Търси

Учителя Беинса Дуно: В света има три изгрева: физически, духовен и Божествен

Още по темата ...
Беинса Дуно

Учителя Беинса Дуно: Физическият свят не съществува извън духовния и Божествения

Виж повече
Петър Вангелов

Петър Вангелов: Духовни Думи съставят Ядрото на окултният български език (ЛЕКЦИЯ+ВИДЕО)

Виж повече
Елеазар Хараш

Елеазар Хараш - 10 важни правила за ученика в Пътя към Истината (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
20.07.2022 г.
3509
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В света има три изгрева. Първият изгрев е изгряването на физическото слънце. Това слънце всички посрещат: и хора, и животни, и растения. Няма живо същество по лицето на земята, което да не посреща физическото изгряване на слънцето.

Вторият изгрев е духовният - изгревът на слънцето в духовния свят. Той е в момента, когато нашето слънце е в зенита. Често запитват: защо хората живеят повече физически, материален живот, отколкото духовен? Причината за това е, че тогава човек се намира в тази фаза на своя живот, когато слънцето на физическия свят е в своя зенит, в най-голямата си сила. Тогава той е богат, щастлив, намира се окржжен от слава и величие. Той е силен, радва се на живота си и се весели, не мисли, че иде залез на това слънце. В този момент на живота му изгрява духовното слънце, но ярка е светлината на физическото слънце, заслепява човека и той не може да види онази мека, приятна светлина, що носи слънцето на духовния живот.

Третият изгрев е Божественият - изгревът на слънцето в Божествения свят. Това е моментът, когато физическото слънце залязва. Днес хората, които не са разбрали още физическия изгрев на слънцето, отиват да наблюдават залеза, т.е. Божествения изгрев, но не го виждат, не го възприемат, и кават: залезе слънцето! Не, те още не са готови да разберат, какво значи залез на слънцето. Залезът на физическото слънце подразбира изгрев на Божественото. Залезе ли слънцето, хората трябва да се радват, че Божественото слънце изгрява. Обаче, те като не разбират това нещо, казват: залезе нашето слънце! Не, не е залязло слънцето, но е изгряло в Божествения свят. Това значи: човекът, който се е намирал в своята слава и величие, слиза от това място и започва да възлиза към Божествения свят.

Старите хора, като не разбират този нов живот, казват: залезе нашият живот, залезе нашата младост, старини дойдоха! Казвам: старият човек е дете на Божествения свят. Той е залязъл за физическия свят, но е изгрял за Божествения. Когато остарееш, ти си Божествено дете. Когато си на 40 - 50 годишна възраст, ти си дете в ангелския свят. Когато си на 4 - 5 години, ти си дете във физическия свят. Тъй трябва да схващате различните възрасти във вашия живот. Вървите ли по този естествен път, ще знаете, че до седемгодишна възраст вие сте дете на физическия свят; от 7 - 14 години сте дете на ангелския свят; от 14 - 21 години сте дете в Божествения свят. Ето защо, когато човек стане на 21 годишна възраст, всичко решава лесно, много е смел в постъпкитв си - Бог е с него.

От 21 годишна възраст нагоре тия периоди на живота се повтарят отново. От 21 - 28 годишна възраст човек се намира във втората фаза на физическия си живот. Той започва да мисли, как по-добре да нареди живота си: пожелава да се ожени, да си направи къща. Намира жена, оженва се, раждат му се деца и заживява физически живот. Всички казват за него: този човек стана материалист. От 28 - 35 годишна възраст той започва да мисли и да живее по-духовно. Казва: човек не трябва да мисли само за материални работи, но трябва да се погрижи и за духовното, за умственото възпитание на децата. Сега той се намира във втората фаза на ангелския живот. От 35 - 42 годишна възраст, човек навлиза във втората фаза на Божествения живот. Той вече се предава на истинско служене на Бога.

От 42 годишна възраст нагоре, човек наново влиза във физическия живот, но вече в третата фаза на този живот, а именно - физическия живот на Божествения свят. Този живот се продължава от 42 - 48 годишна възраст. От 48 - 55 годишна възраст човек се намира в третата фаза на ангелския живот. И най-после, от 55 - 63 годишна възраст той е в третата фаза на Божествения живот. И след тази възраст пак се преповтарят тия фази на живота, с все по-нови и нови постижения и придобиване на познания.

Тази година аз искам всички да видите духовното слънце, погледът ви да бъде насочен към него.

из лекция на Учителя Беинса Дуно, изнесена през 1928-а година.

Препоръчани книги:

Свързани публикации

Перица Георгиев-Кану
10.06.2022 г.
2595

Перица Георгиев-Кану: Бог общува с нас през Детето, което е в Чистото Сърце. Тук е Порталът (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

етето е нашата Невинност, която не е изчезнала. Изчезнала е при много хора, обаче не при всички. А и при тези, при които е изчезнала – не е изчезнала, защото винаги може да се върнат към своята Невинност, в Сърцето. С детското, ние всъщност…
Виж повече
Виделина
01.07.2022 г.
2781

Омраам: Думата виделина означава духовна Светлина. Само тя може да ни даде истинско виждане


Думата виделина означава духовна Светлина и е образувана от корена на глагола, означаващ виждам. Защото само духовната светлина може да ни даде истинско виждане. И тъй като именно чрез нея е създаден светът, именно тя ни разкрива Тайните на Творението.
Виж повече
тихият глас
18.04.2022 г.
3853

Единственото място, където можете да чувате тихия глас на Бога, това е областта на скръбта и страданието

Да превърнеш неразбраната скръб в разбрана и да се радваш, това значи, да си придобил Великата наука на живота.Единственото място, където можете да чувате тихия глас на Бога, това е областта на скръбта и страданието.
Виж повече
Здравето
23.08.2021 г.
10159

Д-р Светла Балтова: Здравето е въпрос на координиране на силите вътре в човека (ЛЕКЦИЯ)

а сме здрави, означава силите вътре в нас да са координирани - двете течения - електрическо и магнeтично; планетните енергии да са координирани, което става с работа; координиране (хармонизиране) с околните.
По начало идваме с известни дисбаланси и ги коригираме с работа върху себе си.
Виж повече

Спонсори на Портал 12