Търси

Новолуние и слънчево затъмнение в Скорпион: Време за трансформация на злото (АСТРОЛОГИЧЕН АНАЛИЗ)

Още по темата ...

Д-р Светла Балтова - Астрологична прогноза за 2023 (частична) + ЛЕКЦИЯ за Словото на Учителя

Виж повече
Сириус

Беинса Дуно: Слънцето представя Божественият живот, Сириус символизира Божията Мъдрост

Виж повече
Д-р Светла Балтова

Д-р Светла Балтова: Науката постепенно започва да признава, че всъщност ние сме светлина (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
24.10.2022 г.
40618
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Слънчевото затъмнение утре, в трети градус на Скорпион, изисква от нас да проявим духовната сила на Скорпиона, способността му да преобразява действителността. Той може да излиза невредим от най-дълбоките бездни, а освен това, не се поддава на манипулация.

Венера е в съвпад със Слънцето и Луната и чувствата са дълбоки и силни. В личен план може би ще излязат, в следващите шест месеца, ( влиянието на едно слънчево затъмнение е поне до следващото) неразрешени лични проблеми и сега е време да се изцелят.  Скорпион не се страхува да се срещне със сенките и с мрака, нито в личен, нито в обществен план. 

„И светлината свети в тъмнината, и тъмнината я не обзе” – това би могло да бъде девизът на Скорпион. 
Той има силата да се гмурне  до дъното на бездната и да изплува невредим. Единствен от знаците. Той е фениксът, който възкръсва от собствената си пепел. 

Той е неунищожимата Божия искра у нас, която тъмнината не може да обземе.  Той прозира отвъд булото на видимата реалност. В истинската, която  е основана върху Любовта.


В тази, в която има радост и доброта, такива, каkвито природата ни предлага точно в тези дни. Такива, каквито изпитваме в присъствието на любими хора.  

В езотеричното знание Скорпион е представен и в по-висшата си октава – Орела, едно от четирите Създания, които стоят пред трона на Бога. А най-висшата му същност се изразява чрез гълъба, който носи пълния мир, идващ от единението с Бога. 

Една легенда за орела гласи, че когато остарява и силите му чезнат, той се усамотява на една скала, старите му пера започват да опадат, той им помага, като ги изскубва докато оголее напълно, а накрая  удря и стария си клюн в ръба на скалата , докато падне, и остава така, докато му порастнат новото оперение новият клюн. Вярно или не, сега ни предстои като общество на хора, пълна смяна на оперението.

Може процесът да е мъчителен, но се ражда ново общество, ново социално съзнание и тук присъствието на Венера – наречена още душата близнак на Земята – показва, че това ще стане със силата на любовта. 

Да, участници сме в Армагедон, последната битка за Земята. Изглежда, че тъмнината и хаосът ще настъпят: умишлено се говори навсякъде за тежка зима, за безпаричие, за война. Това са силите на злото, които се борят да завладят човешкия ум, знаейки законите на Битието : това, което мислиш – то става, и това, от което се страхуваш - то става.

Не се поддавайте на страха, не им вярвайте!  Страхът е тяхна същност, не наша. 

Учителя Беинса Дуно казва, че дяволът всъщност е много страхлив и лесно може да бъде победен. Той бяга от Любовта. Любовта прави човека безстрашен. Любовта е средата, която дава възможност на истината да се прояви.  Една от формулите, които Учителя дава в беседа , за да побегнат силите на злото е: „Любовта иде!”, и продължава:  Кажете така, и не се бойте. Щом дойде един лош дух във вас, кажете: “Любовта иде.” Сиромах сте: -  „Любовта иде.”  Болен си: - „Любовта иде”. 

Ето, това е заложената в Скорпион сила за трансформация, за разчистване на злото!  Защо се страхувате от едно затъмнение в Скорпион? "Нека да възродим в себе си свободолюбието и силата на орела! 

Ако си пожелаем на утрешното затъменние да приложим тази сила за преобразяване, символизирана от  знака на Скорпиона - Орел,  ще можем като орела без да се щадим да смъкнем  едни стари дрехи, които ни пречат да се преродим подмладени, силни и и радостни.   

Кои са старите ни дрехи? Всеки може да си отговори индивидуално кое го прави нещастен. 

В обществен план това е присъщата на съвременното общество алчност и консуматорска инертност, която от своя страна произвежда, страх да излезеш от нишата си, страх да ни не се отнеме комфорта ( колкото и да е относителен) и омраза към всеки, който би сторил това. Погледайте телевизия само два часа и ще се убедите.

Сега е време разделно, както е било някога, или ще се подчиним на тъмнината, или ще разперим криле от светлина! Да си кажем: „Любовта иде”!Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12