Търси

Учителя: Възкресението е от Бога. То е пробуждане на космическото съзнание

Още по темата ...
Христос

Елеазар: Възкресението, това е правото да живееш в Бога, в свободата и да си в единство с Него

Виж повече
Беинса Дуно

Учителя Беинса Дуно: В подземията на пирамидите са закрити още много неща. Там е написано всичко за Христа

Виж повече
Спас Мавров

Спас Мавров: Времето, в което навлизаме е посочено от Йоан с 3 кода в Откровението (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
02.05.2021 г.
3647
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Учителят казва: "Възкресението, това е последната степен в развитието на човека. Тук се завършва човешката еволюция."

Учителят казва: "Възкресението е от Бога. То е едно пробуждане на космическото съзнание, при което човек става съработник на природата и служител на Бога в най-висшия смисъл на думата."

При възкресението долните тела - физическото, етерното, астралното, менталното и причинното се свързват с Духа. Това е влизането във Висшия Божествен свят и всички тела тук започват да работят в унисон, т.е. в единство. Сега физическото тяло тегли в една посока, астралното в друга, менталното в трета, и на това се дължи дисхармонията в човешкия живот. Ученикът трябва да хармонизира своите мисли, чувства и постъпки, за да се хармонизират неговите тела.

Възкресението е излизане от смъртта, то представя един велик закон на будност и пробуждане. Когато разбереш смъртта, ти я посрещаш с будност, т.е. с Духа си. Тогава тя се превръща в живот. Това е окултната алхимия на Духа.

Всичко това означава, че будността води човека към Духа и към Вечния живот. Такъв е Великият път на ученика, докато той дойде до големия връх на Възкресението.

Учителят казва: "При този връх той ще извоюва своята свобода и ще поеме съдбата си в своите ръце, и ще се постави в служене на Бога."

Когато умът и сърцето се пречистят се създават нови духовни органи и ученикът тръгва по нов път, защото с тези органи той вече има ръководство от духовния свят.

Животът на Христос е изнасяне на историческата сцена н апътя на ученика, който път в миналото се извършваше само в храмовете за Посвещение, далече от погледите на хората. Пречистването е много важен елемент, защото в него се определят духовните органи, а за духовния свят са необходими духовни органи и възприятия. 

Окултната наука казва, че методът на сърцето е чисто християнски път към Посвещение. За йогите Учителят казва, че вървят по законите на волята и Истината. При Учителя и при Розенкройцерите се практикуват трите главни метода едновременно - ум, сърце и воля. Това са най-точните методи, защото тук ученикът има чист ум, чисто сърце и активна воля. Това са най-важните, най-всеобхватните методи, най-съществените.

Елеазар Хараш / из лекция изнесена през 1994-а година.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12