Търси

Упражнението 'Мога' на Учителя Беинса Дуно събужда в ученика Новото съзнание

Още по темата ...
Упражнението Мога

Упражнението Мога изгражда директна връзка с Душата и Духа

Виж повече
Диамантена воля

Диамантената воля владее духовете и съдбата

Виж повече
 Борис Николов

Петър Димков за жената: Трайна остава само вътрешната красота

Виж повече
жена

Аида Марковска: Жената е концентрат на най-хубавото семе, което носи един род

Виж повече
04.04.2021 г.
11539
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Наближава стартът на новия цикъл на упражнението "Мога", което Учителя дава в специалния четвъртъчен курс за сестри - цикълът от беседи „Великата Майка“. Именно чрез упражнението „Мога“ , той подготвя съзнанието на ученичките си за енергиите на Новата Ева.

Самата дума “ Мога” има голяма сила, за която Учителя казва, че е “велика дума в българския език”, а за да се отключи нейната мощ следва да поставим пред нея личното местоимение Аз.

Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов , казва:

“Съществата на Духовният свят спрягат глагола “Мога” и с него си служат във всички случаи на живота”

Какво включва работата с упражнението Мога?

В продължение от 6 месеца , считано от 6 ти април между 4 и 7 часа сутринта следва ученикът да спряга глагола “Мога”, със следните изречения.

(в 1 лице): Мога! – Така да изгрее моето Слънце в моята душа.
(във 2 лице): Можеш! – Така да изгрее Божието Слънце в моята душа.
(в 3 лице): Може! – Така да изгрее Слънцето на моя дух.
(в 1 лице мн. число): Можем! – Така да изгрее Слънцето на нашите Ангели.
(във 2 лице мн. число): Можете! – Така да изгрее Слънцето на Великия Господ на Мира в нашите души.
(в 3 лице мн. число): Могат! – Така да изгрее Слънцето на всички Слънца в нашите духове.

Така у нас трябва да изгреят шест слънца. На всяко слънце следва да се спираме по четири минути, колкото трае и един изгрев на Слънцето; общо  двадесет и четири минути са нужни за изгряването на шестте слънца.

Давайки упражнението Учителя казва на своите ученички:

Вашата Вяра и вашата Чистота ще помагат на всички, които са горе, да съдействат на Божествената идея да се осъществи в Живота ви. В този Път се иска Божествено търпение и постоянство, докато Виделината преодолее във вас. 

Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно дава следните правила при изпълнение на упражнението:

Правилото, което трябва да следвате е следното: ще станете тихо, спокойно, след като се умиете, ще застанете тихо без всякакво смущение - нищо да не ви плаши.

Ще вземете едно тефтерче и всяка сутрин в продължение на шест месеца ще си отбелязвате в колко часа сте станали и колко пъти сте закъснели.

Като изговорите тези думи, ще почувствате една приятност под лъжичката и духът ви ще се повдигне.

Като изговорите тези думи, ще почувствате една приятност под лъжичката и духът ви ще се повдигне.

Трябват ви шест години, за да разберете как изгряват тези слънца. Този опит продължавайте шест месеца, а също го предавайте, препоръчвайте го на някои свои приятелки. Ще започнете на 6-ти април.

Ще отбелязвате в тетрадките си какво е времето, като го разделите на отделни графи: ясно, облачно, дъждовно, ветровито. Всички състояния са добри. Ако е дъждовно или облачно, не се оплаквайте никога през тези шест месеца. Ще гледате всичко това да приложите. И от вашите другарки ще искате обещание, че ще го изпълнят.

През първия месец, като изговаряте всички шест точки, ще наблягате най-много на първата; през втория месец ще изговаряте пак всички, но ще наблягате на втората точка и т.н.

Искам да произведете една благоприятна вълна и от всичко, което ви се случва през тези шест месеца, ще се стараете да си извадите поука, да извадите добрата страна от неприятността и да намерите полза от нея.

След като изгреят шестте слънца едно след друго, ще има резултат. През тези шест месеца ще гледате да бъдете в добри отношения с мъжете си, с децата си, с обкръжаващите ви и ще говорите само полезни работи.

Ако някой път се излъжете и кажете нещо лошо за някого, ще си го запишете в тетрадките - ще бъдете искрени спрямо себе си.
 
Защо трябва да изгрее вашето Слънце? За да възрасти у вас всичко, което е Добро!

От 06-и Април 2021:

Аз мога, Ти Можеш, Той/Тя може, Ние можем, Вие Можете, Те могат
 

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12