Търси

Саша Тодорова: Глаголицата е Азбуката на Богопознанието

Още по темата ...
Какви са сакралните връзки между древния език Ватан и Глаголицата?(ВИДЕО)

Какви са сакралните връзки между древния език Ватан и Глаголицата?(ВИДЕО)

Виж повече

Емил Елмазов - Глаголица и кодове за изцеление

Виж повече
Ваклуш Толев: Оръжието на Боговете е Словото!

Ваклуш Толев: Оръжието на Боговете е Словото!

Виж повече
Ѣ-вата гласна - снимка © 2016 Портал 12 - из книгата Нещастна фамилия, Васил Друмев

Снежана Стефанова: Всяка буква е код на съдбата! Защо бе премахната Ѣ-вата гласна?

Виж повече
24.05.2021 г.
10866
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
„Глаголицата е Азбука на Богопознанието, чиито знаци глаголят, оратят, т.е. говорят със Словото на Бога. Всеки неин символ е свързан с буква, дума, цифра, звук и цвят.  Това я прави носител на огромни масиви от информация, творяща структурата на Мирозданието.

Казано е: „В Начало Бе Словото“. Глаголицата ни дарява с Енергия при изписването ѝ, свързва ни с Духа и оставя своите свещени отпечатъци в Съзнанието ни предимно с Музиката“, казва Саша Тодорова – химик, поет и художник, която рисува сакрална символна живопис и пише космическа поезия. Тя цитира художника и автор на книгата  „Азът на българите“: 

„Глаголицата е великото неизвестно, което предстои да бъде открито и осъзнато от българите. В нея е закодирана нашата предопределеност в настъпващото време от развитието на човешката цивилизация, съдбовно свързана с нас, българите“.


„Когато се изпише един йероглиф с всички глаголически букви, които са в името на даден човек, фамилия или фирма, се получава една жива енергийна същност, която води до една многоизмерност и до една космическа връзка. Естествено, това не може да не окаже влияние и върху самия човек, който ги пише. То се превръща в едно занимание което те съпровожда като усещане, че трябва да го правиш. И то наистина промени живота ми, защото виждам колко много хората харесват тези йероглифи, искат да ги притежават. Ако човек реши да има своя методика за изписването им, изисква се задълбочено навлизане в глаголическите символи и начините на съчетаване, които са творческа дейност. 

„Древните са смятали, че всичко от нашия свят е точно отражение на човешката реч. Всяка буква или звук произнесени от човека са честоти, които отговарят на определени страни от генезиза на света, а това означава, че сме свързани с Космоса. Когато буквите от Глаголицата са изписани по съответния начин от Аз до Йота, колелцата на буквите описват точния модел на слънчевата система. Темата за основния закон и кода за разчитане на Глаголицата е разработванa в течение на 30 години от наш университетски колектив. Живеем във времето, в което ще можем да чуем как говори глаголицата – космическият език на българите“.

За Ятовата Гласна - Ѣ

„Знаете че Ѣ е космически знак - връзка между земята и небето. Създадена от числата 1 и 7. Тя е Сатурнов знак, образуван от съвпад на Сатурн и Слънцето. Смятам, че е махната умишлено, за да се опрости езикът, но нямам визия, че ще се върне, макар да знам за силата на този знак. Но той може да се използва и днес като се поставя върху знамена, върху лога на фирми. Дори да е само в съзнанието на хората, той си работи, ако става дума за духовно израстване.

Новата звезда наречена Магнетар и новият ритъм на Галактиката

Промяната в съзнанието на хората е неизбежна, смята Тодорова. Според нея, причината за това е Квантовият преход, в който живеем от 2012 г. В 2014 г. в центъра на нашата галактика се появи нова звезда наречена Магнетар, която излъчва течно магнитно поле в разумни граници, с различна големина от елементарни частици – до по-големи от Земята. От 2014 г. този Магнетар свети със синя светлина, а ние в нашия мозък имаме такова петно, което започва да свети вече в хората. Това е едно ново магнитно тяло, което свети около главата ни като сребърен ореол и заедно с Магнетара имат общ базов ритъм, валс.

Вселената танцува валс с различни октави. Синьото петно и Магнетарът в центъра на галактиката работят по нова скала с три нови октави.


Оказва се, че това важи за цялата Вселена и за всички нас, тоест промяната е започнала наистина и тя е неизбежна. Тя става като се променя съзнанието и ние всички вървим към Христовото съзнание. Най-интересното е, че дъговидният мозък, който досега разделяше лявото от дясното полукълбо, по някакъв начин олеква и невроните от дясното полукълбо правят синапсис с лявото и мозъкът от две половини става едно.


Това е и едно от посланията на Бог, който ни казва: „Аз направих едното две, а вие направете от двете едно!“.


Това се случва не само с нашия мозък, но се случва и с цялото земно кълбо – Изтокът и Западат почват да се примиряват и съединяват. Така че всичко става с отваряне на съзнанието, а връзката е съзнание, подсъзнание и свръхсъзнание – това е светата троица в нас. И понеже глаголицата е космически език, всяка промяна, която става в Космоса, става и в нас“.

Поетесата, която рисува сакрална символна живопис завършва с азбучната молитва, която лично написала:

Бог е любов и с нея създаде света.
А после я вложи в човеците.
И като им даде свободна воля.
Изпрати и свещените кодове на словото.
В букви, думи, цифри, звук и цвят.
Аз Бог вам говоря.
Добротворете.
Единно живейте.
Знайте истината красотата любовта мъдростта.
Носете отговорността, прошката, радостта, светлината.
Танцувайте удивлението.
Фокусирайте хоризонти.
Ценете чистотата, широтата, щастието .
Боглополагайте, ювелирно, ясно.
Аз съм мисъл, звук и светлина.
Аз съм вечният сред вечността.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12