Търси

Татяна Атанасова: Глаголическите букви ни нашепват, очистват и изцеляват

Още по темата ...
Татяна Димитрова

Татяна Дамянова: Глаголицата крие познание за мисията ни като народ

Виж повече
Богомилски книги

Христо Буковски: Буквите са икони, силата е във вярно изказаното Слово!

Виж повече
Глаголица

Саша Тодорова: Глаголицата е Азбуката на Богопознанието

Виж повече
24.03.2023 г.
16380
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Татяна Атанасова заедно с нейни приятели и деца от цяла България, създадоха „Вълшебна глаголическа книга“, която се разпространява чрез дарения до все повече деца и възрастни, които проявяват интерес към глаголическото писмо. Татяна е детски учител и препоподава във валдорфското училище “Николай Райнов” в София.Преди няколко години, тя започва да пише молитви на учителя Бейнса Дуно - Петър Дънов, Рудолф Щайнер и д-р Диана Мечкова, които изписва с глаголически букви и ги изпраща на свои близки.

Това се превръща и в нейна задача и мисия - да запали искрата в сърцата на малки и големи да приложат в живота глаголица - живата азбука, както я нарича Татяна. Да събужда все повече човешки души и стопля много сърца.
След като започва да обучава своите ученици да пишат с глаголически букви и вижда как те не само, че пишат с лекота, но и че чакат всеки урок свързан с глаголицата, Татяна Атанасова решава да създаде и учебно помагало за писане на глаголица, както и курс по глаголица в училище веднъж седмично.С голяма радост прилагат живата азбука във всичко, което правят с децата. По повод Рождественския концерт на училището миналата година, заедно с децата изписват около 400 билета на ръка с глаголически послания и благословения във формата на книгоразделител, които достигат до много домове. А сега работят по книга с пролетни приказки.Татяна споделя:

Децата много бързо усвояват писането на глаголица, сякаш тя е вътре в тях и само трябва да я активираме! Най-малката ми ученичка е на 6 години, като тя разбира се не може още да чете, но усеща силата на тези прекрасни букви и ги прилага в писането на отделни стихчета. Нищо не пречи децата да изучават двете ни азбуки заедно


Татяна често плаче от радост и умиление, наблюдавайки работата на децата с азбуката, вплитането й в рисунки, брошки, дрехи. Азбуката присъства почти във всяка стая на училището.Всеки ден в училище децата са посрещани именно от надписа: Любов, Светлина, Добро. Татяна е убедена, че този вълшебен надпис помага, изцелява и очиства всички, които пристъпват в сградата. Сърдечно е благодарна на хората, които помогнаха за създаването на книжката, приятелите от село Костенец, учителите от валдорфското училище, които безмерно се включиха в оформянето на книгата, както и на родителите за топлата подкрепа.Помагалото „Вълшебна глаголическа книга“ представя изписването на всяка една от буквите на глаголица, като Татяна Атанасова обръща специално внимание на начина по който се изписват буквите, а именно с объл шрифт. В нея, всеки може да се научи да изписва буквите на глаголица и да чете поместените в нея молитви и стихотворения. Щом децата успяват, значи всеки може.

Татяна се надява, че книжката ще достигне до повече училища и читалища, където и други деца да имат възможност да се научат да пишат на глаголица. Тя силно се надява и други учители като нея да усвоят азбуката и да подемат инициативата да учат на глаголическото везмо и своите ученици, защото така според нея, България и ние като народ ще изпълним мисията си. Силно се надява, че ще може да се среща на живо с все повече събудени учители и дечица, за да може заедно да учат и сътворяват единени в любов и светлина.

Тя мисли, че днес линията между тъмата и светлината е толкова тънка като нишка, че е нужно всички ние да се работим ежедневно, за да може нашите златни деца да израстнат, да узреят, да изпълнят мисията си и да помогнат на България!

Глаголицата, според Татяна, е тази, която в този момент би могла да даде на всички нас сила, може да изчисти телата и душите на нас възрастните, а на децата ще изправи снагата и ще им помага по пътя им в тази златна вибрация, да се случва така както трябва да бъде.
“Вълшебна глаголическа книга” може да поръчате безплатно от книжарница Портал 12 на телефон 0877 12 77 12, като заплатите единствено куриеската доставка. При желание може да оставите дарение към поръчката, за издаване на втори тираж от книгата и нейното безплатно разпространение в български училища и читалища.

Препоръчани книги:

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12