Търси

Петър Димков: Неплодните дървета предоставят цялата си енергия на нуждаещия се човек

Още по темата ...
Дървета

Биополето на дърветата лекува и увеличава енергията ни

Виж повече
Петър Димков

Пeтър Димков: Телесното здраве добива смисъл само чрез Духа

Виж повече
Домът

Българският Фън Шуй: Домът като свят храм и материално продължение на душата

Виж повече
Цветята в българската къща

Индрише, роза и босилек хармонизират енергията в дома, а мушкатото го пази

Виж повече
06.04.2021 г.
18929
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Дърветата носят енергия и сила, с която може да се зареждате и лекувате. В първият материал от поредицата посветена на тях, разгледахме биополето на дърветата и как то увеличава енергията ни. Днес ще се докоснем до познанието, което ни е оставил лечителят Петър Димков за дърветата и какви съвети ни дава той за работа с тях.

Лечителят Петър Димков препоръчвал задължително на всеки болен и здрав да „ползва щедрите енергии на природата“, да бъде в постоянен допир с тях. По-специално (самият той бил ревностен привърженик на това) той възхвалява разходките сред природата – бавни, съсредоточени, наподобяващи размисъл и предразполaгащи към размисъл и благодарност, прекъсвани от време на време с „другаруване с някое дърво“.

Лечителя не пропускал да напомни, че върху здравето и самочувствието на човека оказват благоприятно влияние само енергиите, предадени от съвсем здравите неплодни дървета, с нито един изсъхнал клон. 

Неплодните, т.е. тези, които „не отделят от енергията си, за да връзват и отглеждат плод“, могат да предоставят цялата си живителна енергия на нуждаещия се човек.Лечителя много пъти е коментирал традиционната поза на овчарите (както са възпети в народните песни) – облегнати на дърво и свирещи на свирка, на кавал.

„Дървото – не пропуска да отбележи Лечителя – е било „диво“, неплодно и съвсем „здраво“. Тоест то е бликало от природна енергия. Човек се облягал – това е едната велика полза. След това е свирил (едновременно), а това е другата душевна и душеспасителна полза…


Но не само дърветата излъчват живителни енергии. Практически те се излъчват отвред, те обливат непрекъснато човека, той се къпе в тях (ако е сред природата, разбира се, а не в своя „циментов кафез“ – апартаментите, както ги иронизира Лечителя). Енергия излъчва дори камъкът, който е бил грян от слънцето цял ден. Едно хубаво присядане привечер на такъв камък, още топъл, е велико благо за човека. И човек е знаел това, ползвал се е от него – почти инстинктивно.

Тези енергии се излъчват и от тревата. Децата знаят какво  удоволствие е да легнеш на земята по гръб, с разперени ръце, „да се слееш“ с цялата земя. Тези енергии са част от всеобщата вселенска енергия, която милиарди години движи, създава и руши космическите тела и се проявява под различни форми.


Кога и как да работите с дърветата?

БОР. Енергийната му активност е безсистемна. Спи от 4 до 5 часа. Енергията му е разхвърляна, импулсивна. Тя помага да се повиши тонусът. Силен антидепресант, увеличава имунитета.

ВЪРБА. Най-активна е от 18 до 21 часа. Контактът с нея успокоява, отпуска, помага за премахване на главоболието, създава онова настроение, което ви е нужно при изпълнение на сложна задача.

ТОПОЛА. Тя доставя приятно усещане. Енергията й е равна, умерена, чиста, помага за мобилизиране на организма, за психологическата му корекция. Тя е активна между 15 и 18 часа.

ДЪБ. Има мощна енергия. Но с него може да се работи само в добро психоемоционално състояние, понеже дъбът стабилизира настроението, което ви е обхванало в момента, в който сте установили контакт с него. Активното време на дъба е от 21 до 3 часа. Дървото спи между 15 и 17 часа.

ЛИПА. Активното й време е между 2 и 6 часа сутринта, почивката й – между 6 и 8 часа. Енергията й е силна, мека. Предизвиква усещане за топлина и покой. Помага при потиснатост и депресия.

ЕЛХА.
Това дърво е дестабилизатор. При дълъг контакт може да предизвика главоболие, нервни сривове, нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система. Дървото е постоянно активно, спи само от 13 до 14 часа. В контакт с него влизайте само когато искате да се избавите от някакво застойно състояние.

ТРЕПЕТЛИКА. Това е дърво-вампир, пиявица. При дълъг контакт е възможно главоболие, сънливост, затруднено дишане, гадене, понякога дори и загуба на съзнание. Трепетликата помага за снемане на възбудата и излишната енергия. Активна е само от 14 до 18 часа.

КЕСТЕН. Активното му време е от 1 до 5 часа. Спи от 7 до 8 часа. Той също е психически дестабилизатор, но има и положителни свойства. Разкрепостява психиката, събужда фантазията и интуицията. Енергията на кестена е силна и импулсивна, но при продължителен контакт могат да възникнат халюцинации. Общуването с него премахва негативния заряд в геопатогенните зони. За увеличаване на енергията в организма лечителите препоръчват да се носят постоянно плодове от кестен и периодично с тях да се масажират дланите.

Препоръчани книги:

Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12