Търси

Рудолф Щайнер: Архангел Михаил е наш предводител по пътя към Христос

Още по темата ...
Eнергия

Как да се свързваме с етера - въздухът на висшите духовни същества?

Виж повече
Космос

Рудолф Щайнер: Истинската моралност извира от разбиране за могъщите закони на Вселената

Виж повече
съзерцание и духовно развитие

Днешния човек трябва да се устреми към духовното познание напълно съзнателно

Виж повече
08.11.2021 г.
4711
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Архангел Михаил е сред архангелите в небесната йерархия. Архангелите са божи посланици, които предават на човечеството Божията воля. Те са връзката между Небето, духовния свят, и Земята, човешкия род, пазители на всички земни жители, небесни сили, които помагат на човека „да прогледне“ за истинския смисъл на живота. Михаил е техният ръководител и вдъхновител, понякога наричан и военачалник. Той е най-бързата енергия във Вселената. Тя се явява в мига, в който е призована, като за това стига само една мисъл.
 
Именно архангел Михаил е свързан с епохата, в която живеем днес. Той внася в съвремието ни импулсите на свободата и любовта. С негова помощ ние можем да получим духовно пробуждане, ако го пожелаем. 

д-р Рудолф Щайнер казва в своите лекции за Михаиловата епоха:

 “Ние трябва да изкореним от душата си всеки страх и ужас от онова, което идва към човека от бъдещето. Трябва да придобием спокойствие във всичките си чувства и усещания относно бъдещето.


Трябва да гледаме напред с абсолютно хладнокръвие към всичко, което може да дойде. И трябва да мислим, че всичко, което идва, ни е пратено от едно световно направление, изпълнено с мъдрост.

Всичко, което преживяваме, е част от онова, което трябва да научим през тази епоха, именно да живеем само на чисто доверие, без да имаме каквато и да е сигурност в съществуването ни. Да вярваме във вечно присъстващата помощ на Духовния свят.
Наистина нищо друго не може да ни спаси, ако нашата смелост ни изостави. И всяка сутрин и вечер да търсим и работим за вътрешното ни събуждане. . .

Архангел Михаил е наш предводител по пътя към Христос. Архангел Михаил прекосява света с цялата сериозност на своето същество, на своите протъкани от любов действия. Който се уповава на него, той утвърждава любовта в отношението й към външния свят, иначе тя се превръща в себелюбие”

"Михаиловите сили могат да станат част от нас само, ако човекът воден от преизпълнената си с обич воля, превръща себе си в инструмент на божествено-духовните сили. Михаиловите сили не изискват от човека да им се моли, а активно да се свърже с тях - и това ще се случи, ако човек с достатъчно вътрешна енергия приеме духовното познание..." 
 
Затова може да кажем, че днес е епохата на Свободата и всичко, което вършим, трябва да произтича от свободни морални подбуди, с вътрешен импулс за духовно пробуждане и израстване.
 
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12