Търси

Перица Георгиев - Кану: Христос е едно Велико същество, което сега присъства! (+ВИДЕО)

Още по темата ...

Кану: Вдишвай цялата Мъка на света и издишвай благословия! (ИНТЕРВЮ за ЧИСТОТО СЪРЦЕ)

Виж повече

Перица Георгиев - Кану: Само в чистото сърце има Любов (ИНТЕРВЮ)

Виж повече

Перица Георгиев - Кану: Всичко в този свят е преходно, само Неговото Слово е вечно

Виж повече
25.12.2023 г.
4977
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Много е трудно човек да види, да погледне отвъд себе си, отвъд своя его-трип. Да го види, да стане съзнателен, че това, което живее, това, което изживява, не е реалността, не е Истината. Това не е Христос. 

Христос казва: "Аз съм Пътят, Истината и Животът. И никой не пристига до Отца освен чрез Мен."

Ако не влезете в Христовото съзнание, не можете да дойдете до Бог. Ако искаш да станеш Христос, ще трябва да минеш през Голгота. А какво е Голгота? Знаете ли какво е Голгота? През какво е минал Христос? Защо е велико неговото съществуване, което е тук и сега? Христос е тук и сега, той никъде не е отишъл. Няма значение ние какво мислим и какво правим, дали мислим за Него или не. Христос е тук и сега. Няма смърт за Него, понедил е смъртта. Влязъл е в махасамадхи, после в сахаджа самадхи. Христос е едно Велико същество, което сега присъства! сега присъства тук.

Не можеш да нямаш любов към Христос, ако Го видиш. Ако дойдеш дотам, не можеш да нямаш любов, защото Христос е Любов, Той е самата Любов. Живият Христос е в Сърцето! 

Днес хората избират политици и терористи, а Христос Го разпъват. Всеки го прави това - в своя интимен театър разпъва Христос. Какво е посланието на живота на Христос? - Да видим, да намерим Христос жив в себе си, да Го познаем. Това е Второто пришествие. Ако ние не Го намерим в сърцето, а ко не намерим Любовта в своето сърце, няма Христос за нас. Да изберем Любовта наистина в сърцето! В центъра на гърдите е духовното сърце и тук трябва да свети!...

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Перица Георгиев - Пепси/Кану
Перица Георгиев - Пепси/Кану
Перица Георгиев с псевдоним Пепси или Кану е роден в Скопие. През 1990г. е приет за учник на Шри Чинмой. Следват единадесет години ученичество. Кану е търсач, отдаден на финото проявление на Божественото, споделящ мъдростта през призмата на лекотата и простотата.
 

Смисълът на думите е тишината. Ако тишината бъде пропусната, смисълът е изгубен.В момента живее, твори, пише и споделя най-ценното от себе си в България. Като артист, той остава ярка следа в македонското художествено творчество. Открехва вратите към тайнствата на медитацията посредством своя многогодишен опит в йога.
Понастоящем изнася лекции и обучава групи в творческо себеизразяване и откриване на вътрешния потенциал чрез изкуството и духовни практики. Изследва и предава от мъдростта на суфите и  будизма. Пише, събира и споделя дзен притчи и истории и изследва коаните. Вдъхновява се и припознава в пътя си Учителя Беинса Дуно.

 

Умът ни е удобно място за спане. Проблемът е. когато заспиш в ума.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12