Търси

Практика на Вечната Пролет за трансформиране на състоянията и съзнанието

Още по темата ...
Пролетно равноденствие

Пролетното равноденствие е символ на пробуждането и новораждането

Виж повече
Първа пролет

Пролетта вдъхновява човешката Душа и събужда енергията в нас

Виж повече
Пробуждане на човешката душа

Най-красивият момент от живота на човека е зазоряването на неговата душа

Виж повече
20.03.2022 г.
3516
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Когато мислите, че ще дойде Царството Божие, че ще дойде Златният Век и че всички хора ще се обичат - това е Пролетта. Мислете, че ще дойде Цартвото Божие - и ще усетите как нещо във вас се променя. Повечето хора се спират  само на сегашното състояние на нещата и тъй като навсякъде виждат опустошение и скръб, се чувстват омърсени -  и ето ги тъжни, нещастни, безнадеждни. Мислете за Пролетта - и повече няма да сте в това състояние.

Всичко е преходно, а хората спират вниманието си само на преходното, никога не виждат онова, което е отвъд, Целта, която трябва да бъде постигната.


Ще кажете: "Но пролетта също е нещо преходно."

Да, но аз говоря за една друга Пролет, говоря за Вечната Пролет…Само, че трябва да се издигнете в по-възвишените сфери, за да я усетите и да я преживеете. Там, Горе, много по-нависоко, винаги има Слънце, което грее, цветя, които изпълват въздуха с благоухания, птици, които пеят, извори, които бликат.

Жадувайте да я видите и преживеете един ден!

Дори само да мислите всеки ден за тази Пролет, ще видите, че повече няма да сте в състояние на обезсърчение, мъглявост, обърканост, обремененост.

Мислете за Пролетта, за Великата Пролет, която иде, защото, мислейки за нея, вие работите за нейното по-скорошно идване. Ако милиони човешки същества мислеха за тази Пролет, те биха разбрали какво е необходимо, за да бъде осъществена на дело. Само дето е тъжно, жалко е, че няма много хора, които да мислят така, ето защо тази Пролет малко закъснява.

Ако обаче сега решите да мислите за нея всеки ден, ще видите: ще ви навестяват всякакви Висши състояния на възторг, вдъхновение, въодушевление, екстаз. Представяйте си колко е прекрасна тази Пролет, с нейните цветове, ухания, форми, еманации. Опитайте - ще видите…

Мислете за Пролетта, за Вечната Пролет, съсредоточвайте се върху нея всеки ден - и тогава, щом се погледнете в огледалото, ще се появи мъничка усмивка, която ще изгрее на лицето ви, въпреки положението, в което се намирате. И дори тази Пролет все да не идва, вярвайте в нея, мислете за нея, защото вие самите имате потребност от това -  и ще видите: положението ви ще се подобри.

Дори и да не идва, тя вече ще бъде вътре във вас, дори и външно да няма Пролет, няма значение: тя ще бъде вътре във вас, а именно това е важното.


Омраам, Езикът на Символите - Езикът на Природата, Вечната Пролет
 

Препоръчани книги:

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12