Търси

Росица Божкова: С раждането на детето, раждаме бъдещето, което влияе на седем поколения

Още по темата ...
Майка

Росица Божкова: Истинското майчинство предполага отговорност, надхвърляща пределите на видимия свят

Виж повече
Пренатално образование

Мислите на бъдещата майка са жива енергия. Как да работим с нея?

Виж повече
Зор Алеф

Зор Алеф: Без духовна връзка е невъзможно зачеване на кармично необременена душа

Виж повече
бебе - родителски грижи - отглеждане на деца

Бебето не е вързоп от инстинкти, то има чувства и преживявания

Виж повече
08.01.2021 г.
4098
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В миналото бабата е имала огромно значение за идването ни на този свят и е била неотлъчно до даващата живот родилка. Баба е била почитана жена, знаела е древни тайни, почти винаги е била билкарка, знахарка, лечителка. 
На Бабинден ще ви разкажем, че и днес има Баба, но в нейния съвременен вариант - Дулата.

“Дулата е духовна акушерка, която се грижи за емоционалното състояние на раждащата. „Раждането е преживяване, което отключва дълбоки пластове у жените. По време на този свещен акт те навлизат в транс и друго състояние на съзнанието. Много от раждащите губят връзка с действителността и се вглъбяват във вътрешните си изживявания. Получава се нещо като отваряне на емоциите, на тялото, на психиката и за да се случат те, е необходимо пълно доверие на родилката към екипа, асистиращ раждането.“, сподели психоложката Росица Божкова, която е член на Асоциацията на българските дули. 

Според нея напоследък се използват прекалено много медикаменти в помощ на раждането, вместо да се обръща внимание на жената като личност и на нейните психически и емоционални преживявания. 

„Когато създаваме дете и го родим, всъщност раждаме бъдещето, което ще има влияние върху седем поколения напред. Това е голяма отговорност. Нека се замислим какво искаме да дадем на планетата – дали човек, проникнат от страх и агресия, или личност, изпълнена с вяра и отговорност към Земята, на която живее“ 

Това са думи на Ува Майнер, холистична акушерка, международен лектор, психолог, лечител и вдъхновител на красивото раждане за хиляди семейства по света. Според нея, два-три месеца преди зачеването сперматозоидите и яйцеклетката в телата на родителите вече са програмирани с информация според тяхното емоционално състояние.

Ако детето се роди в среда на страх, стрес и насилие, през живота си то ще има нужда от много адреналин за да се бори с действителността. Затова е по-добре да имаме спокоен и балансиран живот преди да заченем детето“.

Ува, която често гостува в България е убедена, че чрез всяко дете, родено с любов и в хармония, ние допринасяме за мира в живота си и на нашата планета. По думите й раждането е първото голямо емоционално преживяване за бебето. Чрез него то добива сила и воля за живот. Ако се роди когато е избрало, нервната му система и всичките й окончания се стимулират докато тялото преминава по естествен начин през родилния канал, защото окончанията са разположени по повърхността на главата и по цялата кожа. Ува цитира изследване на френския гинеколог Мишел Оден, който е открил, че след въвеждането на упойващите вещества по време на раждане, зависимостта от наркотици у поколението, родено след това, се е покачила със 70 процента!

Тя препоръчва още: 

„Бъдете съзнателни и контактувайте с бебето всеки ден. Започнете да пишете на ръка дневник още от момента, когато разберете, че сте бременна. Споделяйте в него всички свои положителни емоции, които преживявате в този период, разказвайте на бебето случките, през които минавате, а то усеща чрез вашите емоции и все още не може да види. Лепете в тетрадката всяко малко цвете и снимка, които получите и ви харесват, за да ги дадете на детето си когато порасне. Тази съзнателна връзка на споделяне, която сътворявате с него, ще ви помогне да родите по-леко. Ува съветва родителите да пазят този дневник и да го подарят на детето си, когато навърши 18 години, споделяйки как нейният син чете своя дневник с наслада и удоволствие дори днес, потапяйки се в своите несъзнателни спомени от времето, прекарано в корема на майка си. Казва със съжаление, че тази връзка между съвременните родители и децата им за съжаление вече липсва.

Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) казва, че майка е не тази, която е родила, и дори не тази, която е възпитала, а тази, която е вдъхнала божественото в сърцето и душата на детето. Тоест майчинството и бащинството – това е зов за развитие. Със зачеването и раждането родителите носят отговорност за една нова човешка душа. Жената се подмладява чрез раждането. Тя става скулптор и по време на бременността извайва творбата си, точно така, както иска. Носейки плода си с кротост и смирение тя му придава добродетелите, към които се стреми.  Бременността  и раждането – това е периодът, в който всяка жена има възможност да твори заедно с Твореца – с начина си на живот – действия, мисли и чувства!  Неслучайно Учителя казва в беседите си: 

„Майките ще оправят света. Майката във време на бременността може да вдъхне на детето разумност, интелигентност, да даде подтик на неговите чувства, да усили волята му. Каквото дете желае да роди майката, такова ще роди. От майката зависи какви ще бъдат децата й. Има една вътрешна сила, която свързва хората и преплита живота им. Всяка майка, като зачене едно дете, мъжко или женско, да каже: Дъще, синко, аз искам да живееш в бъдеще в закона на Любовта и да представяш нейната пълнота. Тъй ако каже, тя ще има дъщеря или син герои, които ще живеят в закона на Любовта. Всяка майка трябва да внушава това на децата си… Новото поколение ще бъде носител на новите идеи, на Божествената Любов“.

Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Росица Божкова
Росица Божкова
Росица Божкова е психолог, констелатор, йога инструктор и дула.
Фасилитира групи за себеразвитие и организира курсове свързани с темите за бременността и раждането. Основател е на студио за себеразвитие „Янтра“ в София.


От години работи и в полето на пренаталното възпитание и подготовка на жената за раждането и осъзнатото майчинство.
Повече от 15 години се посвещава на различни трансперсонални подходи за изследване на човека – регресии, констелации, енергийна психология, хипнотерапия, ребъртинг и холистични подходи. Психолог и филолог по образование и автор на книгата “Докато Аз и ти сме едно” за пренаталния период на човека.

Пътува и се обучава в Индия, Тайланд, Мексико и Перу, като преминава през йога, даоистки практики, Випассана , шамански церемонии и срещи с просветлени учители и духовни водачи. Има дългогодишен опит с регресиите и създава свой метод за работа с минали прераждания чрез констелации.

 

Целта на живота е да разкрием кода на Душата си.
Да го проявим в неговото възможно най-висше проявление. Във всеки един момент да даваме най-доброто от себе си.

Свързани публикации

Милена Василева - Prenatalno wyzpitanie
13.04.2020 г.
3357

Милена Василева: Пренаталното възпитание е възможност да творим на едно с Твореца (ИНТЕРВЮ)

Жената на Новото учение трябва първо да обикне своя създател и след това своя ближен. Да проявява Бог – Любов, Бог – Мъдрост и Бог – Истина. Пълна саможертва и пълно смирение. Любов и към най-малкото същество. „Майките са, които ще спасят света“ казва нашият велик Учител Беинса Дуно
Виж повече
Знаем ли как да предпазим невинната детска психика?
11.10.2016 г.
4200
1

Възпитанието е свещенодействие, а образованието - изкуство, според Рудолф Щайнер

Децата – нашето бъдеще. Но колко точно знаем за крехкия детски живот? Знаем ли как да предпазим невинната детска психика, за да може да извърви пълноценно своят жизнен път.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12