Търси

Учителя Беинса Дуно: Всички грехове могат да ви се простят, но лъжата - никога!

Още по темата ...
Учителя Беинса ДУно

Учителя Беинса Дуно: Злото в света е допуснато, за да стане явна Любовта, да се покаже, че Любовта е по-силна

Виж повече
Пазете Свободата на душата си

Учителя: Пазете Свободата на душата си. Бъдете готови да умрете за нея, но да не я заробвате

Виж повече
Заратустра

Заратустра: Благи мисли, благи думи и благи дела – това е пътят на спасението

Виж повече
10.03.2024 г.
2356
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Всичко може да се прости на човека, но лъжата никога не се прощава. Като знаете това, пазете се от лъжата. Всички грехове и престъпления на човека могат да се простят, лъжата - никога. Тя е най-малкото зло, от което произтичат всички злини.

Ще кажете, че не може без лъжа. – Може и без лъжа. Без лъжа ще бъде вече. Аз съм доста снизходителен към вас. Всички грехове могат да ви се простят, но лъжата – никога!

За предпочитане е всеки грях, но не и лъжата! Ако един човек не е направил нито един грях, а само лъже, все едно, че той е извършил всички грехове. В това отношение той е най-големият грешник, той е непоправим. Дяволът е баща на лъжата. Понеже той лъже, никой не може да го спаси. Щом престане да лъже, другите му грехове лесно ще се простят.

Помнете: Лъжата не се прощава. – „Какво да правя, когато мине през ума ми една лъжлива мисъл?“ – Хвани я за ухото и я изнеси навън с думите: „Никаква лъжа!“ Това са думи на Учителя. – „Какво да правя след това?“ – Ще говориш Истината. И като те питат какво говори Учителят, кажи: „Учителят ни говори да изхвърлим лъжата навън“. Ще кажете, че съм бил разгневен. – Това е лъжа. Гневът нищо не помага. Какво ще направя с гнева си? Значи ще се намръщя, ще си повдигна гласа, ще викам. – Не, с това нищо не се постига.

Повтарям: Никаква лъжа! Помнете: Ако искате да имате Божието благословение през тази година, откажете се от лъжата. Иначе всичко ще изгубите. Аз не искам нито един от вас да бъде ощетен. Аз поддържам вашия интерес. Ако ви оставя с лъжата, вие съвсем ще се объркате. Лъжата не е присъщо качество на човека; тя е присадена от друга култура. Вие не можете да я обичате. Лъжата има животински произход.

Цялата лекция на Учителя Беинса Дуно прочетете тук:

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12