Търси

Росица Божкова: Голямата Промяна включва да погледнем навътре и да видим истинските ценности (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Още по темата ...
Росица Божкова

Росица Божкова: Целта на живота е да разкрием кодът на Душата (ВИДЕО+ текст | Събуди се 2021)

Виж повече

Росица Божкова - Ука : Трансперсоналните корени на личността (ЛЕКЦИЯ - Събуди се 2021)

Виж повече
Естествено раждане

Росица Божкова: С раждането на детето, раждаме бъдещето, което влияе на седем поколения

Виж повече
18.09.2021 г.
4849
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Росица Божкова: Голямата Промяна, кармата, смъртта, свободата и призванието на всяка душа
(Росица Божкова - Ука: “Голямата Промяна” - беседа по време на събор Беглика 2021г.)

Радвам се да ви видя днес тук на това събитие, на фестивал “Беглика”, който е едно специално събиране на “племето”, защото тук виждам едни “племенни очи”. Днес, бих искала да ви говоря за Голямата Промяна. Това име го взех от създателят на Ген-ключовете: Ричард Ръд. Ген-ключовете са една невероятна система за познание на човека.
Ще говорим за тази промяна, която се случва на всички нива. Тя е нещо, предречено отдавна, че ще се случи. Това е промяната на човечеството в тези дни на Преход, тъй като самата Земя минава през фотонният пояс, който бележи нова цикъл  - Промяната на Кали-Юга започва. Тя започва с едни много ускорени темпове за всички нас. И можем да се огледаме в живота си и да я видим за последните две години. Колко неща са се променили в живота ни, в 2020-та година, която ще запомним, струва ми се, всички? Колко неща сме осъзнали и колко предстоят да се променят с това, което следва? Защото сега сме във Вихъра на бурята. Всъщност, къде ще ни отведе всичко това, след като бурята приключи? Можем само да гадаем.

И тази голяма промяна всъщност ни касае на всички нива: от икономическо, здравословно, емоционално, ментално и духовно ниво. На всички нива следва голяма промяна.

Сега е моментът да използваме това време, за да случим тази Голяма Промяна в себе си на всички нива, особено на духовното ниво. Когато осъзнаем, че това тяло наистина не е всичко, ние можем да бъдем свободни. Да потърсим еволюцията като един План, който не започва и не свършва с този живот. 

Днес съм си набелязала няколко неща, за които да ви разкажа. Повечето от тях, са плод на това, с което се занимавам - изследвам семейните системи чрез фамилни констелации и минали прераждания чрез регресии.
Имам много голям набор данни от това, какви хора днес обитават тези тела в тези настоящи техни прераждания. Всички, които тук сме се събрали, имаме своята история и тази история е колективна, надличностна. В това, което предстои да се случи съвсем скоро, ние ще срещнем своето еволюирало крайно “Аз”. Няма време за отлагане!
Сега е времето, в което можем да действаме и да дадем това, за което сме дошли тук.

Какво е планирала нашата Душа за нас?
Нашата Душа си има своите планове. Те по-един много дълбок начин могат да бъдат видяни наистина през Системата на Ген - ключовете, защото това е И-Дзин, това е “Кода”. Това е: “Кода на човека с 12 сфери”. Разчитайки този “Код”, ние можем да разберем защо сме тук. Можем да го разберем и без тази система, разбира се, защото целият ни живот ни тика в тази посока. Най-вече ще го разберем през своята карма. 

Карма не е наказание, карма е нашият урок!  
Всяко едно предизвикателство, което ни кара да се мръднем и да напуснем “зоната на комфорт” е карма. Тя е нашият мотор. Тя е това, което ни кара да се придвижваме напред и евентуално да решим задачката, за която сме дошли. То е като един ребус, който трябва да разгадаем. Този ребус е нашата собствена личност.

През преражданията ние си носим един диамант, който шлифоваме с всеки нов живот. Когато разберем съкровището, което е скрито там, наистина можем да кажем, че Душата е реализирала себе си и това, заради което е дошла. Миналият път, оприличих Голямата Промяна  на правенето на “Гхи”. Маслото се нагрява, започва да кипи, пяната отива на повърхността и остава чистата кехлибарена течност, която е “Свещена Храна”.

По същият начин и нашата собствена лична трансформация. Всичките тези промени, които се случват в момента ни карат да не оставаме безучастни. Досега сме се правили, че няма проблем:“Това не ме засяга”, обаче виждаме това как всички ни засяга, на всички нива. Ако сега ние капитулираме пред ценностите си и позволим това огъване пак да ни се случи, ние ще отстъпим от онези човешки права, които сме наследили.

Когато изследваме себе си в минали прераждания е много интересно да видим какви хора сме били тогава, защото е изключително интересно да разглеждаме “себе си” в различните исторически епохи: Как сме живели в Древен Египет? Какви са били порядките там? Дали сме били роби, фараон, или жрец? Това са много различни опитности.
Чрез миналите прераждания се стига до много интересни цивилизации отвътре. Защото, те не са мислили по начина, по който ние днес мислим. Много от тях са владеели науката - Алхимия. Те са обитавали не само трите нисши свята, но са имали и достъп до другите по-висши тела. В историята на човечеството има едно снизхождение надолу, което е инволюция и едно възхождение нагоре, което е еволюция. Ние си мислим сега, че сме по-еволюирали от тях и ги наричаме “първобитни” или някакви там, които са вярвали в някакви “богове”.  Всъщност, когато разгледаме нещата отвътре, можем да видим, че тези хора са имали достъп до други измерения. Те са можели да пътуват във времето, притежавали са различни способности - говоря за предишните раси, цивилизации, отглас от които има и по нашите земи. Тракийските земи имат толкова много мегалити, колкото не знам дали има другаде като гъстота. Това са невероятно силни места. Вярвам, че повечето ги знаете. И те съдържат у себе си една особена памет. Това, което сме тук да изследваме, в това прераждане, е много свързано с това, което вече сме имали като исторически задачи в минали епохи.

Знаете ли колко много богомили са се преродили напоследък? Има хора, които веднага реагират на тази дума: “Какво е това Богомилство?”- започват да се интересуват. Други се интересуват от други неща.  В днешно време вече много от нас са имали подобни исторически обстоятелства - на еретици…, много вещици има сред нас. Около два милиона жени са били изтребени през Средновековието, обвинени за “вещици”. Инквизицията е създадена, за да се справи с еретиците. Историческите данни показват, че идват от богомилите. Тук започва тази ерес, която се разпространява изключително бързо.

Ние имаме един много важен ключ свързан с Богомилството - нашата национална карма. Карма не е наказание, но е свързана с един урок, който ние трябва да научим.  За да освободим една карма, ние трябва да научим кармичният урок. И тогава я освобождаваме. Можем да я изстрадваме и пак, и пак -  да ни се повтарят едни и същи страдания в живота, едни и същи модели  - и да си казваме:  “Ех, каква лоша карма имам!”. То е просто, защото не виждаме каква е “дарбата” там.  Какво е нещото, което ако вземем, ако интегрираме, ако осъзнаем вече няма нужда ни се случва!
Сега ще ви кажа една асоциация, която направих съвсем наскоро. Спомняте ли си 2019-та година, колко много пожари имаше по планетата? Как се запалиха горите на Амазонка, Сибир, Самотраки, Европа, Гърция, Австралия? Всичко беше пламнало, помните ли това? Белите дробове на планетата изгоряха. И после - хоп, дойде пандемията. 
“Белите дробове” на хората изгоряха кармично. Просто да погледнем какво сътворихме и как бързо ни го дадоха обратно. Защото независимо дали има конспирация в това, което ни се случва напоследък или не, това е един вид колективна карма, която ние носим. И която имаме да осъзнаваме и да я решиме правилно. 
И защо? Защото човекът вече не е градинар. Защото човекът вече злоупотребява с тази Прекрасна Градина, която му е дадено да управлява, която е Раят. И какво е направил с този Рай? 

Всички ние имаме участие в това. Просто напълнихме планетата с боклуци. И тези пожари, някой казват, че са били подпалени, за да имат повече площи, на които да засяват фуражите, на които да вземат след това да отглеждат животните в места, където те не мърдат - те са оградени. Виждате ли тук изолацията? И ние бяхме така като тези животни в собствените си апартаменти. Отново - кармично преживяваме това, което кармично създаваме.
Защото Истината е, че сме създали много такива неща, защото като хора, като човечество, ние всъщност се мислим за по-висши от всичко останало - “господарите”. Продаваме земята, купуваме я - не е ли абсурдно всичко това? Това са неща, с които сме свикнали, нали? 
“Понеже така на нашите родители им се е случило, на нашите предци им се е случило, значи това е нормално - така трябва да бъде. Парите трябва да ни управляват.”
Но ето, сега отиваме в следващият етап на нашият урок - когато парите загубят стойност.
Те позагубват, когато виждаме, че загубваме живота си. Какво значение има, кой колко пари има и кой колко е успешен в бизнеса си? 

Голямата Промяна включва да погледнем навътре и да видим истинските ценности - семейството си - тези, на които държим най-много. Защото, какво ценно ни остава, знаете ли, след като си отидем от този свят? 
Сега ще ви дам една друга метафора точно за енергията, която можем да видим дори и днес в този хубав ден, в който сме се събрали.

Днес видяхме няколко вида облаци. Точно за тях ще ви говоря:
Слоестите облаци са най-ниско. Те са сиви мрачни, затулват небето, много тежки и много ниски. И те падат най-бързо на дъжд. Като видим такива облаци значи, дъжда е аха, аха тук? 
Следващите облаци са кълбовидните - някъде високо горе. Кълбовидните се виждат най-добре от самолет. Те пътешестват малко повече на Земята, по-дълго време, преди да паднат като дъжд. 
А перестите облаци са най-високо. Те са като перца. Те могат да обикалят Земята преди да паднат отново цели еони. 
И ние хората, като Души, сме горе-долу така. Ако енергията ни е по-ниска, падаме бързо на Земята и отново получаваме превъплъщение. След това водата се изпарява и според това, което си е взела като енергия, отива или по-високо или по-ниско.
Ако ние си вземем повече енергия, в момента на смъртта, ние ще отидем по-високо. 
И тук е най-голямата грешка, която правим ние хората умирайки: 
Да се страхуваме, да се страхуваме за живота си.

Страхът за живота не разрешава проблема със смъртта. Може много да се страхувате и пак да умрете. Разбирате ли? А е факт, че щом сме се родили, значи това ще трябва да ни се случи. Така че, какво има да се страхуваме от нещо, което така или иначе ще се случи?
Друго нещо - когато ви е “съдено”, тогава ще се случи. Вие имате някакъв контрол, разбира се, колкото да не отидете да се самоубиете, нали? Или да не правите някакви твърди екстремни неща, но реално, кога ще дойде смъртта никой не знае. Тя идва внезапно. Тя идва внезапно не само за нас, идва и за нашите близки - факт. И ние можем да се страхуваме за това дълго време. Може да се страхуваме цял живот за това.
И какво, ще останем ли безсмъртни? Малко вероятно, но ще сме си пропилели живота. Така че, по-добре да решим това, че: “Когато ще се мре, ще се мре.”
Всъщност, тук не казвам да не носите маски (по никакъв начин) - носете маски, полезно е.Но въпросът е: Вътре как ги носим тези маски? - Вътре в себе си как ги носим? Защото все повече ще се получават неща, които няма да ни харесват. Но как ще се отнесем вътре? Дали ще прекършат нашето... - това чувство - “Докъде са моите права и къде вече прекаляват?”
Като тук, не визирам по никакъв случай положението в България, по никакъв начин! 
Сериозна съм - ние в България просто си нямаме на идея какви късметлии сме. На какво прекрасно място живеем и всъщност колко много възможности имаме? И колко свободно живеем? 
Всеки, който е пътувал насам-натам знае за какво говоря, предполагам?
Така че, ние, вместо да оценим всичко това - и днес слушах парламента - ама те само: “Кой е виновен за това, че умряха еди колко си българи от ковид? Кой сега е виновен заради това, че вълната се покачва?” - за това си говорят хората в Парламента. Спасение от там няма да дойде. 

Важното е: “Вътре в себе си да се спасим!”


По какъв начин? 
Като се справим със собствените си сенки. Единствено върху това имаме контрол.

И това е начина да подобрим света. Ако си мислим, че ще подобрим света, но сянката я оставяме да вилнее, значи няма да стане. И това е една работа, която е за цял живот, нали? Не може някой да попита: “Абе, тука за година, две, ще се оправя ли? Ще се справя ли?”
Не, приятели, ние имаме толкова много неща да работим върху тях, да ги наблюдаваме във всеки един момент. Но, то е толкова забавно, толкова е хубаво - да го наблюдаваме това нещо и да виждаме как “всичко идва от мен” - Ама, “онзи ме ударил” - ами това си е дошло от мен, поради еди какво си. Но, разбира се, тук не говорим за примирение, а за смирение. Има голяма разлика между тези две неща.
Да се върнем обратно на тази идея за карма и затова, по какъв начин богомилите са свързани с нея?
Може би мнозина от вас са чували, че кармата на българският народ - да попадне под османско иго е поради Гонението на богомилите. Кой от вас го е чувал това?
Това са били хора, които са били духовно събудени. Те са създавали общиарии - ето, както, вижадте ли това село, това племе тук? Да се живее по този начин. Те са били безкрайно духовни. Развивали са другите тела, защото Богомилското учение е езотерично учение. Това не е по начина, по който ни го представят в учебниците по история: “За дявола” - че вярвали, че света е сътворен от дявол. 
Не, това е нещо изключително дълбоко, което дори не е още разгадано в своята Дълбочина. То е било Учение за Алхимията, за превръщането. Казват че Съвършените, които са съставлявали Ядрото на това Учение, са можели да се телепортират, да получават пророчески видения, надарени са били със свръхспособности и така нататък.
Съвършените всъщност са били събудените. Около тях е имало едни кръг вярващи - така са наричали всъщност, светски хора, които си имат свой живот, обаче поддържат живота в Цялата общиария. 
И те спазват определени правила. Спазването на аскетични правила е много важна част от това Учение. Имало е и оглашени - такива, които са идвали да слушат. Те са били слушателите. Те са можели все още да си живеят по старому. Обаче, решат ли да стават вярващи - влизат във вътрешния кръг, след това съвсем в Центъра. 
За Европа, по онова време се казва, че имало от около 12 до 14 Съвършени, когато започнали Гонението на Богомилството. 

Това са били едни специални хора, които са имали духовна мисия. Не случайно се казва, от техните врагове, че: 
“Тяхното Учение обхващало като Огън и Меч земите български.”
- с такава скорост…
Защо? Защото влияели върху ума и сърцето на слушащия. Всъщност, това е когато се предава това Слово - То влияе върху ума и върху сърцето.
И тогава, всички хора започват да спазват определени правила и да живеят според тях. И това правило възможно създаването на тази Общиария.
Всичко това ви го казвам не случайно.
За нас българите е научен кармичен урок, ако ние се научим да правим Общиарии, ако ние се научим да правим нещо заЕдно.
Ето това вече е научен кармичен урок! И това е най-голямото предизвикателство пред българите. Тук всички сме големи индивидуалисти. Не случайно, по време на робството, е трябвало да си оцеляваме “всеки сам за себе си” и това е нормално, това е модел, който е вграден в нас, от нашите предци.


Обаче, хора, вече е време да пуснеме робството - робството в себе си!


И е важно да се научим да общуваме по различен начин, помежду си, въобще да променим много неща в нас. Повечето хора тука вече се обезсърчават. Защото знаете - това са толкова много неща -“Откъде да започна?”
Тук идва намясто моето желание да ви спомена повече за седемте чакри и за това: Как можем да ползваме тази система, за да знаем къде сме и как да работим върху себе си? 
И така че, да дадеме на Своето Цялостно Същество възможност за Развитие на всички нива.
Искам да ви кажа за една книга, наречена: “Богомилски легенди”. Кой от вас е чувал за тази книга на Николай Райнов?
Това е една книга, която ме изуми, когато учех Българска Филология и я прочетох. 
Тя започва с разказ: “Как Саваот - Висшият Бог, създавайки света, създал първо своите Седем Сина. След това, започнал творението на следващите нива. И най-висш от тях бил един, който пожелал да създаде своя земя и свое начало. И този един създал Земята и всички неща по нея. Обаче не можел да създаде Души. Просто не владеел  това умение. Това Умение само Висшият го може. И тогава, той поискал от своя баща да му даде Души, за да може да насели с тях земята, защото иначе - защо се е трудил толкова, ако тази земя ще остане бездушна? Но, Бог, не искал да му даде Души и му казал:
“- Те са ти равнопоставени.” - Той обаче, все пак ги измолил, като условието било: “Да им създаде Път Обратно.”
Когато мине еди какво си време и тези хора опознаят 7-те Небеса и 3-те Бездни, те ще могат да отидат, да се върнат Обратно в Бога. 
Това било условието и ето така дошли хората на този свят.”
И сега ще ви разкажа една друга история, която чух на хиляди километри от тук, в Индия. Бяхме с моя партньор в Индия, където попаднахме в един Ашрам, в който се предаваше една традиция от времето на Рама - традиция в медитация в звук и светлина.
И там, мистър Чан, който беше син на Матаджи - жената, която беше носител на тази традиция - ни разказа за: “Бога на времето - Каал”. 
Даял - Всемогъщият, създал света. Той еманирила от Себе Си всички Души и един от тях, първият бил Каал - Богът на времето.
И Богът на времето създал свой свят - по същият начин, както е историята от “Богомилски Легенди”. Създал свой свят, но не можел да създаде Души. И отново се обърнал към Всевишният и Му казал: “Хубав свят съм създал, обаче той е бездушен. Дай ми Души да го населя.” - Но, Даял му казал:
“Не може. Всички сте равнопоставени. Обаче, ако ги поканиш и те приемат, тогава няма проблем.” И Каал казал: “Добре!”
Поканил ги, като им направил първо една реклама: “Да знаете, тук съм създал една планета - прекрасна! Ще влезете в тяло, ще можете да вкусвате от плодовете ѝ. Ще може да галите кожата си и ще може да преживявате - (примерно: студена вода в горещ ден)” - Имал с какво да ги съблазни. Имало толкова много красоти по този свят. И те казали: “Добре! Хайде да видиме, какво е? Ще влезем да видиме какво е на тази планета?” И влезли в тялото. И хоп - какво станало? В Момента, в който влезли в тялото забравили кои са, забравили откъде са тръгнали и защо изобщо са тук? Оглеждат се, гледат...и...В началото съществували в Райската Градина, така че всичко им било осигурено. Но, постепенно условията започнали да се променят. Когато тялото им умряло и те го напуснали отново се сетили кои са. - “Леле, откъде дойдохме, я да си ходим!” Обаче - не. Оказало се, че Каал създал, заедно със Земята и законът на карма - законът на гравитацията.
Това е нещото, което ще ни връща пак и пак на Земята, докато наистина не си спомним кои сме! 
Та, в тази приказка всъщност се казва: 
Как отново да излезем от света на Каал - света на времето, илюзията на времето? 
Това е да успеем да се срещнем с Душата си! С тази, която сме дошли да реализираме!
Ето вижте, това са две истории от две абсолютно различни части на света, които ни показват една и съща легенда и ни показват, че може би, времето е дошло, да започнем да изучаваме тези Седем Небеса. 
Можем да ги оприличим на седем нива на възприятие на Реалността.
Като първото ниво - първа чакра: нивото на Земята - нивото на тялото. 
Това е нашето физическо тяло - материята, както я наричаме. Ако погледнем от квантова гледна точка, това не е точно материя.

На това първо ниво имаме всички теми, свързани със здравето. Ако говорим за тялото, тук основното, това са костите. Костите се казва, че са “посланиците от предците”. Затова в някои китайски системи по Ци-Гун, работата с костите е работа с предците. И когато ние се усмихнем вътре на всички свои предци  - просто си го представете колко е приятно и колко е хубаво да можем да им се усмихнем.

Костите - това е нашата връзка със Земята, но това е и нашата връзка с предците. Трябва да знаем, че във физическото тяло има изключително много послания. Самото физическо тяло е нашият подарък от нашите предци. Защото, нашите гени, нашата ДНК, нашата плът идва от тях. Идва от всичко това, което те са преживели.
Представете си едно поколение зад себе си, зад него - второ - тука вече имаме 4-ри Души. Зад него още едно поколение. И така нататък.

Това е все информация, която е заплетена вътре в нашите ДНК нишки, в Цялото това Послание, което получаваме - и техните преживявания, техните страдания, техните болки, предателства, чувството за загуба, траура, чувството за безсилие - всички “дарове”, които са имали от своя живот. “Дарове” казвам, защото такива са били историческите условия и те наистина са имали причини да преживяват всичко това. Но това е останало като програма вътре в нас и днес, дори да живееме в други условия, то продължава да работи отвътре (и се чувстваме по същият начин - тъжни, загубени, безсилни). 
Много от нещата, които ние преживяваме днес не са наши неща. Те са колективни неща. Това е нашият подарък - от колективното и то е и генетичен, и информативен...и ( - И техните мечти - добавя присъстваща душа от слушателите) - Да, ето ти не можеш да издържиш само на сянката. Ти трябва да кажеш: “Ама има и дарба, има и сила!” Но, след малко ще стигнем и до там.
Защото ако не грабнем това трудното - болката, страданието - ако бягаме от тях или се правим, че ги няма и ги потискаме, те ще ни заприщват енергията и ние няма да стигнем далеч.
Първият печат на първа чакра е “страхът” - страхът за оцеляването, който са имали нашите предци.
Представете си по време на робство, какво е? Ти не принадлежиш на себе си. Във всеки един момент, може да дойде някой и да ти вземе детето и да го направи еничар. И това ще остане като болка, както в майката, така и в детето.
В констелации, няколко пъти се е случвало, днешният проблем да ни води до една история за едно изтръгнато дете и за неговите преживявания по-късно. Защото, то, в един момент се обръща срещу своите. И защото тук идваме в един много важен момент и то е нашата Колективна карма. Казахме, че една част е свързана с Богомилството, но Истината е в едно събитие от преди това - Покръстването.

Какво е представлявало Покръстването всъщност?
Какво значи да се избие цвета на нацията? - 53 Болярски рода до 9-то коляно. Колко смърт е това? На кого? Какви са били тези хора, които са били начело? Те са били носителите на традициите. Те са били носителите на силата. И…, да, разбирам политика, нали? 
Безспорно, политика, но това е дълбока травма - да избиеш своите. Това е най-дълбоката травма, която след това сме продължили да дубликираме и да преживяваме отново под един или друг вариант, особено...да, и пак последното с комунистите, и с това, колко са били изтребени? Така, че всъщност, вижте, тази карма идва и от още нещо, свързано с Духовността. 
Ще ви разкажа една история, която излезе от една констелация за следното:  
Представете си, по времето на Покръстването - значи, обикновеният човек, той си вярва в нещо си, обаче идва директива отгоре и казва: “Съжалявам, това, което правеше до вчера, не е правилно. Това, всичкото го забрави. - тук, сега, има един нов Бог, ще вярваш в Него. Ей така ще се молиш..., това ще правиш.”
И на човека му е все тая, той си живее, просто това е една религия. Казва: “Добре! Ще правя така.” И започва да прави така.

Други хора ще хванат по друг начин тези нови ценности. След време, идва Византийското робство и почват да му казват: 
“Айде сега, с това, което ти беше до вчера, вече не върши работа, защото нали -  има разлика.” - Знаете, че когато Църквата е била в гръцки ръце е било различно, т.к. тя прокарва и своята политика. След това идва отново “Освобождението” - Второто Българско Царство - вече може да вярваш пак в това дето вярваха предците ти. Не щеш ли, идва турското робство. И тогава - потурчването и отново вграждане на религиозна система. Това е вече “Аллах”. Трябва да се приеме съвсем друга религиозна система. И така, този човек, представете си, каква информация има в себе си? “Добре, ще вярвам днес в едно, утре ще дойде някой, ще ми каже нещо друго - ще вярвам друго.” И какво се получава тогава? Тогава се получава една повърхностна вяра. 
Това, което ние носим в себе си - българският народ е един духовен народ. Той носи… - един голям потенциал, един голям потенциал за реализация.
С всичките тези исторически наслагвания отгоре, се предава една погрешна информация, едно изкривяване и човек, всъщност, не може да стигне до: 
“Какви се тези принципи, които ако спазвам, ще ме свържат с Душата ми?” - Защото, това е, което имаме нужда да знаем като посоки, като правила, като част от онази вътрешна ценностна система, която всъщност изгражда живота ни.
А в днешно време, имаме такава, как да кажа - безпътица, и е много важно, ние българите да успеем да се обединим около нещо. Това може да се случва, разбира се, и в едни малки общества, в тъй наречените Общиарии. Защото, наистина е добре да може хора, които се чувстват притиснати от условия, които могат да станат и по притискащи, да имат един вариант - нали? Дори сред природата, може да се отглеждат различни култури заедно. Да се погрижи човек за една, и въобще цялата община, за една прекрасна градина, защото истината е, че ние хората, ако не станем градинарите, за които сме дошли тук да бъдем, природата няма да ни търпи дълго.
И тук въпросът е да променим своята ценностна система, своята нагласа. Да започнем да се гледаме по друг начин в очите. 

Да се научим, наистина, какво е това да можем да простим
Защото сме толкова наранени. Дори не в собственият си биографичен живот. Носим раните от предишни прераждания. Бях започнала да ви разказвам за всичките тези жени. Начина по който те идват при мен - да лекуват някаква фобия - тя може да е от вода, от това да говорят пред публика, клаустрофобия и така нататък. И всъщност, да се стигне до такива преживявания, в които има фрагментация на Душата.
Това е един такъв феномен, в който когато човек си отива в болка и не може да си издигне енергията достатъчно високо, тогава една част от него остава в това време и пространство, в което се е случило това захващане.
Може би Инквизицията е знаела това и затова е прибягвала до мъчения, защото всъщност по този начин се държи в следващите прераждания част от енергията на човека. Така че, в нашата история може да има много такива преживявания. Можем да ги виждаме по страховете, нали? Това е първият портал. Това е първата чакра.
Представете си, така е за всяка една от чакрите. И страхът е основният ключ, с който ще си имаме работа, в скоро време….Страхът е онзи “гладен демон, който много лесно заразява.” И затова е добре, тези Общиарии и общини, или общности, да могат да си дават и взаимна подкрепа и поддръжка. 
За мен е изключително ценно, че този фестивал сега се състои и може пак да се видим в плът и кръв.
Вижте, когато нямахме възможност да се виждаме един друг, нали, а само през екрани, че не беше същото?
Ами, в света има много доклади за хората какво се случва с психиката им. И ако хората нямат някаква стабилност и някаква подкрепа от други хора, те много бързо рухват.
Знаете ли, че лечението на травмите всъщност, може да се осъществи едва когато този човек се свърже с другите. 
Когато отново се довери. 
Когато може да посегне - с ръка да докосне някой и да се довери! Ето тогава вече, когато той се приобщи е излекуван!

И всъщност, ние, за да свършим тази работа за някой друг - за света извън нас - трябва да я свършим в себе си:
  • Да видим, кои са онези ранени места? 
  • Къде плаче вътрешното дете?
  • Къде се дистанцираме от другите - не се свързваме? 
  • Къде затваряме сърцето си?
  • И всичко това да ни подскаже, че си имаме работа!

Така че “карма” всъщност какво представлява? Карма е натискането на бутоните, които ни казват: “Ехо, имаш да си вършиш тази работа!” - Защото може и да не схващаме бързо. Обикновено имаме нужда от няколко пъти репетиция, нали?
Продължаваме нататъка за втория печат - това е “вината” - втората чакра.
Това е мястото, в което е “котелът” , или съсъдът, в който са нашите самскари от миналите прераждания. И не само от миналите прераждания.
Самскара - ментален отпечатък. Това са записите. 
Всяко едно нещо, което правиме множество пъти се отпечатва като една самскара. След това сме много склонни да правиме от същото.
Да кажем - пушенето на цигари - ако “пуша една цигара” си създавам някаква пътечка, ако изпуша две - тази пътечка, така става по-утъпкана. И така нататъка - докато вече не си създам една “магистрала”. Това е вече една много установена самскара. Това е вече пристрастяване, от което няма изход, примерно. - От всяко нещо има изход!”. 
Но, това е създадена самскара и така е за всяко едно нещо. 
Обаче, и такова, което е свързано само с реч, само с дума, само с мисъл.
Ние имаме мисловни самскари - ние имаме мисловни записи.
Имаме определен начин, по който филтрираме реалността, начин по който емоционално възприемаме реалността. 
Например, има хора, които са по-обидчиви от другите. Познавате ли такива хора? Изобщо нямате намерение да обидите човека. Защото човекът има травма, и има рана. И по този начин, той е така чувствителен и възприема нещата филтрирано.

Всъщност, ние имаме тези филтри. И тези филтри не ни показват реалността, такава каквато е, ами такава, каквато са филтрите.
Във втора чакра ние работиме с тези филтри, с тези емоции.
Всъщност, там е емоционалният свят. Там са тези записи. 
Там е цялата съкровищница. Затова много Школи, енергийни, работят с долния Дан Тиен или някой го наричат “слънчевият сплит”, макар че той е по-нагоре, с култивирането на жизнената енергия, тук в този център, защото там са нашите записи. Във втора чакра е - някой го наричат “Библиотеките на Акаша”, но там са всички наши лични персонални записи.
Например, когато правим регресии, ние отиваме в това място, в тези записи. Тук основният ни урок е свързан с вината, негодуванието, тук е свързано и оплакването. Виждате ли колко много национални неща имаме? Оплакването е една много характерна черта на нашият народ.
Понеже трябва някой да ни е виновен и виждате ли, понеже “Той е виновен, аз съм невинен” - има много вредни вируси в нашето национално съзнание, нали? Няма да ги повтарям, ние си се знаем.
Въпросът е, че това са едни записи, които са следствие на нещо - следствие на робството, следствие на това, следствие на онова...И всъщност, вместо непрекъснато да ги сочим с пръст, по-добре е да ги забелязваме в себе си и да ги преработваме. 
Ами завистта? Ами завистта е една много така мощна…, също като един вирус. Всъщност, това е един много опасен вирус за нашият народ. От завист се извършват какви ли не неща.
Когато правя генограми, тоест историята на предците, знаете ли колко много братя и сестри се мразят, скарани са, или дори са се били. Някой са се убивали заради имоти - имоти, имоти, да, имоти. Всъщност, всичко това го носим като програма. 
Начинът, по който живеем, по който се конкурираме и всичко това е плод на стария свят! Това е “подаръка на тялото”.
Значи, освен физическо тяло имаме и емоционално тяло. Емоционалното тяло, всъщност е на това ниво и то отново се наследява от нашите майки. Например: ако те са тревожни и ние сме тревожни, или бабите…, нали? Така, горе-долу минаваме като едно наследство.

Във всяко едно семейство има определен емоционален фон, който се предава: или ще е тъга и депресия - 4-та чакра, или ще е вина - 2-ра чакра, или ще е страх, тревожност - 1-ва чакра, или ще е срам - 3-та чакра. 
Това са все неща, които се предават, като една основна рана, с която имаме работа. Която, ако успеем да осъзнаем и да я използваме за себелечение ние ще свършим една много важна работа. Може би, най-важната, за която сме дошли!
Всъщност, най-важната работа е да започнем да чистим тези програми от себе си. Защото, когато ние ги правим за себе си, ние ги правим за нашия род, който стои енергийно под нас, като една пирамида. А също, ние правим и за нашите деца. А също ги правиме и за съседите.

Защото, когато ние самите спрем да излъчваме това негативно поле около себе си, защото дори да сме позитивни хора, искам да ви кажа - тези програми са изключително дълбоки. Може да не искаш да завиждаш, обаче да завиждаш - по-силно е от теб. Това е един дълбок печат, по който енергията тече по този начин.
И нашата работа е “да хванем” - “Това тука - аз осъждам еди кой си, защото всъщност му завиждам. А, аз завиждам - не, искам да го виждам това, обаче това наистина е така. Добре де, защо аз искам да си сменя живота с този човек? Какво си мисля, че той има, което аз нямам и защо всъщност, ама наистина ли искам да си сменя живота?”
И почваме да разсъждаваме над това, виждаме го, не го отричаме. Нека да не отричаме тези неща. Защото тогава те набират сила в нас и започваме да правим пасивно-агресивно поведение без да се осъзнаваме и да бъдеме едни недобри хора. Това да иска човек да бъде добър, също не е много здраво.

Човек трябва да си очертава границите. 
Защото, когато не даваме обратна връзка на човека, който ни е настъпил по единия крак, той ще ни настъпи и по втория, не защото е злонамерен, просто не сме му дали обратна връзка в подходящият момент.
Трябва да знаем, че трябва да си очертаваме границите, да се учим на здравословни граници. 
Ето това е урока на следващата чакра - Трета чакра, където основният демон е срамът - тоест, чувството че “Аз не съм наред, аз нямам правото” 
Например: “Този човек ми каза, че трябва да си сложа маска.” - дори да няма смисъл. Примерно си вървите по улицата - сам, няма никви хора около вас - обаче, вече всички трябва да са с маски навънка. Това е правилото. Нали, аз знам, че е безсмислено, абсолютно го разбирам, обаче това е правилото. 
Това е следващата стъпка - когато нещо ни бъде забранено, нали първата каква е:
А: “Нарушени са ми Свободите, обаче добре, така трябва.” - приемаме го!
Б: Това право - “Аз осъзнавам, че няма смисъл, но всички така правят и затова и аз го приемам. 
Това е един от основните механизми, с които още от раждането си на нас сякаш ни се отнема правото. По темата за раждането - и в това, че е хубаво да имаме още, в онзи момент правото да избираме - къде да раждаме, как да раждаме? Да имаме правото на респект и уважение - това е много важно, особено към децата.
Те сега идват на този свят и е хубаво, сега, те да бъдат посрещнати с респект и уважение. Защото иначе, когато му се сложи едно номерче, не се говори с това “нещо” - то остава с впечатлението, че е просто едно номерче сред многото други. И всъщност не заслужава някакво по-специално внимание. Това е и основният проблем на трета чакра: “Не заслужавам по-специално внимание, аз съм дефектен, не правя нещата както трябва”  и хоп - печата на срама. Тогава спираме да се проявяваме.
Всъщност третата чакра е нашата чакра на проявата. На това, дали реализираме своята воля? Дали сме свързани със своите чувства? И дали сме се преборили със страхът? 
Виждате как тези три чакри са свързани. 
Третата чакра е свързана с менталното тяло - това, в което вярваме! Кое вярваме, че е правилно? Къде са нашите здравословни граници? 
При третата чакра, ние изковаваме нашите здравословни граници, защото, те са важни за всички -  както за този, който ги нарушава, така и за онзи, който трябва да каже: “Нарушаваш ми границите!” 
Единият има нужда от обратна връзка. И това е много често една от причините във взаимоотношенията между хората, нещата да се “провалят”, въпреки че то няма провал. Но, единият не си поставя границите, а другия му ги нарушава.
И оня отстъпва, отстъпва, отстъпва и най-накрая вече не издържа, гръмва и връзката приключва. 
Трябва да се научим да танцуваме: “Да показваме - до тука - да, до тука - не.” 
Докато не се качим на следващият етаж: четвърта чакра.
Четвърта чакра е вече сърдечната чакра. 
И тук е Портала между “долу и горе - земята и небето”.
Тука всъщност вече излизаме от своите три тела - физическо, емоционално и ментално тяло и отиваме в един по-високо вибрационен елемент - момент. 
В пета, шеста и седма чакра, всъщност, ние сме вече свързани с другите и оттук нататък е трансформацията на нашето собствено его.

Тази трансформация започва в сърдечната чакра. Това е мястото, през което се свързваме с другите. Това е мястото, през което можем да отворим ръцете си, защото ръцете и сърдечната чакра са взаимосвързани.
С което можем да послужим на тези, които обичаме, да сътворим нещо за тях, да направим нещо: да помилваме, да утешим, да отгледаме дете. Всичко това е свързано с нашето сърце. 
И всичко това е нещото, което сме тук да дадем - да послужим през сърцето си с ръцете си.
И тук вече може да се каже, че има едно развитие в надличностната сфера. Но, затова вече няма да говорим, защото карма е свързана най-вече с промяната в долните три тела: на физическо, емоционално и ментално ниво. Когато ние съумеем да променим и да излекуваме всичко това, тогава вече можем да се отправим и в следващото пътешествие - към другите тела.

Следващото ниво, това е каузалното тяло, което съдържа причината за нашето прераждане. Това са онези основни уроци, които не сме научили и които продължават да ни притеглят.
Каузалното тяло е това, което ни притегля, след като се отделим в Духовният свят, отново да дойдем на земята. Водата, която се превръща в дъжд. Това е тежестта надолу. Можем да я наречем гравитацията.
Защото, всъщност, микрокосмоса и макрокосмоса изразяват на различни езици едни и същи послания, както е да кажем за водата.

Първа стъпка за чистенето на родовата програма:
По мое наблюдение, това трябва да е свързано с някакъв вид духовно обединение. Като казвам духовно, тука изобщо не говоря за нещо свързано с религия.

Всеки да има връзка с Бог в себе си и когато прави едно нещо, да го прави безусловно и от сърце!
Да може по някакъв начин да създадем тези общини или да се обединим. Да можем да направим една структура заедно. Да създадем един модел на синергичност и същевременно в този модел да няма лидер. Да има една мрежа. Да се направи такъв един начин на взаимосвързване...Дори, аз съм си мислила, че в тази мрежа, може всичко да се разменя като бартер - един да прави едно, което може и умее и да го дава на друг и да взема това, което му е нужно - както е било в първите някога структури. Така са започнали хората. Имало е разпределение на дейностите, на благата и по този начин, всъщност хората са си помагали (спомагали).
Аз, си мислех, че една такава парична единица, примерно може да бъде “добродел” - нали, някой прави едно добро нещо - дава някакъв ресурс...
(Глас от присъстващите:  - Вече има в България такова нещо…)
Значи, както виждате, всичко се развива синхронно. Просто, тези общини, най-накрая, трябва да бъдат наистина функциониращи.

Защото аз познавам множество опити, множество опити и пак това - его - винаги, там нещо, някъде се пречупва.
Всъщност нашата основна задача е да видим как можем да създадем едно общо нещо, една обща структура е ако има една успешна такава, вече да взаимстваме “ноу-хау” и това да се разслои като кошер.
Даже, това “кошер” изразява много добре смисъла на самата идея, защото в кошера всяка една от пчелите си има своята функция. Някои излитат за храна, други никога не напускат кошера. Някои пчели са работнички - правят килийките, има дори пчели, които са топлофикация - влизат в една килийка, започват да бръмчат с крилата, за да подгряват яйцата и да се излюпят. Така че това разпределение е нещо много природно. И ще бъде чудесно ние в България да направим един такъв модел, той да проработи и да бъде функциониращ и да успеем да се включим. Защото, да, поне така ми се струва, че тези времена, които идват ще изискват нови модели.

Каузалното тяло и прошката:
Успеем ли да простим на своето колективно минало, на своята колективна вина - тука става дума за един огромен печат на вината, на колективната вина, защото ние носим една голяма вина за човечеството като цяло, дори и да не я осъзнаваме. И това е и вината от всички войни, от всички неща, които носим в клетките си - на убийствата на брат с брата, на робството, всичко това, то не е изгубено, то е в нас. И когато съумем да простим наистина това нещо... - Защото да, ние си мислим, че сме простили, обаче в момента в който ни засегнат малко и отвътре, нали се отприщват големи бури.

Дотогава се връщаме тук, докато в крайна сметка не съумеем да си вземем енергията обратно.
Като това може да включи и останалите нива. Както петата чакра. 
Тя е свързана с: изразяването, с творчеството, с това да го кажеш на другите, за да се свържеш с тях.
Защото само през словесния свят ние се разбираме - имам предвид да вършим някакви неща заедно. Може разбира се и през езика на тялото, но...  

През думите ние обитаваме обща Реалност!
Мога да ви кажа моето намерение, вие да ми кажете вашето, аз да ви чуя, да направм нещо трето. Начина, по който ние обитаваме една обща и ментална Вселена, защото думите ни дават едно описание на реалността.
Всеки, който е учил чужд език, това е все едно да влезеш в друга система ментална. Така че петата чакра ни свърза с другите и също, през това какво ще излезе през устата ни - това е един от органите на карма.  Зависи много!
Защото с моите думи аз мога да вдъхновя, мога и да убия. Думите оставят също невероятни следи в Душите на хората, когато са насочени по този начин. 

Думите могат да бъдат и оръжия и лек.
И българският народ следва да внимава повече за думите си, защото с тези псувни, ругаене, оплакване - това е една непрестанна ниска вибрация, която е като един смог, който буквално се усеща около по-големите населени места.
Така че нашата собствена задача е: първо  - да спрем да омърсяваме с думите си. И след това вече да преминем и към действията.

В шеста чакра е нашата програма. Там е нашата визия за това какво е света, нашата представа.
Предполагам, че всички ние - знаете има по света хора, които се събират да медитират заедно и как това се отразява дори върху конфликти, дори и военни в близост. Има голям ефект от това: Как ние хората мислим за нещата? Какво си говорим? Какво общуваме? Какво споделяме?
Много от филмите днес се правят с цел да ни държат в ниско вибрационно състояние и да ни показват ужаси.
“Аз изобщо не мога да разбера, как хората искат да гледат филми на ужасите и да се страхуват? - Обяснете ми го това, аз не го разбирам?” И си казваш, като изключиш телевизора: “Ох, много съм си добре! Седя си тук, всичко не ми е наред, поне никой не ме убива.” - аз друга причина не виждам...

Това, което гледаме - медиите - има “една сериозна опасност”  в скоро време, всички ние да имаме различни информационни канали, както е подбора във фейсбук. И всички ние да сме информирани за различни варианти на реалността. Който гледа телевизия - знае едно? Който гледа Портал 12, например - знае друго. И тези информационни канали прествата да имат общо. Нито едните хора ще разберат  тия другите, нито пък тези тука ще разберат онези. 
И тука има една приказка, която много ми харесва:
“Ще видите вие, кой е ненормален, като ние станем повече?”
Забавно е! Когато хора ми се обаждат, ентусиазирани и почват: “И аз съм имала преживяване на минало прераждане…” - това е супер! Много хора имат такива преживявания, обаче повечето не си ги споделят, защото мислят че ще ги хванат и ще си помислят: “Тези не са наред.” - Така че, хора, не се притеснявайте, споделяйте си тези неща. Разбира се, подбирайте си публиката. Аз даже си мисля да направя ФБ група, наречена “Прераждане”, в където хората да могат да си споделят своите прераждания, защото е изключително интересно. Нямате си на идея, какви сюжети, какви неща се крият в нашите преживявания, които са съхранени от миналото.

Напоследък излизат много хора от Атлантида. Да знаете за Атлантида какви неща има. Излизат и много обикновени хора - истина е…Всякакви неща има, не си мислете, че хората си измислят. Повечето си мислят, че “Ами, ако това всичко си го измисля? И ако всъщност няма реалност?” Искам да кажа на тези хора, аз също съм завършила Психология и там подобни неща не се приемат за сериозни - минали прераждания, откъде-накъде? Обаче вашето подсъзнание ви показва отговор на въпрос, който задавате. Защото изследване на минало прераждане се прави с въпрос - “Какво не мога да правя сега или защо правя еди какво си, което е извън моя контрол?” Защото обикновено тук става дума за  подсъзнателни програми, които са толкова дълбоки, че ни дърпат от тъмното без да имаме власт над тях.
И тогава, когато видим самото намерение, има начин, по който да можем да стигнем до мястото - това е с енергиен тест - времето - какво се е случило? - основни параметри. 

Но, дори и да не вярваме на този тест, истината е, че нашето подсъзнание ще ни покаже историята, която имаме нужда да видим. И тя ще ни проговори. Тя ще ни разкаже точното нещо, което имаме нужда да знаем, така че да излекуваме този аспект в себе си.

Специално този метод, с който работя, той е по-терапевтично настроен за това, да види, каква е раната на това минало прераждане - физическа може да е (ако човекът е бил обесен, ще има някакви следи. Впоследствие това в следващ живот може да се прояви като проблем със щитовидната жлеза.) - на физически план. На емоционално - да кажем “Нямаш право да дишаш, нямаш право да говориш. Нали, трябва д амълчиш.” Това е и менталната установка, която всъщност се формира. 

И когато изследваме тези три тела и травмите, които произлизат от това, ние можем да направим едно приемане, едно лечение. Да дадем ресурс на това минало прераждане - “героят” и да вземем кармичната поука.
За да има едно лечение е важно да имаме вземане на кармичната поука. това се отнася както за отделната личност, така и за цялата наша група, племе, народ.

Седма чакра е нашата връзка с Божественото. Това е всъщност връзката с другите измерения.
Това е “хилядолистният Лотос”, както го наричат на Изток или мястото за връзка с другите измерения. 
Защото всъщност човекът има невероятен потенциал. Може да пътува във времето, може да лекува, може да разгърне своето светлинно тяло - енергийно тяло. Това са все абсолютно възможни и достъпни неща, дори в днешно време.
Все повече Учения излизат, които показват това. Ами ако учим децата си на това? А, ние още ги учиме на...какво да ви кажа...неща, които никога няма да им послужат в живота.

Ако имахме възможност да избираме образованието за децата си, какво бихме избрали? На какво бихме ги научили? Това е нещо, с което много бих искала да дадем своя принос - нашето поколение, хората, особено, които са се събрали тук, да видим, какви са ценностите, които можем да предадем на децата си? Кои са нещата, на които искаме да ги научим в живота? И да знаем, че в тези времена, които предстоят е много важно нашето състояние!
Нашата вяра - вярата, че това което ни се случва е най-доброто, което може да ни се случи и всичко е кармично!То е това, което е. Така, че по-добре да приемем “това, което е” и да видим какво можем да направим най-доброто в тази ситуация, което да съответства на нашите ценности. Много е важно да не губим тези ценности. Това е единственото, което ни остава. 

Да можем да носим този Пламък в себе си - Пламъкът на Промяната!
И така…, Пожелавам на всички една Голяяяма Промяна! Да разгърнете целият потенциал, който носите. Промяна в Извисяването! Защото това е, което можем да направим. 
Иначе, какво ще се случи отвън? Вероятно ще бъдеме зрители, както винаги е било. Какво можем да направим отвътре? Ето това е въпросът!
въпрос:
Какво става, ако една Душа си е научила уроците - от по-старите да кажем? Да кажем, че изчистила цялата карма, която е имала - какво се случва след това? Какво се случва със самата Душа след това? Вече, не се връща отново на Земята да преминава препятствия или какво?
Ами зависи. Буда, например, е решил, че ще се връща пак и пак, докато най-накрая и последния човек не мине.
Разбираш ли? Вместо да си почива в Нирвана...
На Земята е много интересно. А, пък в тези времена е супер интересно! Просто, сме невероятно благословени! А, пък в България е най-интересно! Така че, искам да ви кажа - сме на “топ класация
(Да, ама е най-трудно.)
Е,“трудно” - “труд-но”, нали? - Ноо, защо не? Какво друго да правим? 
(Нали, затова сме…, да преминем трудното.)
...Така е, но малко Лекота не пречи!
Тук е важно да се научим на Лекота! Ние българите ако се научим на Лекота, мисля че ще ни бъде супер.
Ще спрем да се оплакваме и ще правим каквото трябва с Лекота! 
Но, как можем да сме леки? Като виждаме същият огън в другите.
И пак опираме до въпроса за общност.

Притча за маслото и млякото:
Ако сложите една капка мляко във вода, какво се получава? Разтваря се. Ако сложите маслото, изплува на повърхността. Маслото се е направило, като това мляко се е било, било заедно  - разбирате ли? И тогава е станало на масло.

Тоест, една община, не е толкова за това, че ще има какво да ядем, а колкото да се биеме заедно като камъчетата от водата. Защото мога да ви кажа, че когато съм сама ми е супер. Ама толкова добре се чувствам в собствената си компания. И си мисля, че съм върхът. И в момента, в който дойде семейството или някакви други съседи, роднини - знаете там са ни копченцата. Ако те не успяват вече д ами натиснат копченцата, значи вече има шанс.
След това вече в една община като започнем. Ето тука вече е голямото изпитание. Как ще ми се натискат копчетата? Как ще ги отработвам? Защото тук голямото съкровище е, че ни излизат сенките. Не си мислете, че това не е хубаво. 
Напротив, много е хубаво да ни излизат сенките един с друг, тогава изведнъж си казваме - “Опа...” - но, тука въпросът е да гледаме в себе си. И да кажем: “А, това съм аз.”

въпрос: Какви биха били ценностите на Новото образование?
Ще ви споделя..., имах късмета да попадна сред приближените на Сай Баба, които имаха цял проект, който е реализиран в много страни по света, основан на човешките ценности.

В този проект, децата се учат на човешки ценности, които са:
  • Сатя - Истината;
  • Према - Любовта;
  • Шанти - Мир;
  • Дарма - правилните действия, Закона или Пътят;
  • Ахимса - Ненасилие - Ненасилието е изключителен важен елемент - с него трябва да започнем!

Защото, наистина, колко много насилие произвежда нашият род-човешкия върху природата? Наистина, кармично, ако това не го оправим, вероятно ще продължим да седим в клетки.
Тези Принципи всъщност се преподаха на децата и се казваше, че е най-важното, което те трябва да научат!
Защото след това, тези деца ги взимаха навсякъде да работят. И те бяха блестящи, тъй като може да научите всяка една тънкост на работата като сте чирак, като сте там и наблюдавате как се работи.
Но, ценностите - вътре да ги въплътите - всеки ще търси такива хора, защото е съкровище! Той може да повлече цял екип.

въпрос:
А, когато разказвате за различни опитности за регресии, случвало ли ви се е да срещнете душа-човек, който да си е спомнил(да не е в ниво на регресия), да си е спомнил предния живот?

Има много такива “флашбеци”. Хората идват с такива - това са преживявания - моментни. Аз включително съм имала такива, много пред да започна да се занимавам с това. Просто в един момент някакъв спомен нахлува, ти виждаш, какво се е случило - то е като сега, обаче след това “вратата” се затваря и ти почваш да търсиш - сега, какво е това обяснение?
Изисква се намерението да бъде насочено!
Всъщност човека, който прави регресия върши тази работа - да насочва намерението! И да помага на човека да си задава правилните въпроси, за да може да изследва своите спомени. 
Иначе, човек може да се изгуби, но пак зависи вече на какво ниво е.
Тук не говоря за тези, духовно просветлени хора, които започват да си припомнят своите прераждания по един естествен начин, защото вече са развили това състояние на съзнанието. 
Не, тук говоря за обикновени хора като нас, защото ние в себе си ги носим тези преживявания. Не сме дорасли да ни бъде разкрито всичко. И това е малко, като да отидем в една библиотека. 
Преди да влезем в нея и да искаме каквото и да било, първо осъществяваме връзка с нашия Духовен наставник. И от него искаме да ни поведе към това прераждане. 
Винаги трябва да искаме разрешение за тази информация. И е хубаво човекът, който ви помага в този път да знае накъде ви води и когато срещнете едно предизвикателство, как да останем в ресурсно състояние , за да може не това, което виждаме да ни травматизира отново, а да го излекуваме!
Всъщност, това е лечение на Душата, което се извършва.
Вие сте там, с онова свое минало аз и вие сте тези, които може да му дадете и може да му помогнете да прескочи предизвикателството. - Да получи прошка или каквото е необходимо в онзи момент. 
И точно, това е ключът. Защото, когато ние помогнем на това свое минало прераждане, да приеме съдбата си и да не си отива в “гняв и безсилие и наранено” - защото, това е дълбока, дълбока травма, която след това ще ни влияе, може би прераждания нататък. 
Ако в този момент, ние помогнем на това свое “минало аз” да приеме съдбата си, да излекува Душата си, ние също ще бъдеме свободни вече от това нещо!
Ето тука, можем да видим, защо има такъв голям резултат при фобии: - Защото първопричината, когато се махне и емоционалния заряд свързан с нея, вече може да освободи този “патерн”, или този модел, по който сме научени да реагираме.

Въпрос:
Би ли споделила някакво упражнение, което на теб ти помага много в ежедневието? Някакво практично упражнение - вътрешно, външно - което е вдъхновение на теб?

Мога да ти кажа, горе-долу какво представлява. Може да се нарече, че е вид цигун, който е за връзка с Небето и земята. И медитация наречена “стълб”.
В която човек се отпуска и хармонизира с това, което е, без никаква съпротива, и с пълно отпускане. Тук е много важно да развием способността да се отпускаме, да ставаме прозрачни, за интензитета на енергиите, които предстоят да ни “бомбардират”, така да се каже.

Самото това преминаване, с което започнах на земята през фотонния пояс, всъщност усилва страшно много енергията - вибрационното състояние. И там, където не сме прозрачни, където сме твърди, където имаме съпротива - примерно, вътрешните органи (всеки орган си има определена емоция) - да кажем бъбреци - там е страхът, в черният дроб е гневът и така нататъка. И там, където сме стегнати и където изпитваме, много от тези емоции, тези енергии, когато идват, вместо да преминат през тялото и да отидат в стъпалата надолу, те стопират в органа, където е стегнат, където е съпротивата. И още по-зле правят нещата. И така, човек започва да се разболява на физически план. 
И тук идеята, дори когато искаме да се лекуваме, когато подхождаме към идеята да се лекуваме, не да подхождаме, какво лекарство да пийнем - и това също, но...само на този план, няма да помогне, а да видим, коя е емоцията свързана с това. - “Какво преживявам в този момент?” Дали е жлъч, дали е омраза, дали е киселинност? Всичко това са и емоционални състояния. И всъщност, да поработим през емоциите. Но, за тази цел си трябва физическа практика. Не е само умствена. Трябва да се прави и с тялото. Йога много препоръчвам, естествено…, Тай-чи - това са все прекрасни системи за развитие на всички тела.

Въпрос: 
Каква е мисията на животните в Голямата Промяна и дали те еволюират духовно заедно с хората?

Ами, ние  предишната, да го наречем ера (тоя цикъл на завъртане на еволюцията) сме били животни. А преди това сме били растения, и преди това камъни.
Всъщност, ето така Царствата еволюират едно в друго и всъщност, когато ние еволюираме в по-висши същества, което се очаква да се случи… “Дай, Боже!” - животните ще се превърнат във вид хора и ще започнат своята еволюция, като такива. Така поне са някои сведения.
Животните имат такава безусловна Любов  и присъствия в настоящият момент, че могат само да ни помогнат с това.

Въпрос:
Върху кой орган влияе срамът?

Срамът много влияе върху слънчевият сплит и съответно може да се каже и стомахът. Много е свързан и с втора чакра, въпреки че е от трета.
Те са неразривно свързани - срамът и вината. Така че може да повлияе и върху репродуктивните органи.Но по принцип е от тази област - трета чакра.
(По системата на Сай Баба за обучение на децата, преведена и съчетана с Учителя Петър Дънов. Има песнички написани по нея, система за преподаване...)
Това е Невероятно съкровище: Изработили са начин, по който тези ценности се преподават на децата, не като някой им говори, а като се разказва приказка, пее се песен, рисува се по тази ценност - твори се. Задават се въпроси и накрая се играе театър. И това е начинът, по който се учат тези ценности. И това е изключително вълшебно. 
Защото нашите деца страдат от “обучение на лявата полусфера на мозъка” - само думи, логика. А, за развитието на интуицията, на изкуствата, на музиката... - има там някакви предмети, но реално в час по музика учат(зазубрят) по-точно някакви неща, които всъщност…
Творчеството е просто изчезнало, като възможност.
Примерно, литературата се е превърнала в това,  да се заучават някакви фрази - анализи на литературни творби и да се казват по начина, по който има изисквания еди кои си учители. Нека си го кажем честно - това са неща, които не им служат в живота, второ - могат да се преподават по различен начин, така че да засегнат емоционалното тяло, а не пак ума. точно, литературата ли трябва да се засяга по тоя начин - с ума, че там въпросът е да се чувства, да се преживява. 
От това има нужда днешното дете, което стои на телефона и електронните игри, нали, сюжетите им са свързани с убиване.

Въпрос:
Споменахте за прераждане на богомили? Казахте, че сега в момента се прераждат много повече богомили?

Да, значи, имам чувството, че тук на нашите земи се подготвя едно голямо събитие от хора, като нас.
Затова всеки ще получи вътрешни инструкции. Ще чуе каквото му е нужно да чуе, в определеният момент. И инструкциите просто идват синхронично.
Така, че:  “Който чува, нека чува.” И просто да си наостря ушите, за да се ориентира, когато има нужда - когато времето дойде.
И това съм сигурна, че е свързано с богомилите, защото Духовното Възраждане на нашата нация е… Представете си го само, измечтайте го - може да бъде толкова красиво нещо, може да промени изцяло света, в който живеем. - “Да бъде! Да бъде!”
Много искам да си измечтаем една такава България. Защото хора, имаме толкова много! Толкова сме благословени! Така че, нека да погледнем към това, което имаме, а не към това, което нямаме - кой е виновен? кой окраде България? и  т.н. Това няма край - всеки, който е на власт - краде. Това всички го знаят, но въпросът е нещо да се върши. И докато гледаме, кой какво прави горе, а  не си вършим своята работа…
Така, че всъщност, основната рецепта е: Да следваме сърцето. 
Така поне аз си мисля.

Много ви Благодаря! Айде, че ще изгреят звездите.
Много се радвам, че можахме да случим това събитие днес тук, защото наистина имам много добро предчувствие, независимо как ни изглежда “Четвъртата вълна”.Това е на външен план, но хора, важните неща се случват вътре!
Между другото, сега, създавам един сайт, който ще функционира след  “Игрите на времето” - в този сайт давам повече информация за регресиите какво представляват, за фрагментацията на Душата и ще събирам информация от този вид, от личната ми работа, защото всъщност подготвям една книга със същото име и тя ще е с конкретни истории. 
Ще кача в този сайт и истории на прераждания. Така че, хора които имат да споделят анонимно, могат да го направят, просто за да видите за какви интересни съдби и неща става дума, и какво носим в себе си. Това е изключително вълнуващо.
Добре! Благодаря ви!


 


   


 
Росица Божкова
Росица Божкова
Росица Божкова е психолог, констелатор, йога инструктор и дула.
Фасилитира групи за себеразвитие и организира курсове свързани с темите за бременността и раждането. Основател е на студио за себеразвитие „Янтра“ в София.


От години работи и в полето на пренаталното възпитание и подготовка на жената за раждането и осъзнатото майчинство.
Повече от 15 години се посвещава на различни трансперсонални подходи за изследване на човека – регресии, констелации, енергийна психология, хипнотерапия, ребъртинг и холистични подходи. Психолог и филолог по образование и автор на книгата “Докато Аз и ти сме едно” за пренаталния период на човека.

Пътува и се обучава в Индия, Тайланд, Мексико и Перу, като преминава през йога, даоистки практики, Випассана , шамански церемонии и срещи с просветлени учители и духовни водачи. Има дългогодишен опит с регресиите и създава свой метод за работа с минали прераждания чрез констелации.

 

Целта на живота е да разкрием кода на Душата си.
Да го проявим в неговото възможно най-висше проявление. Във всеки един момент да даваме най-доброто от себе си.

Свързани публикации

Росица Божкова - Михайлова (Ука) | © 2016 Портал12
04.09.2016 г.
7237
2

Семейна душа, регресии, минали животи - лекция на Росица Божкова (ВИДЕО)

Пред присъстващите тя обяснява защо е важно да изследваме миналите си животи и т.нар. "семейна душа", какви са дълбоките взаимовръзки в актуалния ни живот с миналите ни прераждания, а също и обвързаността с нашите роднини
Виж повече
Росица Божкова
18.03.2020 г.
7965

Росица Божкова: Време дойде за промяна!

Жертвите не разбираха, че са жертви, докато не спряха влака, на който с бясна скорост правеха бизнес, пари, произвеждаха пластмаса, летяха със самолети, гледаха кино, телевизия, ядяха пуканки и пиеха кока-кола.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12