Търси

Червеното северно сияние - означава начало на Квантовия преход. Възможно е голямо земетресение

Още по темата ...
Земната ос се е изместила

Земната ос се е изместила спрямо орбитата около Слънцето. Сезоните изостават

Виж повече
Шуманов резонанс

Феноменалният Шуманов резонанс над 72 часа е повлиян от вълни идващи от Слънцето и Дълбокия Космос

Виж повече
Какво ще стане ако се обърнат магнитните полюси на Земята?

Какво ще стане ако се обърнат магнитните полюси на Земята?

Виж повече
05.11.2023 г.
92849
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Наблюдаването на Северно сияние в България е изключително рядко събитие, но ето, че днес 5-и Ноември се случи, точно както Портал12 писа в няколко последователни публикации в началото на 2023. То е свързано с голямата Промяна, която започна и ще се случи през следващите години на Квантов преход до 2033г.

Северното сияние, известно още като Аурора Бореалис, е светлинно явление, което обикновено се наблюдава в полярните региони, близо до северния и южния магнитен полюс. То се причинява от взаимодействието между заредените частици от соларния вятър и високоатмосферни газове около магнитните полюси на Земята.

Днес в България се наблюдава Северно сияние и то червено, което е индикация за изключително мощна геомагнитна буря, при която соларният вятър е достатъчно силен, за да разшири обичайните граници на Аврората по-надолу към юг, далеч от полярните области. Такива геомагнитни са изключителна рядкост, но могат да се случат при особено силни соларни изригвания. 

Червеният цвят на северното сияние е по-рядък и се появява когато заредените частици от соларния вятър взаимодействат с атомите на кислород на много по-голяма височина - над 300 км. Този цвят e знак за изключително силна геомагнитна активност. В следващите 24 часа е възможно да се наруши работата на всички електронни системи, вкл.да прекъсне тока, да има смущения в мрежите на мобилните оператори, сателитите и т.н.

Наблюдението на червено северно сияние означава, че са налице достатъчно енергийни частици, за да проникнат по-дълбоко в атмосферата и да си взаимодействат с високоатмосферните газове на по-големи височини.

Червеното сияние е по-рядко видимо от зеленото поради няколко фактора:
  • Атомите на кислород, които се сблъскват със соларни частици на височини над 300 км, са по-рядко срещани поради разредената атмосфера.
  • Очите на хората са по-малко чувствителни към червения спектър при слаба светлина.
  • Нуждата от по-силна геомагнитна активност, за да се произведе червено сияние, означава, че това е много по-рядко събитие.

Соларното изригване днес, което ще наблюдаваме и следващите дни е пряко свързано с Промяната, която идва от Слънцето. Великотърпението на Бог за безразсъдството на човечеството се изчерпва. Злоупотребата с Истината и разпространението на лъжи за войните и манипулациите през последните години, преминаха всякакви граници. Промяната започва, тя идва от Слънчевият Център и никой не може да я спре.

Северно сияние на географските ширини на България и Европа? Подготвя ли се Земята за смяна на полюсите?
Повишената йонизация при намалено магнитно поле, което е свързано с червеното северно сияние, ще изчисти водата на планетата, но не само! Магнитното поле влияе върху водородните връзки между водните молекули. Под въздействие на магнитното поле става разцепване на енергийните нива на молекулите. Това води до намаление на дължината на водородните връзки, а оттам и до намаление степента на хидратация на йоните. Оказва се така, че един от най-важните резултати при обръщане на магнитните полюси, това е ИЗЧИСТВАНЕТО НА ВОДАТА И НАТРУПАНА В НЕЯ ПАМЕТ, която по изключително метафизичен начин ИЗЛИЗА ОТ СФЕРАТА НА ЗЕМЯТА и се преработва чрез ПОЛЯРНИТЕ СИЯНИЯ (северно и южно - Aurora Borealis и Aurora Australis) благодарение на Слънцето. По този начин тя се препредава към централната паметна Монада, освобождавайки нови ресурси за Ново начало на Земята.

Слънцето е индуктор, а планетите са приемници на индукцията. Самата Земя е един огромен магнит
Към земния магнетизъм трябва да се прибави комбинативното действие на Слънцето и Луната. Но не трябва да забравяме, че самата Земя е един огромен магнит сама по себе си. И от тук нататък ние трябва да се замисилим върху връзката между Комоса и човешкия живот, формирането и изменението на тялото (еволюционно трябва да вървим към все по-леки, светлинни и ефирни тела) и в никакъв случай не трябва да се плашим от промените, които са заложени в целия процес на развитие. Защото именно промяната в магнетизма е свързана с промяната на възприятията за свръхсетивния свят и невидимите енергии, а оттам и на съзнанието.

Там, където има магнетизъм - има развитие и топлина
Единствената планета в Слънчевата система, на която няма магнетизъм, това е Марс. Това е пряко свързано с катастрофалната история на черната войнствена раса на Марс, част от която се спасява на Земята в Атлантида при втората подраса - тлаватли, които се съединяват с марсианците и оттук започват големите войни на Земята. После тази раса се усилва още повече от четвъртата и най-опасна раса – пратуранците.

Именно заради това Окултната наука казва, че в желязото е скрита тайната на Марс, в среброто е скрита тайната на Луната, а златото пази тайната на Слънцето. 

С магнетизма са свързани и определени места на Земята, където ако човек попадне, веднага придобива особено мистично познание за високи измерения и светове, а също връзка с богове и висши същества. На такова място веднага започваш да преоткриваш себе си и започваш да се пресътворяваш на по-високо ниво. Такива места в момента има много малко на Земята, но те се пазят и са заключени. 

Какво казва Учителя по темата за магните полюси и течения на енергиите?
От окултно гледище земята има кухина вътре в центъра. Вътре в топката на земята има друга топка, която се движи. Всяка топка си има своя магнитен пояс. Земята в центъра си е най-плътна. Там има машинария, лаборатория, механици, които движат земята. Там е малката мистерия. Който се посвещава, трябва да слезе долу, да види. Малцина могат да слязат. Другите остават по нея отгоре. Всяка година има магнитни течения, по които може да се слезе до центъра. За там се отнася текстът на песента: „В бездната да слезем – хоругва да поставим“ от песента „Напред да ходим смело“. Тя е под 13-та сфера. Който падне, мъчно излиза. Остава за друга еволюция. Духовете, които сега връзват, там ще бъдат вкарани, поставени и земята ще бъде преграда да не излязат. Има само отдушници, там е поставен ангелът с меча на вратата, за да не излязат. Една душа, която излезе оттам на земята, е в рая. Когато някой каже „Черната земя“ – това е именно бездната.

Около нас има друга преграда, магнитна, други хора живеят. Ако тръгнем към слънцето, през тоя пояс не можем да минем. Там е астралният свят. Той е над нас, но граничи с тоя свят, както земята с водата се опират. Тая материя, като отидем там, ще бъде под нас и ще ни се види като ефирна. Водата се крепи върху твърда почва – така е и с астралния свят. Много неща на земята не виждаме. Има места на земята, където човешки крак не е стъпвал. Хората не знаят земята, а само отчасти я знаят и познават. Земята под Тихия океан е скрита. Хората не я знаят. Тя ще излезе със своята девственост над водата. Сега имаме 5 континента, ще излезе и шестият над водата и ще е по-голям от сегашните. От сегашните пък някои ще потънат. Промени ще станат духовни, умствени и физически на земята. Русия има бъдеще заради Северния полюс. Той е светата земя, където никой досега не е ходил и не може да я превземе. Всеки, който е отивал там, си е счупвал краката. Промени ще станат и на небето – на Слънцето, на Луната, както и на Земята. Този живот си отива вече, заминава си, за да отвори място на новия живот. Става сега преустройство на всичката материя на земята. От Слънцето има грамадни магнетически течения, които вдигат континента и го зонират. Тази земя е грешна, има големи нечистотии, трябва да се измие. Ще останат големите гори в Русия, в Америка, където на 4–5 000 километра човешки крак не е стъпвал. Африка е била континент на черната култура (раса), тя е част от друг един грамаден континент, който е потънал. Черната магия е култура на тая черна раса, която заради греховете си е потънала – това са лемурите. Големи територии са били. Атланта е жълтата раса. Сега иде същото и за бялата раса. Нейният континент е Европа. Черната раса са били безчувствени, страдания не са имали. Те са започнали от скоро да се събуждат. Ако удариш желязо о ръката му, болки не е чувствувал. Атлантида е била раса на чувствата. Бялата раса е раса на интелекта. И тя ще потъне. Тук е законът на необходимостта. Ще се потопи цял континент, за да се спаси светът. Ще излезе нов грамаден континент от Великия океан, а сегашният ще бъде един остров Европа.

Най-важното за обръщането на магнитните полюси
При всяко обръщане на полюсите, има 2 константни точки на планетата, около които става обръщането. В тези 2 точки силовите линии на енергиите на магнетизма, няма да имат никакво деструктивно влияние. Опозитно погледнато ще има и 2 точки, в които натрупаната магнетична сила на преобръщането ще е най-висока и там може да се очакват най-силни влияния. Кои са тези точки...за тях в пророчествата се говори ясно.


Защо утихна в права линия Шумановият резонанс? Подготвя ли се Земята за обръщане на полюсите?
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12