Търси

Поради чрезмерното пропадане на цивилизацията, Бог ще увеличи силата на злото за да провери душите (+ВИДЕО)

Още по темата ...
Орион с Конска Глава

Ще има ли Пробуждане след всички призиви за Промяна? Каква е връзката между 2000, 2012 и 2024г.?

Виж повече
Бога

Бог е навсякъде, но само в Абсолютно разумния свят. В неразумния - присъства само със Силата Си

Виж повече
Христо Нанев

Христо Нанев: Настъпват промените. Събужда се Духа на българина! (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
26.07.2021 г.
6560
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Поради чрезмерното пропадане на т.нар. "съвременна цивилизация", през следващите години Бог ще увеличи силата на злото за да провери душите. Тези, които въпреки външните условия запазят своите добродетели, чистота, неизменност,  устрем...и не предадат принципите и законите на Всемира, те ще получат ново ниво на осъзнаване.

Натрупаната карма и злодеяния през годините сами по себе си вече са привлекли злото, което ще премине на Всеобща проверка през планетата. Това се случва с Волята на Бога, по повеля на свободния избор на самите хора, които 2000 години след Христос - отново злоупотребиха, т.е. употребиха злото.

Всичко това, което става сега и иде да стане, е едно лекуване - изцеляване от Самия Бог. Лекуване на болната съвременна цивилизация. 

Някои питат трескаво - какво да правят, къде да се скрият, как да се спасят. Външно спасение обаче няма, а когато то се дава - то е следствие на вътрешната Промяна, което всяка душа трябва да реализира в себе си. Няма къде да избягаш във външния свят, най-вече: няма къде да избягаш от себе си, от своето его, от своите страхове. Просто трябва да ги трансформираш: външния свят във вътрешен, егото в смирение, служене и достойнство, а страховете - в устрем към вътрешния път на осъзнатата и изпълнена с отговорност Свобода.

Учителя Беинса Дуно казва: "Ако не привлечеш вниманието Му, ще се увеличи злото."

Значи ако не си привлякъл Бога към себе си, ако нямаш съкровен подход към божественото, то привличаш злото, което идва да осветли и да те упъти да поправиш твоите погрешки отвътре - да те разтърси, да те шокира, да те застави - да погледнеш с нов поглед, да се събудиш и да проумееш, че е нужна Промяна. Така злото служи на Бога, там, където доброто не успява. Така е в този свят.

Някои хора се плашат от събитията, които се задават, но това е ненужно, защото Учителя казва: "Едни хора минават от смърт в живот, а други минават от живот в смърт. За слава Божия е това! Защото и онези, които живеят, и онези, които умират, и едните за Бога умират, и другите за Бога оживяват. Всичко е за Бога." И допълва Учителя: "Всяка една мъчнотия трябва да се превърне за добро. Всяко едно страдание трябва да принесе полза."

Христос казва: "Бъди верен до смърт". Така става преобразяването на смъртта в живот. 

Днес е нужна не борба със злото, а одухотворяване! Днес се проверява слуха и виждането на душите. 

Елеазар казва: "Днес Христос и Учителя разкриват нови идеи на своите ученици, а за тези нови идеи апостолите от Библията даже не са сънували. Казвам: Идва Новото и то е Безусловно, така както е Безусловна Истината."

Пътят на Всемирното Бяло братство е този път, който ще донесе Новата мъдрост и тя вече навлиза в света, но е незабележима, защото е без претенции и показ, и без насилие.

И казва Елеазар: "Трябва да се знае, че свещеното отношение към Словото е утвърждаване на Космическото същество, което е Христос...и ти трябва да имаш свещени отношения към Словото, за да може да дойде животът вътре в теб. Казано е в Писанието: В Словото бе животът и животът бе Виделина. В думата Виделина се крие шифърът на Битието."


* вижте видеото по-долу:

© Портал12
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12