Търси

Учителя: Новото учение, което сега иде, носи нов живот. Новото учение иде в света да пробуди съзнанието на хората

Още по темата ...

Елеазар Хараш - Интервю за войната и мира (11.03.2022)

Виж повече
дядо Влайчо

12 точни пророчества за България, Европа, Русия и Света, дадени от Дядо Влайчо (+ВИДЕО)

Виж повече
България

Д-р Светла Балтова: Великите страни се стремят да вземат нещо от България. Кое е най-важното ако има нова война? (ПЪЛЕН ТЕКСТ+ВИДЕО)

Виж повече
15.03.2022 г.
7127
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Когато кажеш, че обичаш някого от дълбочината на душата си, това показва, че му желаеш доброто така, както и на себе си. Ти желаеш, той да расте и да се развива и да се радваш на неговия живот. Това значи прилагане на любовта.

Правете добро на близките си, без да знаят те това. Обичайте ги, без да ви разбират. По резултатите ще познаят, че ги обичате, че им правите добро. Това изисква новото учение.

Слънцето има повече от десет магнетични пояса, които опасват Земята, кръстосват я в различни посоки. През разните векове тези пояси са действали върху хората, докато създали сегашната егоистична култура – култура на силата. Други пояси излизат сега от Слънцето. Те приготвят условия за една по-мека култура – култура на Любовта. 

Новото учение, което сега иде, носи нов живот. То няма да остави хората недоволни и демагнетизирани, както са сега. Новото учение иде в света да пробуди съзнанието на хората, да им покаже, че те могат да се преобразят вътрешно, да приложат това учение във всички слоеве на обществото.

Досега вие само сте се приготвяли да възприемете новото учение. Новото учение учи човека, как да държи връзката си със същината на живота.

Новото учение носи нови условия за живота. 

Често се говори за нас, че сме крайно миролюбиви хора, с никого не воюваме. – И ние воюваме.
Представете си, че пред мене вървят двама души, които се разговарят енергично върху известен въпрос. Разговорът взима вид на скарване. Крайно раздразнен, единият вади револвера си, иска да убие другия. Веднага се спущам към него, хващам ръката му и казвам: Нямаш право да убиваш! Ако скриеш револвера в джоба си, ти ще спечелиш повече, отколкото ако убиеш другаря си. Питам: Кой от двамата е по-голям герой? Аз, който излизам срещу него без никакво оръжие, или той, който държи револвер в ръка? Герои трябва да бъдете! Не да отстъпвате пред мъчнотиите, но да ги посрещате с радост, да се справяте с тях. 

Някога е необходимо хората да се бият и воюват. Това изисква и самата природа. Бог се изявява на хората по два начина: по външен и по вътрешен начин. Сегашните християнски народи не питат Господа, те решават всичко на своя глава. Те казват: Ние решаваме въпросите си сами, няма защо да питаме Господа.

Следователно, войната се допуща само по закона на необходимостта. Когато казваме, че войната не е нужна за нас, разбираме, че тя не е потребна за вътрешния живот. Този живот абсолютно изключва войната. Така живеят всички разумни същества. При тях няма причина за война, за никакъв спор. Следователно, докато живееш вътре в себе си, никога няма да воюваш. Ако живееш външно, ще воюваш. Докато хората не се подчиняват на Божествения закон, войната ще съществува. Ако изпълняват Божия закон, те никога няма да воюват.

„Кое е това Ново учение?"–То иде сега в света, да донесе новата култура, да покаже вътрешната страна на живота. Ако между два народа се явява спор, недоразумение, техните държавници не могат ли да изменят хода на нещата? – Могат. – По какъв начин? – Или чрез война, или чрез мир.

Новото учение трябва да изпъди навън всички духове на размирието и да внесе между тях правда и мир.

Ако е въпрос на думи, всичко става лесно, но изкуство е да живееш в Духа на Новото учение. За прилагането на това учение се искат векове. Обаче, окултната школа, която следвате, разполага с методи, правила и закони, с които лесно може да ги приложите. С Учителя всичко става лесно, както опитните музиканти лесно прилагат правилата на музиката.

Изпълнявайте Божията воля. Осветявайте Неговото име. Прилагайте Неговата светлина. Нека доброто донесе условия за широки разбирания и за прилагане. Този е поздравът на Новото учение.

Акценти из беседа от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), изнесена на 4-и Февруари 1923-а година
 

Препоръчани книги:

Свързани публикации

Безкрая
10.03.2022 г.
4177

Василид: Гносисът се отличава от вярата, както Духът се отличава от материята

Това е същество от дълбините Божии. Както ви казах и преди, мистичен сирийски монах, познавач на това, което е по-дълбоко от вечността, той с времето много не се занимава. Книгите му, почти всички горени, без три книги и половина, голяма част от тях са наука за Бездната, за Безкрая
Виж повече
13 сфера
04.03.2022 г.
13888

Трябва да се помни, че събитията в света се управляват от един висш Разумен свят. Земята излиза от 13-ата сфера

Планът от Невидимия свят към големите държави е чрез злото да ги прекарат през страдания и да им се пробуди съзнанието за доброто. Иначе ще изчезнат. Доброто и Злото като сили съществуват първо в духовния свят, а после се проектират на физическия свят.  Войната е едно наказание, допуснато от Невидимия свят за разплащане на международната карма и заради нарушение на окултните закони, които ръководят живота.
Виж повече
да видиш Учителя
04.03.2022 г.
2436

Ако искаш да видиш Учителя, който е зад светлината, зад завесата...какво се изисква?

Животът се намира в една висока степен навътре в Духа, но има нещо, което е повече от живота - то се намира в самия Дух.... А има нещо, което е зад Духа... и много е трудно да се говори, но все пак има някои начини, при които да бъде загатнато
Виж повече

Спонсори на Портал 12