Борис III и Учителя. И тази среща е на Чамкория, при един дъжд, когато Бялото Братство внезапно го връхлетява дъжда, царят е бил там и ги кани в резиденцията (единствена среща). Но цар Борис III не е готов за един подобен толкова извисен контакт да стигне до Учителя. Затова, той му отговаря: “Ти си ми достатъчен.” И какво става? За този период от време, България започва ударно да напредва. Ама напредва с небивали темпове! Сега, когато говорим това, когато сме съсипани и разбити, за кой ли път, и сме в една ужасна криза. Кога ли не сме били? И излизаме от криза в криза и навлизаме от криза в криза. Ами ако това е изпитание на Българският Дух и това ни калява? Та, точно тогава, България е на 4-то място, през 1939-та година, по икономически прираст на глава от населението в света.

Помислете:водачи сме били! Благодарение на кого? На този триумвират в голяма степен - Учителя, Лулчев, Царя. Нещо, което не се говори, съзнателно се пренебрегва, защото много други герои на деня, както бяха героите на Балканската война, които превзеха Одрин и ги подмениха преди години, така и сега, други трябваше да заемат мястото на този Триъгълник - Духовен Триъгълник, който въздига България.

Духовните Аватари стоят винаги и по принцип - далече от властта. И така трябва да бъде. И в едно с това, силните на деня винаги са ги търсили. Въпросът: Дали са ги намирали? Или са попадали на разни гледачи? “Гледачи” е обидна дума. Леля Слава се обиждаше, когато и казваха… “Не, аз не съм гледачка!” - И е права. - “Аз не съм знахарка.” - И е права! - “Аз съм отворен канал към Космоса и от Там тече информацията.” - Да бъдем коректни и да внесем яснота в понятията: ясновидец, гадател, знахар, врач - спекулира се с тях като се объркват понятията и от там навлиза една голяма, голяма неяснота.

Стигнахме до Ванга.
И ако навремето Леля Ванга е била готвена - да, документите го показват - тя е трябвало да отиде в лагера в Ловеч, в Слънчев Бряг, да чука камъни. Била е подготвена за това, защото не отговаря на стратегията на силните на деня по онова време. Леля Ванга (ами такива са: чичовци, лели, сродници на Духа - по български си го казваме), тогава страда и се намесва Людмила Живкова - да я извади от тоя черен списък, нещо повече - да ѝ даде възможност на свобода да върши работата си, без която няма смисъл на нейният живот. Защото тя идва точно с тая мисия - казахме: Стойна Преподобна я предсказва. Ванга е в Поклон пред Нея - Заветът на Аватарите едни към други - Огромното Уважение, което питаят. И тук се пропуска отново нещо, което е непростимо, за една друга личност, която спасява Ванга - професор Георги Лозанов. Цялата работа става чрез него.

Има информация от Евгения Живкова, че Ванга е ходила при нейният дядо. Дали е така или не е така…? Не знаем, но така или иначе, Людмила се е застъпила. И как да се легализира Ванга? Чрез Института по Сугестология на професор Георги Лозанов. Една онеправдана личност, един корифей на изследователите на Духа в България, тъй като той слага защитна шапка и на Слава Севрюкова и на Дядо Влайчо. И се опитва да уреди и Дядо Влайчо да предсказва така, както Ванга, но Влайчо отказва. Това са други нива. Той отказва не за друго, а за да не взема пари. Той си вижда миналият живот - богомилският си живот (някога е направил някои нарушения). В този живот, той казва “Аз няма да допусна никакво отстъпление.” И успява да устои до край.

Силните на деня и Аватарите на Българският Дух
Стойна Преподобна
- от детството си, наричали са я “Стойничка”, която изумява своите съвременници с виденията си от най-ранно детство, ослепявайки. Много е интересен този момент - слепите, айде незрящите да ги наречем, защото те са по-виждащи от нас - и Стойна и Ванга - се явяват в македонският край. Кой край? Там, където бяха ослепени самуиловите войници. И след хиляда години Духът изпрати тези незрящи да виждат по-добре от нас - зрящите, и да ни напътстват, и да ни сочат Пътя, Посоката, Смисъла: Защо сме на тази земя?

Стойна са се опитали (това може би се знае, но нека да го кажем), когато изгрява звездата ѝ, славата ѝ, в онзи край, край село Хазнатар и я търсят от Солунско, от Щип, от Сяр, от различни градчета и селца и се намира един бизнесмен от Солун, който ѝ казва: “Стойне, ще те облечем в злато и сърма, ще ти вдигнем една шатра (ей тук сме като в шатри), ще ти сложим едно кресло и ще бъдеш в злато и ще идват хора при теб и ти ще им предсказваш.” - Стойна отказва.
Аватарите и силните на деня - степента на топене: Докъде ще стигнеш? Защото ако го направи, ако го беше направила, щеше ли да има тази божествена дарба до край? Когато се преекспонира ясновидството, като всичко друго, и не на здрава основа, то почва да залинява. Не искам да давам примери, с кои стават тези неща - как процента от 80% пада на 70% на вярната информация, на 60%, на 50%, на 40%, заради прокълнатите финикийски знаци, които пак са израз на властта, на човек от човека.

И няколко думи накрая: Заветът на Аватарите
Не мога да не завърша с думите на Слава Севрюкова: “Духовността ще ни спаси.”
И това са предсказания свързани и с бъдещето на България, защото тя вижда духовни хора, които ще застанат на чело: прероденият Давид, една жена (сигурно сбъркахме в годините - някъде бях публикувал след 18-та, ама то пак сме след 18-та), която ще заеме важни позиции и ще променя България. И тук, може би, е грешката - да се оповестяват тези неща, защото има сили, които работят да не се случи. По-добре е да не се знае - мисля си…И това си мисля…
Така че, облагодетелствани сме!

И тук, вие, които сте също част от Аватарите на Духа, защото сме в този кръг енергиен и енергията витае в нас и навлиза в Душите и ни въздига да продължим Напред с повече Мъдрост, с Разум, без страх и увереност, за мисията, която ни е на тази Земя - да направим, ако можем, света поне едно просено зрънце по-добър.
Благодаря!

Препоръчани книги:

Христо Нанев
Христо Нанев
Христо Нанев  е автор, езотерик, изследовател и специалист в областта на регресията вече над 15 години. Роден в Пловдив. Писател на книги посветени на българските феномени и пророци. Той е от малкото допуснати в близкия кръг на пророчицата Слава Севрюкова и впоследствие създал серия от книги за нея.

Христо Нанев изследва феноменалните способности на човека - ролята на енергийното поле и влиянието му върху здравословното състояние на човека, енергийните атаки, разкодиране на информация по фотография, човешка ръка, лице и други. Изследва хиромантията, френологията, енергоинформационния обмен и скритите програми в човека - минало, настояще, бъдеще. С регресии възстановява спомени от предходни животи за преодоляване на трудно решими проблеми в настоящето. С прогресии разпечатва програмата на бъдещето. 

Като езотерик и изследовател на паранормалното Христо Нанев е автор на книгите:  "Прераждане и еволюция", "Хроники на подсъзнанието". Има две книги посветени на пророка Дядо Влайчо. 
 

Хора, надарени свише, като Слава, дядо Влайчо, Ванга, Дънов са говорили със символи и са повтаряли, че предопределеното може да се измени за добро, чрез свободната ни воля.Както и Дънов казва:"Щете, не щете ще ставате по-добри!
Спонсори на Портал 12