Търси

Феноменалният Шуманов резонанс над 72 часа е повлиян от вълни идващи от Слънцето и Дълбокия Космос

Още по темата ...
Какво ще стане ако се обърнат магнитните полюси на Земята?

Какво ще стане ако се обърнат магнитните полюси на Земята?

Виж повече
Квантов преход

Лияна Фероли: Магнитните полюси на земята ще се сменят и ще започне същинският Квантов преход (2025 - 2035)

Виж повече
Великите Учители

Великите Учители са единствените, които са способни да възстановят мира на Земята

Виж повече
19.06.2023 г.
26415
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
През последните 3 дни се наблюдава исторически феномен с Шумановия резонанс, който навлезе в странна и необичайна вибрация, на хармонични честоти, които са в резултат на преплитане на смесица от излъчвания от Слънцето и вълни от Дълбокия Космос, като уредите регистрираха вибрации достигащи необичайните и рекордни 21 Hz. Важно е да отбележим, че Шумановият резонанс се измерва единствено в херцове и не е правилно да се считат за достоверни статии, показващи числа в "мощност". Принципно Шумановия резонанс се образува в резултат на взаимодействието между електромагнитните вълни на Земята, заедно с нейната йоносфера, но в случая наблюдаваме и външни вълни, идващи до Земята.

Шумановият резонанс е открит през 1950-те години от физика Винфред Шуман и се състои от няколко пикови честоти, като основната е около 7.83Hz.

Човешкият организъм е сложна система, в която биоелектрически процеси играят важна роля. Невроните в мозъка комуникират чрез електрически импулси, а клетките в тялото реагират на различни електромагнитни полета. Това означава, че Шумановият резонанс, като форма на електромагнитни вълни, има категорично влияние върху тези процеси.

Основната честота на Шумановия резонанс е близка до алфа вълните на човешкия мозък, които са асоциирани с релаксация и трансцендентална медитация. Това предполага, че излагането на тези честоти може да има успокояващ ефект върху дейностите на мозъка. От друга страна повишените вибрации се тълкуват като външна подкрепа за осъзнаване и фина настройка на възприятията.

Установено е, че общият диапазон на резонансните честоти при човека е от 9 до 16 Hz и не зависи от масата, височината и съотношението маса към височина. Средните стойности (+/-1 s.e.) са 12,2 +/- 0,1 Hz за мъже и 12,8 +/- 0,2 Hz за жени с обща средна популационна стойност от 12,3 +/- 0,1 Hz. Това означава, че регистрираните през последните дни по-високи стойности поставят човешкия организъм, физиология и психика на нови, по-високи вибрационни нива.

Тъй като тези вълни пътуват около Земята, те могат да се интерферират и възсилват взаимно. Това се случва, когато дължината на вълната съвпада с обиколката на Земята или с някоя от нейните дробни части.


Вълните от дълбокия космос, като космическите лъчи, соларните частици и електромагнитни вълни, имат влияние върху Земята, нейните вибрации, геомагнетизъм и магнитни полета:

-
  • Космически лъчи: Космическите лъчи са високоенергийни частици, които проникват в атмосферата на Земята. Те могат да влияят върху геомагнетизма, като предизвикват вариации в магнитното поле. Космическите лъчи могат също така да влияят на климата, като участват в образуването на облаци.
  • Соларни частици и слънчев вятър: Слънцето изпраща поток от частици, известен като слънчев вятър, което включва електрони, протони и алфа частици. Когато тези частици достигат до Земята, те могат да взаимодействат с магнитното поле, предизвиквайки геомагнитни бури. Тези бури могат да причинят изменения в магнитните полета и да имат влияние върху различни технологични системи, като сателити и електрически мрежи.
  • Електромагнитни вълни: Електромагнитните вълни, като светлината и радиовълните, също могат да влияят върху Земята. Например, излъчването на Х-лъчи и ултрафиолетовата светлина от Слънцето могат да въздействат върху горните слоеве на атмосферата, като причиняват ионизация и влияят върху пропагацията на радио вълни.
  • Гравитационни вълни: Гравитационните вълни са колебания в пространство-времето, които се разпространяват със скоростта на светлината и са обикновено резултат от космически събития като сливането на черни дупки. В момента нашите знания по темата са ограничени, но се смята, че гравитационните вълни имат предимно квантово влияние върху Земята поради тяхната слаба амплитуда.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Там, където има много лъжа, има много валежи - водата чисти тъмното в хората и етерното замърсяване

Какво ще стане ако се обърнат магнитните полюси на Земята?
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12