Търси

Фестивалът Събуди се! 2021 ще бъде по-богат и пъстър от всякога (ПРОГРАМА)

Още по темата ...
Фестивалът „Събуди се“ Експеримент №∞ ще покаже древните ни традиции и методи за естествено живеене

Фестивалът „Събуди се“ Експеримент №∞ ще покаже древните ни традиции и методи за естествено живеене

Виж повече
WakeЪп! България 2016

WakeЪп! България показва как заедно творим света, в който живеем (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
12.06.2021 г.
6864
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В дните между 15-и и 20-и Юни край Кукленски манастир “Св. Св. Козма и Дамян” ще се проведе най-големият фестивал за личностно развитие и осъзнат живот Събуди Се! България 2021. След едногодишна пауза, поради пандемията, фестивалът се завръща с още по-богата програма и със заявка за голям обмен на идеи, практики, лекции, които ще бъдат съпътствани и с множество концерти през фестивалните дни.Организаторите споделят, че Събуди се своеобразен импулс за пробуждане на душите. Румен Шекеров един от основните организатори на събитието сподели за Портал 12:

Искаме да пробудим себе си, да бъдем себе си, да мислим по наш си начин, да създаваме свой път. Не да следваме, да копираме, а да живеем както го чувстваме, не както са ни възпитавали. Това е основната идея и всичко това в симбиоза между човек и природа. Фестивалът се организира от десетки организации и различни групи. Сега всички ние работим като един за едно събитие, което обединява култури - всичко това заедно с общия ни български корен и с това, че сме хора и природата е част от нас, и ние сме част от нея.Събитието е уникално по рода си, защото се провежда единствено и само благодарение на доброволния труд, закупените билети и получени дарения. Румен споделя, че организацията на един изцяло доброволен фестивал е трудна, но вдъхновяваща, защото тя показва, че все повече млади хора се пробуждат за един нов осъзнат живот, в който съпричастността е основна част от него и допълва:

Смятам, че не се гаси туй, що не гасне. Точно сега, когато ситуацията е толкова тежка и мрачна, точно това е моментът преди изгрев слънце, когато е най-тъмно. Но хората, които следват вътрешния си глас и вярват, че от тях зависи, а не от някой спасител, се отличават и навлизат в тях тези мисли. Вярваме, че е дошло време тези мисли да слязат тук долу. Те минават през всеки, но не всеки има очите, ушите и съзнанието да ги преработи и да ги почувства като свой дълг и посока в живота. Не да бъдем българи патриоти, а да бъдем българи по съзнание – преди всичко хора с добродетели.


Програмата на фестивала Събуди се, който започва следващата седмица от вторник - 15 ти юни и продължава до неделя - 20 ти юни е повече от богата и интересна.Множество сцени и изяви с акцент към това как да живеем осъзнато. Основена тема във фестивала ще бъдат децата и тяхното възпитание, като за тях е отредена и специален кът с много работилници и занимания.

Освен посрещането на изгрева и възможност да се докоснете до редица практики като паневритмия, слънчево гледане, гимнастически упражнения по Учителя, йога през целия ден ще може да присъствате на различни демонстрации, лекции, медитации и дискусии.
За доброто настроение ще се погрижат: Ремджи и Емрах, ХороДейница Деви Ра, Soulfia, Daa Sead, Ilin Ilinski.Билети за събитието може да закупите от ТУК 

Цялата програма на събитието може да намерите тук: ПРОГРАМА СЪБУДИ СЕ! 

Допълнителна информация и контакти с организаторите може да откриете ТУК


изтеглете файла:

Програма Събуди се 2021 683.1 KB (pdf) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12