Търси

Тайната на числото 19 ни показва, че идва време за Новото

Още по темата ...
символи числа 1 - 2

Тайната на числата 1 и 2 - Съществува само една Реалност, но Единицата се поляризира – и всичко останало произтича от това

Виж повече
Зор Алеф

Зор Алеф ще изнесе беседа по 18 Аркан на езотеричната мъдрост на тема: Изпитанията и изкушенията (ПОКАНА)

Виж повече
02.06.2022 г.
9252
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Приятели на Портал12, споделяме с вас акценти за числото 19 от Учителя Беинса Дуно:

Числото 19 е благоприятно за българите. То работи за тях. Те не знаят това. Българинът обича числата 3, 6 и 9, защото и тия числа работят за него.

Числото 19 е неутрално число, а числото 12 е меко число. Земята се движи с бързина 19 км./секунда ( 19 км./сек. е скритият ритъм, 29 км./сек. е външният ритъм - коментар на Елеазар Хараш). За една секунда светлината изминава 300 000 километра път. На втората секунда тя се намира на друго място. Макар и по-бавно, но и Земята се движи постоянно, вследствие на което всяка секунда тя носи нещо ново. Земята се движи с бързина 19 км. в секунда. Числото 19 спасява човечеството от големите катастрофи, които би могло да преживее на Земята. Всички неуравновесени същества слизат на земята да се уравновесят, да придобият нейния темп на движение. Като придобият нужното равновесие, изпращат ги на други планети, там да се учат. Думата „уравновесяване" е взета в смисъл на тониране. Значи човек, както и всички останали същества, слизат на Земята да се тонират, да уравновесят силите си, да намерят своята равнодействуваща. Слизането на човека на Земята подразбира правилно взимане на основния тон. Докато не вземе правилно основния тон на живота, той не може да се качи на небето. Преди да започнат да свирят и пеят, музикантите и певците взимат основен тон. Вземат ли го правилно, свиренето и пението излизат добре. Не го ли вземат правилно, капелмайсторът остава недоволен от тях и ги заставя да започнат отново. Следователно, много пъти човек ще слиза на Земята, докато вземе правилно основния тон на живота.

Числото 19 означава следното: 1 е Бог, а 9 – това сте вие. Като съберете 1 и 9, получавате числото 10 – това е мярката, от която трябва да се ръководите. сички други мерки трябва да бъдат съобразно тази мярка. Изправни трябва да бъдете и в думите, и в мислите, и в делата, и в постъпките; във вярване, в ядене, в пиене, в обличане – във всичко трябва да бъдете изправни!

Числото 19, това е онзи небесен Господар, който е направил всичко в света. 

Числото 19 означава заключение на една Божествена епоха.Единицата е Божествено начало, а деветорката – най-умната дъщеря или най-умният син на Бога. Като приемете числото 19, пожелавам ви да бъдете най-умните дъщери и най-умните синове на Бога, за да вършите Неговата воля, както Той желае.

 

Свързани публикации

символи числа 1 - 2
18.02.2022 г.
2558

Тайната на числата 1 и 2 - Съществува само една Реалност, но Единицата се поляризира – и всичко останало произтича от това

Единицата е същност, затворена в себе си. За да излезе от себе си, тя трябва да стане двойка. В Науката на Посветените, числото 2 не е 1+1 като в аритметиката, а единица, която, за да твори, се е поляризирала на положително и отрицателно
Виж повече
Египет
22.06.2020 г.
3474

Египетската Мъдрост: Бог цени делата според намеренията

Онези, които не разбират, защото имат за помагач логиката, а не Ума, са невежи по отношение на това, защо живеят и поради това техните убеждения са техните емоции и импулси. Те се провалят във всяко оценяване на нещата, които заслужават Съзерцание. 
Виж повече

Спонсори на Портал 12