Търси

Утре във Враца ще се проведе среща дискусия с проф. Дамян Попхристов и Аида Марковска (ПОКАНА)

Още по темата ...

Проф.Христо Смоленов и проф.Дамян Попхристов: Време е за Истината! (ЛЕКЦИЯ в Ловеч)

Виж повече

Проф.Дамян Попхристов и Христо Нанев - ЛЕКЦИЯ в Бургас

Виж повече
Светла Балтова Прогноза

Д-р Светла Балтова: Новият 30 годишен Сатурнов цикъл носи ново духовно въздигане на България

Виж повече
12.05.2023 г.
1204
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Утре във Враца ще се проведе среща дискусия с проф. Дамян Попхристов и Аида Марковска, по темата: Вяра, род семейство. Събитието е с начален час 13.00ч. и ще се състои в Народно читалище "Развитие-1869" Враца.

Темата е изключително важна, за това върху кои стълбове на ценностите трябва да стъпим днес и как те дават важната основа за вътрешното израстване на всеки човек.

Отиваме съвсем целенасочено в този район, който почти винаги е подминаван по една или друга причина за пореден тип събития, за да покажем дълбокото си уважение и съпричастност на хората там, да им дадем импулс и духовна храна.

Много ще се радваме да се присъединят и хора от други градове - Плевен, Видин, Ботевград, Берковица, София, за да излъчим един силен импулс в тази част на страната заедно, в синхрон и с темата - Вяра, Семейство, Род!

Това е поредното събитие от срещите в страната, които провежда Портал 12. Видео клипове от предходните събития вижте тук:

Д-р Светла Балтова и проф.Дамян Попхристов: Единство чрез Истина, свобода и Дух (ЛЕКЦИЯ в Пловдив)

ДУХЪТ на България и ценностите днес - проф.Христо Смоленов и проф.Дамян Попхристов (ЛЕКЦИЯ в Ловеч)

Проф.Дамян Попхристов и Христо Нанев - беседа за Българския Дух и Единението днес (лекция в Бургас)
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Аида Марковска
Аида Марковска
Аида Марковска е холистичен и родов терапевт, преподавател, мотивационен оратор, евдемонолог и човек с богат опит в холистичния подход към здравето на човека.

От 2012 г. се интересува и занимава с терапия на рода и родовите потоци. Тя е основател на Школа за родова терапия “Задругата на родонавтите”. В Школата от 2019 г се обучават родови терапевти, които са призвани и мотивирани да преобразуват родовите травми в родови творчески импулси и така да даваме тласък на доброто и здравето в българските родове. Основател на център за знания и просветление Делфи в Пловдив - където провежда обучения, семинари, терапевтични сеанси.

Аида е откривател в прилагането на родова терапия чрез български етно и обредни традиции, което се оказва изключително високо резултатно в подобряването на родовата ни орис.
Тя е преподавател в повече от десет различни енергийни и езотерични системи. Често можете да я срещнете на фестивалите “Здравей, Здраве!” в цялата страна, където изнася лекции и сказки по различни теми.
 

Практикувам и преподавам холистични методи за развитие на личността от единадесет години и за мен това е основно житейско призвание. Вярвам в баланса и възможностите за единение, вродени във всеки човек. Търся и откривам най-добрата и светла страна, която притежават хората, извеждам я на преден план и я осветяваме заедно за постигането на мъдрост, здраве, успех и творчески импулс за живот.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12