Търси

Проф.Живко Желев: Бягство от богоподобието вече свършва и човечеството тръгва постепенно нагоре (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Още по темата ...
водата

Проф.Живко Желев: Бог, Господ и Вода са с едно и също име (ЛЕКЦИЯ-ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече

Проф.Живко Желев: Матрицата на ДНК може да бъде препрограмирана от Космоса (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече

Проф.Живко Желев: Космически кодове в българската шевица (ИНТЕРВЮ)

Виж повече

Проф.Живко Желев: МИСИЯТА на БЪЛГАРИТЕ. Как да я реализираме? (ЛЕКЦИЯ - Здравей Здраве, Ямбол 2021)

Виж повече
21.06.2022 г.
6302
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

Таня Борисова: Здравейте, проф. Желев! Радвам се, че сме заедно днес именно тук, в градинката на Учителя.

 

Проф. Живко Желев: Здравейте! Аз също се радвам.

 

Таня Борисова: Днес с Вас ще говорим по една, смея да твърдя, провокативна тема. Кръстихме това интервю ”Последните времена”. Много хора разпознават последните времена от Евангелието на Йоан в днешните времена, в които живеем. Така като че ли тези времена обаче тепърва предстоят, а ние живеем в едни други последни времена. Ние с Вас си говорихме в предварителния разговор - кои са тези предварителни времена, в които ние дефакто живеем.

 

Проф. Живко Желев: Аз искам да напомня за предварителните времена, които говорихме веднъж заедно с Вас още преди 7 години в Търговище, когато говорихме какво можем да предотвратим, че ние мировия трус можем да го отложим, да го направим по-мек. Това нещо вече стана. След това на двете синархични дати… Ние също с Вас оформихме поне това виждане като опит за резюме на Учителя за тези последни времена. Тези последни времена стартираха сега вече, от 22 февруари 2022 г. И аз бих дискутирал с Вас, или бих се опитал да разясня, какво направихме сега на 1 юни, на 11-12 юни, и днес на 14-ти, когато вземаме това интервю. Тези последни времена са изключително сгъстено време… времето си се сгъсти… И това се казва в Писанието, и то е вече сгъстено, човечеството тръгва вече нагоре. От този минимум на 24 хил. годишния цикъл, който Ви показвам тук (*вижте прикачения файл под статията), вече човечеството тръгна нагоре. Този минимум на морални падения, на какви ли не извращения, на бягство от богоподобието - на бягство от богоподобието - вече свърши и човечеството тръгва нагоре.

 

Таня Борисова: Можем ли да кажем тогава, че тези последни времена са всъщност в това ние да се обединим и да вложим една градивна енергия именно по подготовка за това, което се говори в Евангелието на Йоан?

 

Проф. Живко Желев: Значи, не съм съгласен само с дефиницията “обединим”. Учителя преди около 70 години прави указания, дава ги, вижда карикатурата - трябва да се единим. “Об-единим” е грешка, дума от доста… има такива грешни руски думи… като възоснова на нашия старобългарския славянски слагат някакви предлози и изменят съдържанието. Съединим, обединим, а е “единим”. И Учителя казва на Райчо Алексиев: Нарисувай тази карикатура. Рисува я Райчо Алексиев - Св. Кирил и Методий пред Народното Събрание - и казва “С единението прави силата”. Така че нашия изплагиатстван лозунг на Народното Събрание трябва само да бъде сложена една пауза - “с”, стария правопис, и “С единението прави силата”. Тоест ние трябва да се единим, да осмислим, че един е ние. И тогава когато всички започнем да мислим за това единобожие, за тази идеална пирамида, тогава може да се единим и наистина по-безболезнено всички да работим заедно, а не е лесно. Особено българите, защото ние имаме уникално его… уникално его… Всички сме с огромни възможности и всеки иска да се покаже. Да се направи Единението е много трудно.

 

Таня Борисова: Споменахте в разговора синархичните дати. Нека да припомним на нашите зрители какво всъщност се случи? Защо те са важни? Какво се заключва в този период?

 

Проф. Живко Желев: В този период от 2 години и 2 месеца, които изтекоха, първо се случи едно чудо, което само все пак Националната телевизия и телевизия Нова направиха репортаж. Горе на хребета на Седемте Рилски Езера, на прехода към хижа Иван Вазов, бликна фонтан от камък. Посред зима, на 2 февруари, когато ние правихме симпозиума в Стара Загора. За съжаление, бавно той затихна. И сега аз не съм ходил. Тази година ще видя какво е станало. Но това беше първи знак. Тази дата, която е упомената от Учителя, от Питагор, сега на 22 февруари… сега на 2022 г., другата синархична дата, т.е. този минимум, който е… ето я, тази дата на 24 хил. годишния цикъл. Оттук насетне вече това са последните времена на злото. То губи. Виждате колко интензивно губи и каква страшна картина на рухване на техните стратегии, което е добре, но има и последствия. Примерно епидемията covid, сега това което опитаха да правят био унищожението чрез Украйна и да възродят един нацизъм. Това са истини, но те рухват бързо. Това са тези последни времена за злото; за това, което си отива, и човечеството тръгва нагоре.

 

Таня Борисова: И тоест ние чрез единението вървим към другите последни времена, които можем да факто да омекотим.

 

Проф. Живко Желев: Точно така. Разбира се. Само че не чрез единението, то е един инструмент. Ние вървим чрез двете уникални дадени на България възможности, за които Учителя говори. Първо, това е Учението. Това е най-модерното и най-мощното духовно Учение, което за следващите 400 години определя развитието на човечеството. Нашата задача е да го предадем на българския народ, българския народ - на другите, и това нещо бавно и постепенно става. И аз съм горд само за тия три дати, които сега правим. Това е едното. Второто, с конкретното приложение. Това, което научите е най-малкото - прилагайте го, казва Учителя. Първото приложение, което е, да замени черните горива с истинска чиста енергия. И не такива измислени, за да си служи на единия или другия производителя или на макро групировка от огромни фирми... зелен водород… няма зелен водород! Има Браун газ

 

Таня Борисова: Защо това е толкова важно?

 

Проф. Живко Желев: Важно е, защо? Защото тези черни горива, за които Учителя е говорил преди повече от 100 години, когато никой още не знае за шистов газ… Той си го говори точно - нефт, газ, въглища и меки скали… Меките скали, шистови скали, които пълним с милиони тонове вътре химикали вътре да разтваря земята. Всички тези черни фосилни горива като възможности… а има още, което е още по-опасно, клатратите, с които предизвикахме Мексиканския разлив и Фукушима. Тези черни горива те играят ролята на смазващи вещества, огромни по размери и по структура, в земята. Тектоничните плочи, когато се върти Земята, и с огромна скорост плува тази лодчица във всемира… Затова и много често обичам да показвам снимката от НАСА какво представлява този всемир и къде сме на този атом… Когато има турбуленции, които са от неравномерности в гравитационните полета, има неравномерност в етера - това, което и Нютон говори… Тогава тази Земичка, която се върти, нашата Земя, има турбуленции, като самолетче. И точно тогава тези трептения, т.е. за да са много по-слаби земетресенията, се демпват (бел.ред. - омекотяват) от тези черни горива. Те трябва да си стоят там. Много по-висш е замисълът на Земята. На всичките тези стотици хиляди видове живот, които имаме различни тука, различия. Така че тези черни горива трябва да си стоят там, а ние трябва да сложим новите чисти горива и затова беше тази лекция и този симпозиум, който ние направихме сега в Априлци. Освен че осветихме България със седемте поляни, седемте Паневритмии, които са единени в осма... Прекрасна идея на един брат, реализирана и от част от Братството.... Това е втората крачка на тези няколко 14 дни, само на този месец юни, само тези последни времена, които са, как да Ви кажа, едни светкавици, една уникална такава чиста духовна енергия, в която злото се свива. То се свива. То няма никакъв друг изход.

 

Таня Борисова: Означава ли това, че ние, ако се откажем… успеем да заменим и оставим тези черни горива, там където им е мястото, всемировият трус, за който говори Учителя…

 

Проф. Живко Желев: Сестриче… сестриче, не “ако”. Ние вече го правим. От 2 години в България вече има точно това приложение. Въпреки че методът, който дава първият Илия Вълков… Ние превеждаме седемте метода за замяна на черните енергии. Разгледахме ги. Това е моята презентация. Ето ги тука подадени. Първо започна внедряването в Япония, в Китай, в Южна Корея на стандартния Браун газ на Илия Вълков. Сега след това и в стотици други патенти започва да се внедрява по света. В България обаче от 2 години има директни две внедрявания за замяна на черните горива. Като има различни фирми… различни фирми… две са които са водещи, вече имат внедрявания. А има вече и внедрявания и в училища, в детски градини, в оранжерии. Това е вече стартирал процес от онази минимална такава извивчица на синусоидата на 24 хил. годишния цикъл, когато синархията вече започва да разпростира своите крила и да дава плодове. И то е благодарение на тези последователи на Учителя, които са изключително чисти хора. Аз виждам… Ей сега бяхме примерно в Априлци… се изсипа един такъв благослов… Два дни, петък събота и неделя, постоянно валя един дъжд, но така дребен дъжд, роса… отвреме навреме ни гали. Това е един благослов, който беше даден сега, точно на тези 11-ти и 12-ти юни. Това са последни времена. Напълно съм съгласен с Вас, само че за онези, които си отиват. И ние не трябва да ги изпращаме с война. Не трябва. Младежи загиват. Разбирате ли?

 

Таня Борисова: А какъв трябва да ни бъде подходът?

 

Проф. Живко Желев: Вижте, подходът все пак е този, който смятам, че добре вървим. Подходът трябва да е малко по-бърз. Тази Паневритмия, която ние направихме на 1-ви юни пред Софийския Университет пред благославящите ръце на Климент Охридски, пред Народно Събрание, и това, което направи Софийска община - да напише в писмото си, че разрешава Божествения танц Паневритмия, с който да бъдат поздравени, и българските деца, и всички деца от света. Ние трябва да въведем основата, Паневритмията, в училищата. Това е първата крачка, която Георги Димитров опитва да въведе. И аз мога да Ви кажа не само слухове, ами огромна доза истина. Георги Димитров изобщо не се е връщал в България. Той разрешава… знаете какви са добри отношенията му с Учителя… Той разрешава Паневритмията да започне подготовката да се играе още от 1945 г. Има много сериозни доказателства. Аз също съм се занимавал с тях. Имам дори снимки, че Георги Димитров изобщо не се е връщал в България. Затова и когато дойде и избухна демокрацията, първото нещо, което беше - да изнесат скелета и това... Георги Димитров разрешава Паневритмията, но тогава още не е дошло времето. Този минимум не е дошъл и тази черна ложа успя да спре този Божествен танц. Сега в тези времена, от 1-ви юни, аз смятам, че стартирахме това. Сега на 11-ти и 12-ти осветихме България, тези 7-8 поляни, които направихме. И днес вече официално ще заведем… И това объркано правителство и общество българско, заедно и с Европейския съюз, имат шанс и възможност да реализират това, което Учителя говори. А и той помага. Защото тази горе война космическа, която трае, тя завършва. Тя е завършила. И това са последните им времена за тях.

 

Таня Борисова: А какво всеки един от нас може да прави извън всичко случващо се на политическата, обществената сцена, която изглежда в пълен асинхрон, с това което говорим? Тоест ние можем ли лично за нас да работим в тази посока?

 

Проф. Живко Желев: Можем. Както нагласените често интервюта, благодаря много за въпроса. Няма нагласа, Вие знаете много добре. Това, което съм щастлив вече, че от две години 280 хил. души в сайта на Единение Ден сутрин посрещат утрото с тази молитва, която Учителя е казал - молитвата на колене за България. И сега, което искам да доизясня… Това е най-простото, което всеки от нас може да направи. Молитвата на колене сутрин, след като изпиете топлата си вода. Само че да осмислите - “ние идем и припадаме пред Твоите нозе”. Това е много специфичен такъв термин - припадам пред нозете Ти. Това означава да коленичиш. След като коленичиш, да положиш ръцете си, както мюсюлманите го правят, да сложиш челото си за момент, да се подготвиш за молитва. И ние сме готови за молитва. И след това започва тази молитва за българския народ точно с вярната дума - “молбата ни, Господи”. Ние не можем да се молим още. Значи първо като свикнем да се молим за собствената си държава, където… И тази молитва тя е мирова, всеки може да се моли - за Полша, за Германия, за всеки. Там, където са вложени родовите му познания. Той се моли за тях да бъдат опазени, а не да станем райграс, а не да стане дигитализация и глупости в образованието, които тази ложа се опита да направи. И има самоубили се учители. Първо във Финландия, тук спряхме друг… Учител, който вижда, че това, което се предлага, Google образование, е просто гавра с образованието. Един човек млад щеше да се самоубие. Това нещо няма да бъде! Най-простото е да излезеш ето тук, да дойдеш да играеш Паневритмия, да гледаш природата, да засееш едно житно зрънце и да видиш, че от това става 50 или 100 други зрънца. Това е Всемирната любов на Твореца. На едно детенце да се замисли - как, Божичко, това зрънце или пък това жълъдче ще стане този дъб. Нали… Представяте си едно такова детенце му кажеш: Ето тука това жълъдчето виждаш ли го? И то стои под един огромен дъб. Други са впечатленията. Както и сега тази една възпитателна игра… Как този огромен вакуум... Как можем да спрем тази зависимост с компютрите и с игрите? Може. Вървят експерименти, изключително са успешни. И сега с едни учители обсъдихме как това нещо може да се внедри. След Паневритмията ние сме в момента готови да предложим игра, която да изхвърли компютърните зависимости. Но в училище вече е късно, трябва да е 3-4 години. Тази възраст от 2,5 до 5-6 години, в зависимост от развитието на детето и багажа генния, какъв интелект носи. В паметта това малко човече има няколко хиляди терабайта свободни, които то… то се развива, така го е направил Твореца ни. И какво прави черната лъжа, която си отива - гледа да запълни тази базова площ или обем, да кажем, в тази прекрасна Божествена чашка с глупости, с еди какво си, със зависимости, а не с природа, да се възхищава от Творението. Да си помисли: Абе, защо тука… Ако имат възможност да му кажат родителите, ама те нямат, залисани... Може да бъде казано по друг начин какво е това Сътворение. Да разкаже тази история, която аз разказвам. Защо Микеланджело прави Сътворението две пръстчета да се допират между Бога и сина? Защо? И че това е ключа пък на Паневритмията - ти да приближиш собствената си ръчичка с тази на другарчето, да направиш хармония. След това пък, когато искаш да си изградиш, да доближиш собствените си пръсти. Боже! Това е истинското възпитание. Това е истинското образование. Това е истинското запълване на тази свободна площ на тия дечица. Аз се обръщам и към родителите, които имат деца в тая възраст. Тогава, от 2 до 4-5 години, когато то поеме други ценности, изобщо няма да търси компютрите. В Силистра имам експеримент, точно когато правиха първите експерименти в сдружението Ян Бибиян - 4-годишно дете, което две години се занимава с това, почва да дърпа братчето си, на 6-7 години, да не играе на компютри. Нали разбирате за какво става въпрос? То вече вече е спасено!

 

Таня Борисова: На финала на нашия разговор казахме, че влизаме в нов 24 хил. годишен цикъл, нали така?

 

Проф. Живко Желев: Значи, той не е нов. Ние влизаме в тая част на растеж нагоре…

 

Таня Борисова: Нагоре. да.

 

Проф. Живко Желев: На тези 6 хил. години, които са гарантирано развитие нагоре и колко ще продължи… Да, влизаме.

 

Таня Борисова: В този цикъл от 6 хил. години…

 

Проф. Живко Желев: 12 хил. (бел.ред. - години) даже нагоре…

 

Таня Борисова: Да, нагоре. Какво ни предстои според Вас? Кои са важните точки, които всеки път има определени знаци? Кои знаци не трябва да пропуснем по този път?

 

Проф. Живко Желев: Вярно е, че едно от мототата на Конфуций е: знаците и символите управляват света. То не са само тези графични знаци, които са двуразмерните, от шевиците, които имаме. Те са най-различни: мислиш си за нещо, а този който си мисли за него, той се задава пред теб. Тези знаци - помислиш си за нещо, а изведнъж получаваш отговор. Тези знаци ние трябва да се научим да ги, първо, забелязваме; второ, разшифроваме. А ако не знаем, да потърсим помощ. Ако не можем да намерим помощ, да вземем една свещена книга, да отворим и психомоториката… това Учителя го обяснява… така ще ни поръководи, че ще отворим точно там, където ще прочетем решението. Това, което аз бих препоръчал на всички млади хора… тези, които още не са сътворили и това е финала на лекцията ни, сега в неделя… да се поинтересуват от мистериите на Орфей. Защо Орфей е разкъсан от тези вакханки? Защото не им е показал как се люби с Евридика. Как се прави кристално или брилянтено дете. “И беше в нея три дни и две нощи”. Орфей се люби с Евридика три дни и две нощи.

И когато сложих на предишния симпозиум, че това нещо е възможно сред животинчетата и ние трябва да се учим, и нашия народ ни е нарекъл божи кравички. Божите кравички, като се съединят, и могат да се любят 2-3 дни. Това можем и ние. Това е истинската любов. Затова е казано в низвергнатото Евангелие на Мария Магдалена, че ако един мъж е истински, една жена може да го има само веднъж на една луна. Защото това е друг начин на правене на любов, на сътворение. Това младите дори само да знаят, за да се подготвят за евентуално такава любов. Имаме в сайта ни, www.edinenieden.bg, книгата, която е по Учителя е за пренаталното образование. Тя е резюме… издадоха я едни млади хора… Тя е резюме на това, което Учителя е говорил. Освен Паневритмията най-основното, което е, трябва с наука да правите възпитание. За това е и първата му книга. Наука и възпитание първо за себе си и за собственото си дете. Това е най-важното, което трябва да правим сега. Точно това е най-важното: да съберем ръце, да знаем, че това е общото във всички религии. Общото във всички религии е ето това. Второ, да затворим очички и да си помислим как да упражним най-добре богоподобието си. Как можем да създадем кристално човече. И когато то стане на 2 или 5 месеца, да каже тая обща първа дума на всички дечица дошли отгоре с Негова помощ - агу. Ако това е първата обща дума и когато чуеш кристално или брилянтно агу... Аз имах подобно нещо. Третият ми син, когато се роди, беше почти такъв. Той беше почти създаден в такова състояние. Много по-малко роден, много по-голям. Други деца са. Това е за младите. За нас другите, които имаме вече тези деца, трябва да възпитаме нашите деца поне да знаят това и да го изживяват. И най-важното… най-важното, което говорихме преди малко в предварителния разговор, да се научим най-трудното - у най-големия си враг да видиш най-големия недостатък, с който може да му помогнеш. И да видиш единственото нещо добричко, което да можеш да му помогне той да го увеличи у себе си. Точно тогава ще помогнем на тези, които си отиват, да си отиват без войни, като в Украйна, а да си отидат по… мирно…

 

Таня Борисова: Благодаря Ви, проф. Желев, за това интервю!

 

Проф. Живко Желев: Мерси и аз!

 

изтеглете файла:

ПРЕЗЕНТАЦИЯ - ЖИВКО ЖЕЛЕВ 2.5 MB (pdf) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Проф.Живко Желев
Проф.Живко Желев
Проф.Живко Желев е световно известен учен, изобретател, езотерик и откривател, споделящ в подхода си симбиоза между иновативна наука и древни духовни знания. Носител е на 17 златни медала, включително 2 от ООН за работата си в нанотехнологиите.

Посвещава се на изследване свойствата на водата като носител на енергоинформация, на психофизичните и характеристики и на разгадаването на тайните на животворната течностт и тайните и елементи. Той е първият българин, носител на Азиатската Нобелова награда за мир, получена за приноса му в направление „Иновации“.
Работи по темите за метода на разлагане на водата при имплозия, закодираните послания в българските шевици,сакралните скрити кодове в глаголицата, древните пророчества, препрограмирането на нашата ДНК матрица.

Председател е на сдружение Еднинение Ден.

Екипа на НПО Еднинение носи за ценност, че един човек и народ не може да бъде щастлив и богат, ако не е такъв и съседа му т.е че трябва да търсим общото. Път, който дава етимолотията на думата Един, Е(и)Ние.

Целта на фондацията, е да ЕДИНИ ПРОБУДЕНИТЕ Хор,Ра, осмислили Своето и във всеки човек Богоподобие, ЗаЕдно да направим по-плавни предстоящите Преход на Земята и у нас самите, описани във Свещените книги, подавани ни от Пророци, рисувани ни по житните полета
Ние се гордеем от Учителите си, които ни показаха приживе с Дела, как ЕДИНЕНИ в действията си Учени, Политици, Посветени, Пазители в една ДържаАВВА, могат за 25 години (1961÷1986г.) да Я Възродят и Опазят.от. Направиха ни прохождащи техни съучастници и продължители.


 

Спонсори на Портал 12