Търси

Светослав Вълчев: Любовта е без условия! Обичаш Създателя първо, защото това е Висшата Любов (ВИДЕО)

Още по темата ...

Инж.Светослав Вълчев: Време е за Промяна. Ние сме преди всичко духовни същества (ВИДЕО)

Виж повече
Светослав Вълчев - Стремеж за постигане на по-високо ниво на осъзнаване

Светослав Вълчев: Майсторите в бойните изкуства са и майстори в живота (ВИДЕО)

Виж повече

Светослав Вълчев: Комплекс от упражнения за здраве и баланс (ВИДЕО - ПРАКТИКА)

Виж повече
16.06.2021 г.
4208
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Светослав Вълчев: Нова парадигма за мултиизмерна трансформация- Шамбала 13Д (ЛЕКЦИЯ)
Здравей Здраве 2021 г., Троян

* Портал12 публикува пълен текст от лекциите, за да могат онези читатели, които имат проблеми със слуха и не могат да слушат видео-клиповете, да се докоснат до споделените мисли
 
Ще споделя фактически познанието за една древна философска система: Шамбала 13Д. 
И сега с новото име: “Нова парадигма за мултиизмерна трансформация”. Това е една дълбока система за личностно развитие и навлизане навътре. Колко човека от тук са карали този семинар, този курс? Една, две, три, четири, пет - прекрасно! Значи ще има подкрепа. Да, интересно се получи, такова скачане на науката към философията и към Духа. Предполагам, че всеки един от вас е присъствал на някакъв курс или семинар за личностно развитие, сигурен съм, и той много му е помогнал? Няма най-добър курс или система, или философия, или нещо от този порядък. Има подходящата система, която идва в подходящия момент за конкретния човек.

Лично аз съм карал системите: Силва Метод, системите на Норбеков - майсторско ниво, и други такива. 
Но, когато се докоснах до тази система Шамбала, тя лично за мен надгради много неща. Тя не е най-добрата, защото няма “най-добра”, но може би дава най-цялостен поглед върху нещата за хора, които в Дълбочина търсят този Път.
И много общи неща и абсолютно никакво противоречие не срещнах с това, което сподели Константин Златев за Здравето по Учителя, т.к. нещата показват, че всички са от Един Източник. Те се припокриват, подкрепят и важно е всеки да намери своя път в това голямо море.

Тази Древна философска система Шамбала, тя във времето назад, т.к. тя не е от последните десетилетия, се подкрепя от Адамус Сен-Жермен. Може би сте чували това име? Той през времената е бил известен като граф Ракоци, Сен-Жермен. И той я е подкрепял, за да стигне до наши дни. И сега, в наши дни, в това време, тя е изключително важна, т.к. подредством тази система - чрез медитациите, които предвижда, чрез разговорите и самата философска част - тя помага човек да повиши своето вибрационно ниво, помага да осветли клетките си и да премине едно наистина по-високо ниво: от порядъка на 4-то и 5-то измерение.

Свидетели сме, че в момента света се променя и тази промяна не е само политически и социално, каквато виждаме навън. Но тази промяна, тя е и много дълбоко. Самата планета Земя, самата Pрирода се променя. И ние нямаме друг шанс, като човечество, освен да последваме тази промяна. Тоест, ние може да направим промяната със себе си, да повишим тази вибрация и да последваме Земята, или съответно да си останем в това 3Д измерение - потънали в материята и да гледаме какво ще се случи. 

Шамбала системата има три основни стълба, на които акцентира, на които се крепи, на които се подкрепя тази философия.
Първата е : Това е свързано със Свободата.
Един човек ако не е свободен, той няма как да върви напред, няма как да се развива, няма как да еволюира. Тази свобода се изразява във всичко, във всяко едно нещо, но най-вече акцента е: Свободата от страха.
Ако човек не осъзнае собствените си страхове, ако не ги осмисли - първо, щото това е първата стъпка, ако не се опитва да се справи с тях, той на практика не може да бъде свободен. Няма как да стане. Може да говори за Свобода, може да се изявява примерно, да твърди, че е свободен, но той няма как да бъде свободен.

И затова най-големите манипулации на властимащи чрез различни форми, медии и така нататък, са именно това. Да вкарат страха по някакъв начин в съзнанието на хората и тогава чрез този страх да действат като един бутон, управлявайки хората, давайки тласък в една или в друга посока. Нали, не искам да се връщам пак на тази пандемия - коронавирус, но точно чрез него точно това се случваше.

Защото, един човек, който не е подвластен на страха, той може да бъде много по-цялостен, да бъде много по-трезв в преценките си, в мислите си, в действията си. Докато един уплашен човек, знаете, той действа първосигнално. Не говорим за този страх за оцеляване, говорим за страхове, които дълго време пребивават в съзнанието на човек. И той на практика не е полезен нито за себе си, не е полезен за близките си, а да не говорим за обществото. Така че страхът е нещо, което човек трябва да осъзнае и да се справи на практика с него.

Вторият стълб в системата Шамбала: Това е Свободата, но вече разширена. Човек да вземе собствената си сила, в собствените си ръце: 
Да стъпи в своята сила.

Тъй като всеки един човек е майстор сам на себе си. Майстор от гледна точка на това, че цялото познание той го има. Ако човек вярва в теорията за инкарнация, в прераждането, представете си колко хиляди живота сме били на тая Земя, или не само на нея? Колко опитности сме натрупали? Да не мислите, че професор Чорбанов има тея познания само от този живот? Най-вероятно в една древна лаборатория в Средновековието е въртял епруветки, наливал е тука различни течности :-) Така че, нещата се натрупват. По същият начин и с великите композитори, писатели, художници. Това е наслагване. Така че, всеки един има потенциала да бъде майстор на себе си.

И когато човек започне да предава силата си, това е типичен пример, по най-различни начини, тъй като средствата за въздействие са много мощни и големи. Още като се започне с образованието, в най-малката му форма в училищата с децата, като се мине през следващите стъпала на образованието...

Един от създателите на системата Шамбала, Хари Баба казва, че:
“Дипломата за средно или висше образование ни служи единствено само, за да покажем, че мозъците ни са промити и не сме опасни за обществото.”

Ако се замислим, нали, по-дълбоко, покрай ценните неща, които учим в училищата, университетите има толкова много плява и толкова много неща, които...абсолютно излишен багаж. Но, това е много дълбока тема, така че няма да се впускаме. Тоест всеки един може да бъде майстор сам на себе си, да осъзнае своето майсторство, да вземе своята сила в собствените си ръце и посредством, както доктор Светла Балтова носи една маска: цялата перфорирана, с което изразява, че не съгласна с това - тоест, тя не си дава силата. Професор Чорбанов - да не говорим за неговата маска, че е много закачлива. Всеки един може да изрази по този начин несъгласие с това, което се прави в обществото, защото голяма част от тези решения, които се вземат сега, и то не е свързано само с тази пандемия, са абсолютно алогични, нечовешки и унищожителни по отношение на човешкия Дух.

В крайна сметка, имайки силата да променяме себе си, ние можем да променяме и света около нас.

И третият основен стълб, фактор, свързан с:  Безусловната Любов
Безусловната Любов, тази която, човек изживява без условия, без да поставяме ограничения. Като почнем от децата: “Ще обичам мами, ама изяж си супичката.” Или “Направи еди какво си, или еди какво си...” Като минем по нататък, нали? - Любов между двама младежи, която обаче може да бъде много ограничителна, много обхващаща - тоест, с прекалено много условия. И по-нататък, много други примери могат да се дадат.

Любовта е без условия! Обичаш Създателя първо, защото това е Висшата Любов. После, обичаш всяко едно човешко творение - такъв, какъвто е, колкото и понякога да не можем да го разберем. В крайна сметка човек е ограничен като съзнание - не вижда целият пъзел на Създателя. И някои неща дори не може да си обясним с нашия човешки ум. Важно е да ги приемем, изхождайки от позиция, че всичко идва от Създателя, че за всяко едно нещо си има първопричина. Всъщност ние сме част от този пъзел. И това, което бихме могли да направим е да променим единствено и само себе си.
Тази мисъл на Махатма Ганди е прекрасна. Аз лично много я обичам и я цитирам: "Бъди промяната, която искаш да видиш в света."

И той го прави всъщност чрез своя живот, чрез това, че постига мирна революция без оръжия в Индия. И всъщност той е едва ли не създател на индийската държава в ново време. Англичаните си отиват без оръжие, само с неговите мирни походи.

За Любовта трудно може да се говори, тя трябва да се живее. Ще направим една кратка медитация след малко, за да влезем малко в сърцата си, в Любовта, т.к. досега много влязохме в ума, с многото лекции. Те действат на практика на ниво ум и съзнание, което е прекрасно. Но ще опитаме след малко да влезем в сърцето.
Искам само да се спра, т.к. това е важно. То е свързано със системата Шамбала. Има една пирамида - четиристранна, която се нарича пирамида на Хаторите. И това е вечният стремеж на човек да върви нагоре към върха на тази пирамида. Знаете как изглежда четистранната или Хеопсовата пирамида? 
Но, за да върви човек нагоре, трябва да има четири фундамента в основите на тази пирамида, които да бъдат изградени преди това. Защото, ако няма фундаменти, ние се стремим нагоре към тоя връх, смъкваме се отново и пак нагоре. И става едно хамсорско колело.

Първият фундамент е свързан с нашето отношение към физическото и фините тела. Тоест, ако приемем, че физическото ни тяло е храм и ни е дадено докато сме на тази Земя, ние трябва да се грижим за него с всичките методи и средства, които сподели Константин Златев - много добре подредени и така представени. 

Защото, ако примерно приемем, че по всевишен път нашата вибрация е, да кажем, в горните граници: 95 от 100 възможни %, вкарвайки вътре храни, субстанции, които са нискоенергийни под формата на мъртва храна, на храна, която има много токсини и т.н., ние автоматично сваляме нашите вибрации. 

Ако нашето емоционално тяло, примерно е също с висока вибрация, т.к. ние не сме само физическо тяло, и вкарваме разрушителни, тежки емоции от сорта на гняв, агресия, страховете - казахме, ние автоматично сваляме тази енергетика на нашето емоционално тяло. Ние сме едно цяло и нещата са свързани. 

Може би повечето от вас знаят, аз съм говорил и с лекари - те го потвърждават - човек пребиваващ дълго време в състояние на страх се съсипва съответно пикочно-половата му система. Човек пребиваващ в състояние на гняв дълго време - има хора, които са много гневни - се съсипва черния дроб и жлъчката. Тоест, всички емоционални състояния - тежки и разрушителни - действат на физическото тяло. 

По същият начин е и менталното тяло. Внимавайки какви мисъл форми и ментални модели вкарваме в нашето съзнание, по същият начин и духовното тяло. Тоест, това е първият фундамент свързан с физическото и фините ни тела.
Вторият фундамент е свързан с взаимоотношенията. Един голям препъникамък за повечето хора, които са тръгнали по тази духовна пътека.

В сериозните духовни школи на Изтока никога не се допуска някой да мине в следващо стъпало без да изгради този фундамент, свързан с взаимоотношенията. Защото, нали аз се познавам - живота ми така се е стекъл - с много хора, които са тръгнали по някакъв духовен път, обаче като се стигне до това с взаимоотношенията много се провалят. И има една такава приказка: Някой, който се счита, че е много духовен го затвори да живее един месец с родителите си, в един и същ апартамент, и да видим докъде ще стигне неговата духовност?"

Така че, взаимоотношенията наистина са важен етап от нашето израстване и изграждане.
Третият фундамент е свързан с отношението ни към петте елемента.
Тоест, осъзнавайки, че нашето тяло е изградено от пет елемента, че в природата около нас участват тези пет елемента и, че всъщност те са живи организми и ние с нашето отношение може да действаме деструктивно - да ги разрушаваме, но може да действаме и градивно - да ги подкрепяме. 

Лекцията на Александър Илиев беше много хубава. Той включи петте елемента. Светла Балтова също, така че няма да говоря за тях. 
Но, когато осъзнаем, че те наистина са част от живота в нас и в природата, ние ще действаме подкрепящо, а няма да действаме като терминатори и да ги унищожаваме, т.к. виждаме какво става с околната среда.
И четвъртият фундамент е фундамента на служенето.
Фестивалите "Здравей Здраве" - един прекрасен начин на служене на всички лектори, които идват, участници, организатори и т.н., тъй като това също е някаква форма на служене. То е казахме, на принципа: доброволно, безплатно, споделено. 

Всички Учители, които истински служат си е форма на служене. Всеки като чуе тази песен "Учителко Любима", знаете, който е имал такъв учител през ученическите години се сеща за него; лекарите - истинските, учените - това е в полза на обществото - някаква форма и някакъв вид служене. 

Особено в последните години, не модно, а като форма на служене, се приема "топ адвокати" на Запад, които да дават определени часове полезен труд за хора и общности, които не могат да си позволят тези скъпи услуги. По този начин те служат на обществото. 

Тоест, всеки може да избере начина си, по който би искал да служи. Естествено, не да натрапва това нещо на други, които не го искат, тъй като има една приказка за непоисканото добро. Но там, където е нужно и където е позволено, и е прието, би могъл да го направи.

Това са четирите фундамента. Много мога да говоря за Шамбала системата. Много мога да говоря за наистина прекрасна философска система, но по-добре да направим медитация за навлизане в сърцето.

Медитация за сърцето : 
Настанете се. Седнете удобно. Не си кръстосвайте краката. Просто така, че да ви е най- удобно. 
Затворете очи. Знаете, че тези 10 минути са специален подарък за вас, че нищо от външният свят няма да се случи и да се промени, докато вие сте така със затворени очи. 
Започнете да дишате дълбоко... Поемате дълбоко въздух... Издишвайте...
И единственото, което ще правим за известно време, това е да проследяваме как въздуха навлиза в нашето тяло и как бавно го напуска. 
С всяко едно вдишване ние внасяме кислород, но и светлина до всяка една клетка, до всеки атом, до всеки микротрон, на нашето физическо и фини тела. 
А издишвайки, изкарваме навън, ако все още е останало някакво напрежение, умора, стрес…
Дишайте дълбоко и просто бъдете...
Шумът от реката помага да навлезем в дълбоко и все по-дълбоко ниво на нашето съзнание. Все по-дълбоко и все по-дълбоко. Не се притеснявайте, дори да влезете в такива дълбоки нива, които да граничат със съня.
И сега оставете дишането да се случва по възможно най-естественият начин и преместете фокуса на вашето внимание някъде високо, високо към Космоса, от Нивото на Създателя. 
Вижте как от Там се спуска един канал от Светлина като един светлинен лъч, надолу през Централното Слънце, през Звездата-Източник, през Звездата на Душата - на педя разстояние над главата ви, през центъра на вашето физическо и фини многоизмерни тела, през Звездата на Земята - под стъпалата, и стига до центъра, до Сърцето на Майката Земя.
Вижте как този канал, който идва от най-чистите нива на Създателя е в златна светлина отиваща към искрящо бяла. Как пулсира и се движи. Стига до центъра на Земята и отново се издига нагоре.
И всеки един в момента се явява връзка между Космическата Божествена енергия и енергията на Майката Земя.
Вижте как тази фина субстанция изпълва вашите клетки, атоми, органи, системи, извършвайки процеси на пречистване, трансформация. 
И всичко това се случва в съответствие с Божествената Воля и волята на “Аз съм присъствието” на всеки един за най-висше Добро и в съответствие с личния еволюционен план за развитие на всеки.
Сега, нека пречистените пространства на физическото и фини тела да бъдат изпълнени с Божествена Светлина и Божествена Любов от най-високата йерархия на Създателя.

Светлина, Светлина, Светлина
Любов, Любов, Любов


Докато тази енергия тече през вас мислено утвърдете:
Аз съм Махатма, аз съм монадата.
Аз съм Божествената Светлина.
Аз съм Любов, Аз съм воля
Аз съм перфектното същество
Аз съм, който Аз Съм
Махатма в Любов


И сега, докато тази енергия тече през вас, просто мислено застанете отстрани на вашето физическо тяло и вижте вашето тяло като един красив, прекрасен храм. Без значение какъв е той. Всички религии излизат от един и същ Източник. Може да е просто храм сред природата, може да е една красива сграда. Не го свързвайте конкретно с някаква конкретна религия. 
Вижте как вие сте застанали пред този храм. И от всички страни към вас идват хора, различни по пол, цвят на кожата, вероизповедание. И единственото, което ги води към вас това е тази Божествена Любов без условия.
С някои от тях се прегръщате, други просто докосвате. 
Усещате, че тези хора вибрират на вашата честота.
Разбирате в дълбочина, че всички сме свързани на тази Земя. Че ние сме част от Цялото и То  - част от нас.
И сега с всички тези хора, мислено и единствено само с намерението, се хващаме за ръце и правим един голям кръг около земното кълбо, около планетата Земя.
Не включвайте ума - не мислете колко обиколки…, или какво ни трябва, колко хора има? Има достатъчно хора на тази планета. Хора, които излъчват Любов. Хванати за ръце, започваме да излъчваме, в съответствие с Божествената Воля и “Аз съм присъствието” на всеки един.
Тази Божествена Любов без условия от сърдечната чакра - там, където е тимуса - към всичко, което Е на тази планета Земя: към растителният свят, към животинският свят, към всички хора на тази Земя, без значение от техните вярвания, възраст, пол. Единственото, което ни обединява е Единствено и само Любовта!

Излъчваме Любов, Любов, Любов

Останете в това състояние на Безусловна Любов. 
Потопете се в тази фина, вибрационна чистота на Божествената Любов без условия. Вижте как безкрайно много светещи точки на нашата красива планета Земя започват да се свързват с една светлинна мрежа и стават още и още.
Вижте как тази енергия на Любовта разтваря всякакви тъмни егрегори. 
Всичко идва от Създателя. Няма добро и зло. Няма бяло и черно. Всичко идва от Създателя.

Пребивавайки в това състояние на Божествена Любов утвърдете: 

Аз съм това. Аз съм
Аз съм, който Аз Съм
Махатма в Любов


И сега, поемете няколко пъти дълбоко въздух. И без да бързате, всеки сам, в своето собствено темпо, когато се почувствате готови, насочете своето внимание навън и се върнете тук в тази зала.
Знаете ли, как те светнали всички в момента?
Ако енергоразпределение ЧЕЗ ви види, просто ще кажат, че няма да има нужда от неговите услуги.
Добре. Благодаря ви! С това завършваме тази беседа. Само исках да кажа, че такъв Шамбала-семинар ще има втората половина на септември в еко-селище Азарея. Той обикновено е 4-ри дневен. Така че, който е привлечен, би могъл, когато реши и както реши, да се обади.

Препоръчани книги:

Инж.Светослав Вълчев
Инж.Светослав Вълчев
Инж.Светослав Вълчев е радиестезист и лектор по теми за здравословен начин на живот и фън шуи.

Треньор и международен съдия по Таекуондо. Създател на екоселище Азарея. Посветен на радиестезията, като наука и философия, носеща дълбоко древно познание.
Изследва древната философска система Шамбала 13Д, Силва метода, метода на Норбеков.
 

Любовта е без условия! Обичаш Създателя първо, защото това е Висшата Любов. После, обичаш всяко едно човешко творение - такова, каквото е, колкото и понякога да не можем да го разберем. В крайна сметка човек е ограничен като съзнание - не вижда целият пъзел на Създателя. Някои неща не може да си обясним с нашия човешки ум. Важно е да ги приемем, изхождайки от позиция, че всичко идва от Създателя, че за всяко едно нещо си има първопричина. Ние сме част от този пъзел. И това, което бихме могли да направим е да променим единствено и само себе си.
 Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12