Търси

Трябва да се помни, че събитията в света се управляват от един висш Разумен свят. Земята излиза от 13-ата сфера

Още по темата ...
Ванга

Ванга: България ще извърши национално предателство! (АРХИВНИ ТЕКСТОВЕ+ ИНТЕРВЮ)

Виж повече
Rusiq

Войната е не само срещу Русия, а срещу Духовната вълна на славянските народи (+ВИДЕО с акад.Антон Дончев)

Виж повече
Мир

Днес мирът в обществото е само привиден. Мирът не е между човек и човек. Мирът е между човека и Бога.

Виж повече
04.03.2022 г.
13839
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Като се споменава за Божиите закони, трябва да се знае, че събитията в света се управляват от един висш Разумен свят, който е невидим за човешките очи и уши. И те действат много бързо, като въздават възмездие и възстановяват Божията Правда. Тази война се води в духовния свят и има своята проекция на земята. 

Планът от Невидимия свят към големите държави е чрез злото да ги прекарат през страдания и да им се пробуди съзнанието за доброто. Иначе ще изчезнат. Доброто и Злото като сили съществуват първо в духовния свят, а после се проектират на физическия свят.  Войната е едно наказание, допуснато от Невидимия свят за разплащане на международната карма и заради нарушение на окултните закони, които ръководят живота.

Учителят Беинса Дуно посочва, че когато идеите са общочовешки, когато са свалени от един висок идеен свят, те имат по-голям обем, за да се видят и усвоят. А да се реализират - трябва с по-голяма скорост и бързина да стане това, защото се загубва времето, предназначено за това реализиране. Този окултен закон е валиден за вътрешната политика. Политическите събития в света се управляват от един разумен свят. Този разумен свят се управлява от Всемировия Учител. (вижте в линка по-долу какво се случва, когато се нарушават Принципите на Учителя)

Идеята в Божествения свят е точка, в духовния свят е -  кръг. И за да слезе тази идея от духовния свят в умовете на хората, то този кръг трябва да се разчупи и дъгата на кръга слиза надолу като линия в умствения свят, в чувствения свят и в действения свят, като се пречупва от средата, през която преминава. Това са три перпендикуляра, за които тук се говори. Те се съединяват в триъгълник, където АВ са мислите, АС са чувствата, ВС е волята, т.е. действията. Този триъгълник е човешката личност, съставена от мисли, чувства и действия. Сборът на ъглите от този триъгълник е 180°. Кръгът, който се разчупва и който слиза като дъга в трите човешки свята, има 360°. Къде тогава отиват останалите 180°? Те не изчезват. Те представляват духовната матрица, която съществува в духовния свят и която не изчезва никога. Такава е силата на една идея. Неутралитетът е идея на Учителя."

Из спомените на д-р Вергилий Кръстев, описани като бележки към Дневника на Любомир Лулчев, където е посочена цялата нишка от кармични взаимовръзки преди и по време на Първата и Втората Световна война и защо най-големите катастрофи с България и всички европейски страни се случват по времето на слизането на Всемировия Учител Беинса Дуно, като активна дейност на Черната ложа против началото на Новата Духовна Епоха.

ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ ВИЖТЕ ТУК - с акцент от 55 до края; 
важни акценти от файла: 284; 285; 286; 287; 288; 289....

 

Спонсори на Портал 12