Търси

Учителя: Това, което се предсказва, се предсказва, за да станат някои изменения

Още по темата ...
Какво ще стане ако се обърнат магнитните полюси на Земята?

Какво ще стане ако се обърнат магнитните полюси на Земята?

Виж повече
Слава Севрюкова

Слава Севрюкова: Мисията на народа ни е да подхранва духовно славянския етнос (ВИДЕО)

Виж повече
пророчества

Вижте 9 пророчества на Ванга за хората, България и света, които са проверени и не толкова известни

Виж повече
17.02.2023 г.
7455
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Това, което се предсказва, се предсказва, за да станат някои изменения; а това, което не се предсказва, ще стане така, както е определено. Предсказва се, за да се въздейства на хората. Ако разгледате съвременната култура с окото на ясновидеца или на окултиста, ще видите, че там е място само на престъпление. Тази култура ще загине по причина на тия престъпления. Противоречия и страдания ще има и те ще продължават дотогава, докато дойде Любовта в света. Любовта е силата, която преодолява всичко, която разкрива истинския път на развитие и живот. /  Влад Пашов ; Записки от беседите на Учителя

Всички билети за представлението, което ще се даде на Земята, са вече продадени. Някои казват, че щели да станат големи земетресения, вследствие на което София и другите градове щели да изчезнат. Много неща има да станат, но на човека не е дадено да знае какво го чака. / Не Го приеха; София, 28 Ноември 1926г., (Неделя) 10:00ч.

Земетресенията, бурите и наводненията са предвидени в Божия план за пробуждане съзнанието на хората. Тази е причината, поради която всичко предстоящо е в тайна. Разумните и добрите ще бъдат предупредени за това, което ще стане. Неразумните ще понесат последствията на своя живот. Следователно, по-добре е за тях да не знаят какво ги очаква. И да знаят, пак не могат да избегнат онова, което им е определено да преживеят.

Сега лошите мисли и желания на хората са образували един тъмен пояс около Земята. Един ден вие ще бъдете свидетели на всичко това, което ви говоря. Тогава ще видите как Бог оправя работите.

Каквито времена и да дойдат, не се страхувайте! Ще станете по-разумни, ще се сближите повече. Общите страдания и изпитания сближават хората. Казано е в Писанието: "Косъм няма да падне от онези, които любят Господа!" Казано е още, че заради избраните ще се съкратят дните на изпитания и скърбите. За да бъдете в числото на избраните, вие трябва да проявите доброта и разумност. / Ще бъдат предупредени; София, 25 Април 1928г., (Сряда) 5:00ч.


Не искам да ви обезсърчавам, но по-дебели дрехи ви трябват, сняг ще има, вятър, безпаричие, болести, тъмнина, смущения отвътре и отвън, свещи ще ви трябват за вечерно време. Това са и буквални и иносказателни работи. Бъдете тихи и спокойни и гледате да придобиете духовно богатство, да бъдете силни духом. Силните духом ще издържат.София, 14 Май 1933г., (Неделя) 10:00ч.

Сега става голямо преустройство на материята. Всичко претърпява промяна. Планините в целия Балкански полуостров, па и в цяла Европа, постоянно изменят своя център. Целият континент се движи към екватора. След хиляди години слънцето ще изгрява на север. Тогава север ще бъде сегашният изток и светът ще стане по-добър. В човешкия свят север показва егоизма на човека, а в Божествения свят север означава Истината. Щом север стане изток, от този полюс ще потече благотворна енергия за човека и той ще стане истински духовен. Понеже оста на земята е наклонена на 3°, съвременните хора нямат правилна идея за Бога. Веднъж тази идея не е правилна, това се отразява и върху всичките им възгледи и разбирания. Те казват, че Бог е Любов, но щом не им хареса нещо, започват да казват, че това не е право, че светът не е създаден както трябва и т.н. Това показва, че хората не разбират идеята за Бога, нито идеята за Любовта. Щом човек разсъждава по този начин,веднага неговата ос се наклонява. Питам: къде е нормата, с която определяме, кое е добро и кое зло, кое е истинно и кое не. / Линиите на природата; София, 27 Август 1929г., (Вторик) 5:00ч.

Небето стяга всички народи и това стягане, тези събития, тези страдания, които идат, ще причинят колективно събуждане на хората, а не само единично. И тогава народите, обществата ще разберат, че едничкият път е духовният, че няма друг път, освен духовният! И тогава ще тръгнат в духовния път. Аз ви давам съвет: Малкото време, което остава - да се научите да слугувате на Господа, за да не ви завари неприготвени. Близо е времето, но кога, никой не знае. Когато спите, когато не мислите нищо, когато си представяте, че всичко е наред - тогава ще дойде./ записки на Влад Пашов от беседи на Учителя

Съдбата се налага по различни начини: чрез земетресения, чрез войни, чрез болести, чрез страдания. Това е начало на изпитанията, които няма да преминат скоро. Противоречия и страдания ще има и те ще продължават дотогава, докато дойде Любовта в света. Всякога, когато хората не приемат един Божествен принцип, идва голяма реакция. / Будният ден ; София, 20 Април 1928г., (Петък) 5:00ч.

Големи страдания идват в света. В 12 гл. на пророк Данаил се говори за второто идване на Архангел Михаил. Ще дойдат най-големите страдания, каквито човечеството не помни. Всички тия неща, които са казани в 24 гл. от Матея и в 12 гл. от пророк Данаила, се отнасят за сегашните времена. Тия дни на страдания, ако не се съкратят, нито една плът не би се спасила. Но заради избраните, тия дни ще се съкратят. Тези последни години ще бъдат години на земетресения, на наводнения, на големи циклони, на войни и разногласия между хората. Съвременните хора ще бъдат свидетели на тия времена, за които са говорили пророците преди няколко хиляди години. Тия пророци казват: "Ако съвременните народи не се откажат от своята алчност, ако не разрешат правилно мъчнотиите и противоречията на своя живот и не изпълняват Волята Божия, те ще минат през големи изпитания и страдания. Кармата на всички народи е назряла вече. Сега е време за ликвидация, за разплащане. Казано е в Писанието: "Ще въздам на всички според деянията им."  / из записки на Влад Пашов от беседи на Учителя

 

Спонсори на Портал 12