Търси

Светлозар Жеков: За около 80 години човечеството трябва да усвои дълбоките тайни на Божественото учение (ВИДЕО)

Още по темата ...
Ехнатон

Ехнатон е затворил очите си за света, поглеждайки навътре в Безкрая на Единството

Виж повече
Шри Рамана Махарши

Шри Рамана Махарши: Любовта не познава страх. Тя е най-висшата форма на съществуване

Виж повече
Омраам

Омраам: Аз съм син на Слънцето! Слънцето, с което се идентифицира Христос, не е това, което виждаме в небето

Виж повече
30.06.2024 г.
1545
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес се намираме в специфичен космически момент на прехода между две културни епохи (раси). Живеем в много забързано време и в отрязъка от около 80 години човечеството трябва да усвои дълбоките тайни на Божественото учение, за да продължи съществуването си в новата 6-та културна епоха. Езотеричното християнско учение е изтъкано от закодирани тайни, записани в различните части на Библията и Новия завет, и не само...

Светлозар Жеков цитира Учителя Беинса Дуно, който  казва:

"В миналото Архимед е казал: "Дайте ми една опорна точка, да сложа моя лост, и с него ще изместя орбитата на земята. " Аз пък казвам като Архимед: Дайте ми опорна точка, да поставя моя лост, и с него ще изместя орбитата на живота.

Опорната точка, която търся, това сте вие – учениците. А моят лост, това е моето Учение. Когато вие приемете моето Учение, ще приемете и силите, които носи това Учение. Вие ще внесете това Учение в света. Ще го направите ясно и достойно за света. Всички ще видят, че то носи радост, здраве, блага, знание, Любов и смисъл. Ще видят, че животът е велик.. Хиляди ще тръгнат след вас. И така светът ще тръгне в нов, светъл път."

(Някои от младите казаха: Учителю, Вашите коси са прошарени, на възраст сте, а ние сме млади, неуки, невежи. Кога ще усвоим Вашето Учение, за да приемем силата, която то носи? Кога ще станем силни, влиятелни, за да тръгне народът след нас?)

Учителят каза: Дайте ми прилежни ученици, които да учат, да прилагат.

Светлозар Жеков е категоричен:

В еднаква ситуация са и двамата Учители, които са дошли. Дънов са го питали защо няма езотеричен кръг, защото Христос е имал - това са 3-ма души: Йоан, Петър и Яков. Те са винаги с Него, когато е говорил, когоато е лекувал, дори и на Възнесението Му.

Учителя Дънов казва:

Няма хора за езотеричния кръг. Затова нямаме езотеричен кръг. 


очаквайте продължение по темата....

книги на Светлозар Жеков
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12