Търси

Френология: Брадичката определя естеството на човешката воля. Животните нямат, защото нямат воля (част 3)

Още по темата ...
тънки устни - значение

Какво символизират тънките устни, според физиогномиката при хората? (част 2 + Слово от Учителя Беинса Дуно)

Виж повече
ФРЕНОЛОГИЯ

Учителя: Изпъкналите очи показват голяма алчност, голямо лакомство и активна грубост (ФРЕНОЛОГИЯ - част 1)

Виж повече
19.06.2024 г.
789
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Брадичката на човек определя естеството на неговата воля и има връзка с палеца на ръката. Добре оформена брада е израз на силна воля.  Деформирана брада, потънала навътре, говори за човек със слаба воля. Животните нямат брада, защото нямат воля.

Когато върху брадата под долната устна има вдлъбнатина, трапчинка, е много добър признак и показва човек добър, благороден, който мисли и обсъжда добре, преди да действува, контролира своите действия, поставяйки ги под контрола на разумното и благородното. Ако брадата равно се спуска надолу, имаме човек, който действа бързо, отсечено и малко грубо, наложително и със способност да постигне поставената задача. Колкото по-широка е брадата на даден човек, толкова той по-бавно, но по-твърдо действува, способен е на по-големи физически напрежения. В такъв човек действуват по-грубите физически сили. Той се намира под влиянието на Марс. Брадата на Марсовия тип е къса, четвъртита и издадена напред. Тя великолепно хармонира с една силно развита долна челюст с изпъкнали ъгли.

Колкото брадата е по-тясна, по-заострена и издадена напред, толкова този човек действува по-бързо, по-съобразително, във връзка със своя интерес преди всичко. По-променлив е и не е способен на големи физически натоварвания. Обича да разпорежда и да командва, но друг да изпълнява. Хората с такава брада са под влиянието на Меркурий.

Колкото брадата е по-къса и по-права, толкова този човек по-бързо и по-прямо действа. Когато тази брада се удължава напред и надолу, имаме човек, който под бавно и предпазливо действа и в много случаи обича да лавира и да преиначава истината.

Заоблената, мека брадичка показва човек на по-меките чувства, на по-малкия устрем за изява, на по-спокойното отношение към всяка задача за изпълнение. Хора с такава брадичка са под влиянието на планетата Венера.

Николай Дойнов


още по темата:

Учителя: Изпъкналите очи показват голяма алчност, голямо лакомство и активна грубост (ФРЕНОЛОГИЯ - част 1)

Какво символизират тънките устни, според физиогномиката при хората? (част 2 + Слово от Учителя Беинса Дуно)

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12