Търси

Сакралната геометрия и кодове в снежинките - символ на хармония и замисъл

Още по темата ...
Великата Природа не говори с думи, а със символи

Великата Природа не говори с думи, а със символи

Виж повече
енергия слънце разум ефир

Всяка енергия обладава памет. Разумът е ефирна, а Любовта е Духовна енергия

Виж повече
Таня Грандева

Д-р Таня Грандева: Да се слееш с природата е равно на изцеление

Виж повече
Житен Режим

Житният режим на Учителя Петър Дънов през 2021 съвпада със силно енергийни дни

Виж повече
13.01.2021 г.
6461
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
„…Виждате, сега на улицата има сняг. Какво значи това? Видите ли, това, което сега се намира отвън под формата на сняг, в друг случай вие го срещате под формата на вода. Водата изцяло и напълно зависи от Земята. Човек трябва да чувства това“, казва философът и езотерик Рудолф Щайнер. 

Ако често ви се случва да наблюдавате падащия сняг, защо не си хванете снежинки върху ръкавицата и да разгледате формата им? Може да забележите, че са симетрични, а ако се вгледате ще видите, че имат шест лъча. Може да се каже, че снежинките са просто замръзнала вода, но ако сравните някоя с кубче лед от фризера, ще разберете, че са много различни неща. 

За разлика от кубчетата лед, снежинките се образуват от пара, замръзваща директно в лед. Но това не обяснява, защо снежинките имат шест лъча. Всички започват като шестоъгълен леден кристал и после разгръщат деликатните си лъчи с калейдоскопични форми. 


Отдавна се знае, че различните температури влияят на начините, по които растат кристалите. Около -2 °C снежинките се оформят като малки, плоски дискове, при -5°C образуват нежни колони и игли, а при близо -15 °C стават най-големите и същевременно най-фини структури. При температури под -30 °C снежинките отново образуват колони. А какво кара снежинките да се променят? Според физика Кенет Либрехт това се дължи на една нестабилност в растежа им, която той нарича „изострящ ефект" – когато снежният кристал се оформя, на всеки негов ръб се оформя малък гребен, който след това се изгражда чрез влагата във въздуха в остър връх. „Колкото по-остър става всеки ръб, толкова по-бързо расте, след което се изостря още по-бързо и отново расте", обяснява Либрехт. Но това са само първите стъпки в разбирането за снежинката, обяснява физикът. Либрехт все още не знае защо различните температури карат различни лица от шестоъгълните кристали да се изострят, водейки до изграждане на различни колони, дискове или чинии.

Едно е сигурно, колкото й да търсите, няма да намерите идентични снежинки, а това е мистерия, която все още учените не могат да разгадаят.


Няма как да не си спомним за японския експериментатор Масару Емото, чиято книга “Посланията на водата” с красиви снимки на снежинки и вълнуващи послания за доброта и мир въодушеви милиони по света и не малко и в България. Идеите на Емото са в основата на един не по-малко нашумял руски филм  “Великата тайна на водата”.

Емото се прочу с експериментите си, в които показва как структурата на водата зависи от оказваното върху нея въздействие, например човешки мисли, молитви, емоции, музика...  След като вижда снимки на снежинки, д-р Емото си задава въпроса дали водата може да бъде замразена така, че да разкрие кристалната й структура. След много месеци той усъвършенства процес, чрез който замразява дестилирана вода в кристална форма, и после снима тази замразена вода, за да разкрие красотата на кристалните структури. След това той започва да се пита дали природата на водата може да бъде променена чрез подлагане на различни вибрации. За да провери теорията си, той взема две бутилки дестилирана вода от едно и също място и ги излага на две различни послания.На различни листчета написва на японски думите „любов“ и „омраза“ и залепва по една дума на всяка бутилка, така че буквите да гледат навътре. Д-р Емото оставя бутилките през нощта и на следващия ден замразява и фотографира водата. Водата с надпис „любов“ е с невероятно красиви кристали. Но водата в бутилката с надпис „омраза“ е с деформирани и хаотични кристали. Това показва, че водата е в състояние да съхранява вибрации, и той провежда стотици експерименти, подлагайки дестилирана вода на въздействието на различни думи, музика и други вибрационни влияния. Д-р Емото неизменно установява, че приятните вибрации създават красиви кристали, а неприятните — деформирани.

Със свое ноухау българинът – радиестезист Иван Тодоров усъвършенства работата на известния японски изследовател Масару Емото, който пръв обърна внимание на света, че водата рисува. Когато картините ѝ са хармонични и красиви, това означава, че е заредена с позитивно въздействие и обратно, обясняваше Емото, преди да си отиде от този свят през 2014 г.


До същите изводи достига и Иван Тодоров, като успява да ги докаже! Заснема красиви (и грозни) рисунки от кристализирана сол, след това дава от водата на пациент и документира въздействието ѝ върху кръвта. Когато е заредена с молитви, с мисъл, с текст, или е взета от изворче, директно от природата, тя е много красива, със симетрични рисунки. И ако я пием, само след 10-15 минути организмът ни се отблагодарява с много добра кръвна картина.

„Феноменът на структурната памет позволява на водата да  запечатва всичко, което става около нея, като по този начин обменя информация с цялата Вселена и свързва информацията за всички живи системи. И всеки от нас е брънка в безкрайната верига, предаваща информация. Но всеки от нас е и източник на информация, защото всяка изречена дума, всяко наше действие, мисъл и емоция се отделят от нас и се запомнят от водата“, казва Тодоров.


„А информационното замърсяване я отравя, натрупвайки се в нейната памет. Водата носи много важно послание на човечеството – предлага ни да погледнем по-внимателно в себе си. Когато направим това през огледалото на водата, нейното послание по удивителен начин ще се прояви и ще ни накара да се замислим за много неща, да променим много неща и едва тогава ще започне духовното възраждане на човечеството. Рано или късно водата ще ни върне това, което сме заложили в нейната памет. Затова най-после трябва да престанем да я замърсяваме информационно и да й помогнем да се пречисти. Търсейки начин, който най-силно да пречиства водата, д -р Емото Масару стига до откритието, че това е съчетание от две неща – любов и благодарност. Затова трябва да се отнасяме към живота с любов и да бъдем благодарни за всичко, с което той ни дарява. Нейно Величество Водата е достатъчно щедра и търпелива към човечеството, затова нека и ние, хората, й отдадем необходимото уважение и почит, защото водата – това е самият живот.“Учителят говори за Божествена вода

„Учителя Петър Дънов казва, че във водата има три вида води Астрална, Ментална и Божествена, което е въпрос само на организиране на молекулите на водата и затова вече в световен мащаб се говори за структуриране на водата. Ако молекулата е една във водата тя е астрална вода. Ако молекулите са 3 и се навържат плюс, минус, плюс, минус то цялата тройка молекули ще е електрически неутрална, тук имаме електрически неутрална вода, тя е ментална, а не мъртва.

Третият вид - основното количество вода във водата са така наречените клъстери, те представляват едно кълбо и образуват т.н. божествена вода. И точно това кълбо, когато се замрази като снежинка заема  различна форма, защото вътре енергията в тези H връзки е различна и те определят завъртането на микрокристалите, които се получават след замръзването на снежинката“, обяснява проф. Живко Желев - първият българин, носител на Азиатската Нобелова награда за мир, получена за приноса му в направление „Иновации“


Снежинката е и мандала

Смята се, че Земята, на която живеем, е мандала, атомът е мандала, човекът, снежинката, погледната през микроскоп, също, както и кристалната решетка на водата. В мандалата винаги има център, а около нея различни линии и форми, например наподобяващи листенцата на лотоса. Те участват и в изображението на енергийните центрове в тялото ни. Мрежата от линии, която се вижда в повечето от мандалите, символизира магнитната решетка. Като всяка линия е част от спирала и е организирана според природния закон за златното сечение и числата на Фибоначи.
 

Препоръчани книги:

Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12