Търси

Пролетното равноденствие е символ на пробуждането и новораждането

Още по темата ...
Първа пролет

Пролетта вдъхновява човешката Душа и събужда енергията в нас

Виж повече
Двойка

Аида Марковска: Любовта пробужда душата и ни издига над дребнавостта в живота

Виж повече
Beinsa Douno

Учителя: Новото учение, което сега иде, носи нов живот. Новото учение иде в света да пробуди съзнанието на хората

Виж повече
20.03.2022 г.
3056
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Пролетното равноденствие е радостен празник, съсредоточен около прераждането и растежа. Това е идването на Пролетта! Земята отново оживява.

Пролетното равноденствие е празник на пробуждането и прераждането.

Това е времето през годината, когато започваме да изпитваме повече творческа енергия на жизнената сила в умовете и телата си. 

Сега е време да празнуваме свежестта на живота и да отделяме време, за да повишим енергията си, за да възстановим изобилието и да проявим стремежите си. Физически ние изпитваме повече светлина в момента и от началото на времената нашите предци са отбелязвали този период с ритуали и празнуване. Както знаете, има хиляди древни места, създадени около слънцестоене и равноденствие, които са построени, за да почетат връзката ни със Слънцето като източник на нашата светлина и жизнена сила.

С пролетното равноденствие духът ви се събужда с нови идеи за живота ви. Свежата, топла енергия има силата да ви накара да се почувствате живи и вдъхновени.

Вдъхновяващата енергия на пролетното равноденствие ви насърчава да се преродите.

Прегърнете това ново начало. Пролетната енергия ще подхранва растежа ви, когато дните стават по-дълги и слънцето става по-топло.

Пролетта е радостно време. Всичко оживява. Природата се събужда и се преражда. Същото нещо се случва във вас. Духът ви оживява с обнадеждена, развълнувана енергия. Части от вас се прераждат и оживяват по начини, както никога досега.

Пролетта представлява нов ден; зора в колелото на годината. Изгрява ново слънце. Животът се събужда от топлата слънчева светлина и духът ви се чувства готов да започне ново начало.
По това време на годината настроението ви е светло и оживява с нови идеи; чувствате се вдъхновени и развълнувани да опитате нови неща.

Вашата работа през този сезон е да определите върху кои от зимните си планове искате да насочите мощната пролетна енергия за растеж.


Какви семена ще засадите, отгледате и пожънете?

Това е сезонът на просветлението. Пролетта носи яснота. Това е моментът да разберете наистина какво искате да видите да расте в живота ви и какво искате да пожънете. За да постигнете тази яснота, трябва да разберете какво ви призовава.

Пролетта и лятото носят мощна енергия за растеж. Ако не сте наясно къде да съсредоточите тази енергия, тя може да се почувства хаотична и завладяваща. Вашата енергия се разпръсква в много различни посоки и ви изгаря.


Открили ли сте, че стремежите ви се променят напоследък?

Може би усещате нови желания, които се въртят в тялото ви, или краката ви викат по нови пътища?
Точно както луната дърпа приливите и отливите, звездите и сезоните също ни дърпат към ново бъдеще.
Нашите стремежи са част от съдбата на Земята.

Земята е пазител на тайните на вашата духовна работа, а тялото ви е съдът, който носи тези стремежи в света.

автор: Ваня Димитровска
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12