Търси

Пролетта вдъхновява човешката Душа и събужда енергията в нас

Още по темата ...
Първа пролет

На Първа пролет отворете Сърце и се заредете с Новата енергия

Виж повече
изгрев - Рила планина

На 22 март отбелязваме началото на Духовната Нова година

Виж повече
Великата Природа не говори с думи, а със символи

Великата Природа не говори с думи, а със символи

Виж повече
Мистиката на цветята

Елеазар Хараш: Цветята са духовни думи, духовни слова (ВИДЕО)

Виж повече
20.03.2021 г.
5710
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Краят на зимата носи идването на новия живот, когато земята започва внезапно да дава кълнове от посятото зърно. Земята и Духа излизат от привидния сън и енергията се завихря! Това е събитие, освен радост, носи възхвала на вечното поражение на тъмнината и смъртта и освобождаване от страха, когато човекът разбира, че тъмнината е отминала и светлината се е завърнала.

Живота се проявява изначално в неговата най-чиста и жизнена форма, която в следващите месеци и отключената нова енергия, той следва да използва за градивна работа във физическия свят. Затова и днес празнуваме началото на Слънчевата Нова година и Раждането на Пролетта чрез пролетното равноденствие.

Думи на Учителя за Равноденствието в живота:

Равноденствието всякога трябва да внася най-хубавите мисли, най-хубавите желания в човешката душа, и тогава всички онези семенца, които са скрити в земята, започват да израстват, да се развиват, да цъфтят и след това се явява тяхното благоухание. Същият закон е и по отношение на човека. Човек без Божественото е като гола земя и ние казваме: „Този човек е студен, отвратителен, няма никаква красота в него.“ Но дойде ли скритото, Божественото у човека, тези семенца, треви и цветя постепенно почват да израстват, цветята се обличат в червенина и човек става красив. Тази красота не може да се яви, докато не се яви Божественото слънце. Тъй като Слънцето иде от северното към южното полушарие, т.е. от единия полюс на Битието към другия, северният всякога означава истината, а южният – добродетелта.


Днес На 20-ти март, в 11:37 ч Слънцето ще навлезе в зодиакалния знак Овен, като ознаменува началото на новата астрологическа година - Новата Слънчева година. 

В този миг започва нов цикъл на небето и на Земята. Един от законите, даден ни от Хермес Трисмегист: „Каквото горе, това и долу!” Принципът на аналогията е основополагащ херметизма и основен в живота. Природата се пробужда за нов живот. Началото!

Започва период на вдъхновение и радост. Омраам казва:

Вдъхновението е един поток, една Същност, едно разумно същество, което влиза във вас, завладява ви и се проявява по един удивителен начин. Ако не сте вдъхновени, тогава, въпреки всичките си усилия, няма да може да имате същите постижения.


Днес използвате мига на равноденствието за вашето вдъхновение, молитва и свързване с Небето!
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12