Търси

Тайната на числото 14 и Тайнствената жертва на Любовта Христова

Още по темата ...
разпятие

Елеазар Хараш: Без разпятието упадъкът на света щеше да бъде страшен!

Виж повече
Юда

На моменти Юда е искал да се откаже, тъй като прекалено много обичал Христос, своя древен Учител

Виж повече
Учителя

Учителя: Ще взема само две думи от 33-ти стих, 3-та глава от Евангелието на Йоана: Бог е истинен

Виж повече
22.04.2022 г.
3688
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес е Разпети петък - 22.04.2022 >>> 2+2+4+2+2+2=14

Числото 14 символизира жертвата, даването.
Учителя Беинса Дуно казва: "не можеш да разбереш числото 14, докато не жертвуваш" и допълва за Пътя на развитието: "Числото 14 е число на жертва; 15 е число, при което злото се разколебава; 16 е число, при което основите на злото се събарят."

Елеазар Хараш казва: "На Голгота изразът „Свърши се!“ е необикновено велик израз. И това изречение означава, че се заражда една нова, ослепителна Вселена – съвсем друга Вселена. Семето беше посято! Тайнствената жертва на Любовта беше посята. В това е величието на Христос. Силата на жертвата е в това, че превръща смъртта в живот; жертвата се трансформира в спасение.

Жертвата е проявеният образ на Любовта, а вдъхновението е новият път на тази Любов. Чрез вдъхновението човек вижда своя неземен произход, защото той е познаване на себе си. Вдъхновението никога не говори чрез знания, а чрез присъствие. Великата саможертва е само за избрани същества.

Голгота е място на Бога, място на възход в Бога. Тук се проверява Истинската Любов. Защо? – За да може да й се даде възкресението във вечността. Възкресението, това е правото да живееш в Бога, в свободата и да си в единство с Него. Без Голгота няма завръщане. Това е древно послание – без Голгота няма завръщане в Бога.

 

Спонсори на Портал 12