Търси

Лора Николова: Целебната сила на пелина остава неоценена, но той лекува много, дори и тежки болести (ПОКАНА за УЕБИНАР)

Още по темата ...
мистиката на цветята

Елеазар Хараш: Цветето е скромен храм от Безкрая (ИНТЕРВЮ - ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
Живот на село

Защо връзката с природата става все по-голяма необходимост за един осъзнат живот?

Виж повече
Здравето

Д-р Светла Балтова: Здравето е въпрос на координиране на силите вътре в човека (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече
10.01.2023 г.
4738
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Силните целебни свойства на едногодишния пелин (Artemisia Annua) са доказн лек срещу редица болести. Не случайно Учителя Беинса Дуно препоръчва да се пие пелин, като казва: "За да разрешите задачите си, вие трябва да се научите да пиете пелин. Едно е важно: да се научите правилно да пиете пелин.", а също така дава и пример за рецепта с пелин, синя тинтява и подбел, с която е лекувана испанската болест в началото на миналия век.

В китайската медицина пелинът е растение с над 2000 годишна история и е известно като растението на Надеждата. Най-широка популярност придобива по време на войната във Виетнам като лекарство срещу малария без резистентност и странични ефекти. 

През 2015-а година е връчена Нобелова награда за Tu Youyou и Artemisia Annua, след като е открито активното вещество артемисинин, което подобрява реакциите на имунната система и помага за правилното регулиране на нивата на нуклеарния фактор капа-бета (NF-kB), особено в случаи на вирусни и бактериални инфекции, както и оксидативен стрес и редица други сложни патологии.

В последните няколко години излизат изследвания и публикации, че благодарение на Artemisia Annua могат да се лекуват редица болести, сред които малария, С0vid 19, HIV, рак и други. Именно заради това, наскоро световната фармацевтична индустрия изпада в паника и чрез своето лоби предизвиква регистрирането на Artemisia annua в "Регламента за новите храни" на ЕС като "неразрешена нова храна". Въпреки това "духът е изпуснат от бутилката" и безценните свойства на билката не могат да бъдат напълно скрити.

За да се запознаят хората отблизо с всички предимства и целебни способности на едногодишния пелин (Artemisia Annua), Лора Николова - природен педагог и фитотерапевт организира достъп до професионален уебинар с видео и презентационно съдържание, което обяснява ясно и практически всички ползи от билката, а също така по какъв начин можем да я отглеждаме и как правилно да се прилага нейната употреба за лечение. 

Във връзка с изключително ценната билка, Лора Николова споделя:

Моята идея е да поставя акцент върху използването на растенията като цялостна концепция, а не като моносубстанции. Също така хората да вярват в това, което билките могат да им предложат, а не да мислят, че ако не помогне, поне няма да навреди. Билките трябва да са първото средство...

За повече детайлна информация и консултации можете да пишете на: info@nebesnosinio.com или да посетите страницата във Facebook: Небесно Синьо


 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12